Nova Nada - Mali Svijet: Humanitarna akcija

Stranica 1/2 1, 2  Next

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Go down

Nova Nada - Mali Svijet: Humanitarna akcija

Komentar by jaran on Thu 20 Nov - 21:51

Mali Svijet: Humanitarna akcija

info
Thursday, 20 November 2008
U jednom selu(Rasljani) kraj Brckog,ima jedna jako siromasna porodica koja broji sedam clanova. Otac ne radi, od lokalnih mjestana smo saznali da se radi o alkoholicaru. Familija prezivljava od 350 maraka mjesecno koje dobiva kao djeciji dohodak. Zivi u nekih desetak metara kvadratnih. Nemaju ni vode,"kuca" prokisnjava cim pocne neka jaca kisa,a o frizideru da i ne pricamo jer je to za njih misaona imenica. Firma "Mali Svijet" i forumasi brcanske raje su zapocela jednu humanitarnu akciju prikupljanja pomoci toj porodicu. Za par dana cemo saznati i na koji nacin ce se moci pare uplacivati na racun nase firme,a da se ne bi oporeziovala,jer nazalost nemamo jos racun koji bi koristili iskljucivo u humanitarne svrhe. Iako zive na podrucju Brcko opstinske vlasti su se oglusila na sve zahtjeve o stambenom zbrinjavanju. Djeca su starosne dobi izmedju 3 i 14 godina.

Po rijecima njihove majke, jako su dobri ucenici,imaju i pohvale od strane skole. Mejdutim u toku razgovora sam saznao i to da bi najstarija kcerka Osmana,koja sada ide u sedmi razred osnovne skole, htjela ici u srednju skolu,ali za to familija nema novcanih sredstava da bi joj to omogucili.

Ako ste u mogucnosti da ispunite molbu,jedna porodica vise ce vam zasigurno do kraja zivota njihovog biti jako zahvalna. Pozdravljam vas za sad i nadam se vasem skorom dolasku u Brcko.

Clanovi porodice:

1. Suad - 4 godine

2. Suada – 7 godina

3. Hasana – 9 godina

4. Azra – 13 godina

5. Osmana – 14 godina

6. Hajrija ( Majka ) – 29 godina

7. Osman ( Otac ) – 36 godina

Za sve ostale informacije,mozete me kontaktirati na broj telefona 062/529-329

Pozdrav, Dervisevic Tarik

infoBrcko

jaran: komentar modifikovan dana: Sun 22 Feb - 18:16; prepravljeno ukupno 1 puta

Tamo gdje prestaje logika, tu pocinje Bosna

‎"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels cheers

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

Broj komentara: 37622
Mjesto: Brka-Atlanta

O meni
Moje pravo ime: jaran

Na vrh Go down

Re: Nova Nada - Mali Svijet: Humanitarna akcija

Komentar by BlackSoul on Fri 21 Nov - 2:07

Boze moj, njoj tek 29 godina i vec 5-ro djece ...

Uvijek sam za pomoc naravno, i sada kada budem isla u Bosnu idem i u Brcko, obavezno cu se potruditi da osobno ovu porodicu obidjem i pomognem koliko mogu Wink

No, mene pomalo i ljute ovakvi slucajevi, narod koji je dole zna kakvo je stanje u drzavi, i bez obzira sto nemaju posla radjaju djecu i stavljaju u onaj svijet i okolinu u kojoj se nalaze...
To me uzasno ljuti, ali djeca su sada tu Boze moj od ove porodice, i potrudit cu se da ih obidjem i pomognem koliko mogu Wink

BlackSoul
Veteran
Veteran

Broj komentara: 1266
Starost: 26
Mjesto: HĂĽgelsheim / Deutschland

Na vrh Go down

Komentar by zike on Fri 21 Nov - 2:13

BlackSoul (citat):Boze moj, njoj tek 29 godina i vec 5-ro djece ...

Uvijek sam za pomoc naravno, i sada kada budem isla u Bosnu idem i u Brcko, obavezno cu se potruditi da osobno ovu porodicu obidjem i pomognem koliko mogu Wink

No, mene pomalo i ljute ovakvi slucajevi, narod koji je dole zna kakvo je stanje u drzavi, i bez obzira sto nemaju posla radjaju djecu i stavljaju u onaj svijet i okolinu u kojoj se nalaze...
To me uzasno ljuti, ali djeca su sada tu Boze moj od ove porodice, i potrudit cu se da ih obidjem i pomognem koliko mogu Wink

Svaka cast....

zike
V.I.P.
V.I.P.

Broj komentara: 3586
Starost: 44

Na vrh Go down

Komentar by BlackSoul on Fri 21 Nov - 2:15

Potrudit cu se i da slikam koju sliku pa objavim ovdje Wink

BlackSoul
Veteran
Veteran

Broj komentara: 1266
Starost: 26
Mjesto: HĂĽgelsheim / Deutschland

Na vrh Go down

Komentar by zike on Fri 21 Nov - 2:21

BlackSoul (citat):Potrudit cu se i da slikam koju sliku pa objavim ovdje Wink

Ne moze bit ljepsa poruka za sve potencijalne[buduce] donatore.... cheers

zike
V.I.P.
V.I.P.

Broj komentara: 3586
Starost: 44

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Fri 21 Nov - 23:39

Humanitarna akcija za porodicu Sejdinović

U selu Rašljani u blizini Brčkog živi siromašna porodica sa sedam članova. Otac, 36-godišnji Osman ne radi, a porodica preživljava u desetak kvadrata prostora sa 350 KM mjesečno koje dobija kao dječiji dodatak za petero djece (Suad 4 godine, Suada 7, Hasana 9, Azra 13 i Osmana 14 godina)

Kako nemaju ni vode, a kućica u kojoj žive prokišnjava, firma "Mali Svijet" i forumaši Brčanske raje pokrenuli su humanitarnu akciju prikupljanja pomoći porodici koja živi na području Brčko Distrikta, ali su se tamošnje opštinske vlasti oglušile o sve zahtjeve o njihovom stambenom zbrinjavanju.

Djeca su starosne dobi između tri i 14 godina, a po riječima njihove majke, veoma su dobri učenici, imaju i pohvale iz škole. Međutim, iako njihova najstarija kćerka Osmana, koja pohađa sedmi razred, želi ići u srednju školu, porodica nema novca da joj to omogući.

Svaka pomoć ovoj porodici bi dobro došla, a može se uplatiti kod Raiffeisen bank DD Bosna i Hercegovina, na ime Osmić Edina, adresa Jakova Mitrovca bb, Brčko
Broj računa: 19600080964
IBAN: BA391611960008096406
SWIFT: RZBABA2S

‎"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels cheers

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by tajna54 on Thu 27 Nov - 16:03

Ima na svetu mnogo malih andjela,koji su uskraceni radosti zivota,mirisa proleca,drustva svojih vrsnjaka.Ima mnogo andjela koji su oteti iz roditeljskog zagrljaja i nikada vise nisu vraceni.Ali najvise je bolesnih andjelcica kojima roditelji nisu u mogucnosti pruziti adekvatno lecenje.Ovo su recenice jednog nesrecnog oca koji zeli da zamoli Boga da detetu,njegovom detetu podari samo jos jedan dan zivota:

-Evo ove veceri ja zelim da te drzim u svom zagrljaju i da ti ispricam pricu o tvom rodjenju i o tome koliko te volimo.
-Evo veceras dok provlacim prste kroz tvoju kosicu ja se jednostavno molim Bogu na ovom najvecem daru.
Zelim da mislim o majkama i ocevima koji tragaju za svojom nestalom decom,o majkama i ocevima koji umesto u spavacim sobama posecuju svoju decu na groblju.Zelim da mislim o majkama i ocevima koji visteci u sebi nemocno posmatraju svoju decu.u bolnickim sobama.I kada te poljubim za laku noc zelim da tvoje prstice zadrzim u svojoj ruci sto duze i zamolim Boga da te imam jos samo jedan dan.

Evo kratkog pisma nesrecnog oca:

Otac sam i imam 29 godina.Ja i moja supruga imamo divan zajednicki zivot.Bog nam je podario i dete.Nasa cerka se zove Rejcel i ima deset godina.Pre kratkog vremena doktori su otkrili zlocudni tumor u njenom malom telu.Jedini nacin da se ona spase je operacija.Nazalost mi nemamo novac za operaciju.AOl i Zdent su se slozili da nam pomognu.Jedini nacin nakoji mogu pomoci je ovaj;
Ako posaljete ovo pismo drugim ljudima AOL ce proveriti pisma i koliko ljudi ga je preuzelo.Svaka osoba koja procita ovo pismo i posalje na jos tri adrese pomaze nam da dobijemo 32 centa.
Molimo pomozite nam
Bryan Swim
Tahlequah, OK. Police Dept.
School Resource Officer # 65

'Every Saint Has a Past, Every Sinner Has A Future'

tajna54
Expert
Expert

Broj komentara: 2001

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Thu 27 Nov - 16:07

Tajna, hvala ti puno

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by anđeo tuge on Sun 30 Nov - 13:18

Vrlo pozitivno da je ovdje otvorena tema ovog tipa moje čestitke od srca jer ipak preko foruma mnogi su bili pomognuti oni kojima je pomoć zaista potrebna..

anđeo tuge
Top poster
Top poster

Broj komentara: 7327

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Sun 30 Nov - 21:33

anđeo tuge (citat):Vrlo pozitivno da je ovdje otvorena tema ovog tipa moje čestitke od srca jer ipak preko foruma mnogi su bili pomognuti oni kojima je pomoć zaista potrebna..

Pitanje je koliko su danas ljudi spremni da pomognu
Ne generalizujem, vec zelim da kazem da ima puno onih koji mogu, ali ne zele

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by Aida on Sun 30 Nov - 23:50

nemoj tako jarane ,jer svi ko procita ,vjerujem da ce pomoci,niko nije skrt za pomoc dati,vjeruj da ce dati i ko ima i ko nema a pogotov sad pred kurban bayram,jer bi veliki grijeh bio da se neda,

Aida
Veteran
Veteran

Broj komentara: 1276
Mjesto: BRD/BOSNA_BC

Na vrh Go down

odvijanje akcije

Komentar by markic on Mon 29 Dec - 18:15

Evo pored svih obaveza stigoh malo da otvorim ovu lijepu stranicu i vidjeh da ste postavili temu vezanu uz moju firmu "Mali svijet" i humanitarnu akciju za Rašljane, pa vam se ovim putem srdačno zahvaljujem i evo izvještaja o toku akcije.
U subotu, 27. 12 .2008 god, direktor moje firme, Tarik i ja smo posjetili Rašljane i isporučili poklone koje su donirale nastavnize iz osn. škole "Zovik" i građani Brčkog.
U novcu je prikupljeno 885 KM i uz sugestiju majke, gospođe Hajrije smo kupili brašno, šećer, ulje, suhomesnate proizvode i tri metra drva. Za ostatak novca, Tarik će opet kupiti kućne potrepštine poslije novogodišnjih praznika.
Ovim putem se preko ove stranice želim zahvaliti svim dosadašnjim i budućim donatorima.
Novac su donirali:
1. Beganović Osman....................................................................29 EUR-a
2. Selimović Muhamed..................................................................30 "
3. Mirsad....................................................................................20 "
4. Jamaković Jasmin.....................................................................20 "
5. Kapetanović Sadet.....................................................................5 "
6. Kučukalić Damir.......................................................................10 "
7. Kučukalić Mirza........................................................................20 "
8. Anonimni donator, inače naš dobar prijatelj................................50 "
9. Direktorica dj. vrtića iz Prijedora, Ljubica Babić - putne troškove...160 KM
10. Edina Osmić, zaposlenica u Malom svijetu..................................20 KM
11. Tarik Dervišević, zaposlenik u Malom svijetu...............................20 KM
12. Marko Frančešević - Markić, vlasnik Malog svijeta.......................200 KM
13. Zike donio sa baciklom u WEST UNION, a ja podigo...................100 US $
14. Anonimni donator.....................................................................5 EUR-a

Još jednom svima velika hvala. ljubim te
i pozdrav od markića

markic
Clan
Clan

Broj komentara: 79
Starost: 61
Mjesto: Zagreb, Gunja, Brčko, Boderište i ostatak svijeta

Na vrh Go down

Mali svijet

Komentar by markic on Mon 29 Dec - 18:37

Firma "Mali svijet" je donirao 3 kompjutera i 30 paketića, osobama sa posebnim potrebama.
Želim vas obavijestiti da će sve buduće akcije ići preko udruženja građana "Nova nada" koju sam osnovao zajedno sa tridesetak roditelja i prijatelja osoba sa posebnim potrebama. Za sad će udruga koristiti prostorije Malog svijeta, jer je tamo i igraonica za osobe sa posebnim potrebama i svu djecu koja su zainteresirana. Na raspolaganju su im tri kompjutera sa igricama, didaktičke igračke, lego kocke, društvene igre i konstruktivne igre.
Udrga "Nova nada" će se baviti prvenstveno zbrinjavanjem osoba sa posebnim potrebama, humanitarnim akcijama i pomoći siromašnim familijama, školovanjem dobrih đaka koji zbog loše materijalne situacije nisu u stanju nastaviti daljnje školovanje, ekološkim akcijama, međuetničkom i međuvjerskom suradnjom i tolerancijom, suradnjom sa međunarodnim udrugama i asocijacijama i.t.d. Molim forumaše da svojim prijedlozima i sugestijama usmjeravaju put djelovanja udruge. budi moja

markic
Clan
Clan

Broj komentara: 79
Starost: 61
Mjesto: Zagreb, Gunja, Brčko, Boderište i ostatak svijeta

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Mon 29 Dec - 21:47

Markic, puno ti hvala na iscrpnom izvjestaju, to je dobar put da se nekome pomogne
nazalost, danas je sve vise onih kojima treba pomoci a sredstva su ogranicena

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Thu 1 Jan - 14:17

Markicu ako budes imao vremena , mozes li nam malo napisati o tvojoj firmi Mali Svijet
Ja otprilike znam nesto, ali ako mozes napisi nam kako je nastala i cime se bavi
Kako si dosao na ideju da to bas radis i slicno

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Stranica 1/2 1, 2  Next

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Na vrh