Nova Nada - Mali Svijet: Humanitarna akcija

Stranica 2/2 Previous  1, 2

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Go down

Nova Nada - Mali Svijet: Humanitarna akcija

Komentar by jaran on Thu 20 Nov - 21:51

First topic message reminder :

Mali Svijet: Humanitarna akcija

info
Thursday, 20 November 2008
U jednom selu(Rasljani) kraj Brckog,ima jedna jako siromasna porodica koja broji sedam clanova. Otac ne radi, od lokalnih mjestana smo saznali da se radi o alkoholicaru. Familija prezivljava od 350 maraka mjesecno koje dobiva kao djeciji dohodak. Zivi u nekih desetak metara kvadratnih. Nemaju ni vode,"kuca" prokisnjava cim pocne neka jaca kisa,a o frizideru da i ne pricamo jer je to za njih misaona imenica. Firma "Mali Svijet" i forumasi brcanske raje su zapocela jednu humanitarnu akciju prikupljanja pomoci toj porodicu. Za par dana cemo saznati i na koji nacin ce se moci pare uplacivati na racun nase firme,a da se ne bi oporeziovala,jer nazalost nemamo jos racun koji bi koristili iskljucivo u humanitarne svrhe. Iako zive na podrucju Brcko opstinske vlasti su se oglusila na sve zahtjeve o stambenom zbrinjavanju. Djeca su starosne dobi izmedju 3 i 14 godina.

Po rijecima njihove majke, jako su dobri ucenici,imaju i pohvale od strane skole. Mejdutim u toku razgovora sam saznao i to da bi najstarija kcerka Osmana,koja sada ide u sedmi razred osnovne skole, htjela ici u srednju skolu,ali za to familija nema novcanih sredstava da bi joj to omogucili.

Ako ste u mogucnosti da ispunite molbu,jedna porodica vise ce vam zasigurno do kraja zivota njihovog biti jako zahvalna. Pozdravljam vas za sad i nadam se vasem skorom dolasku u Brcko.

Clanovi porodice:

1. Suad - 4 godine

2. Suada – 7 godina

3. Hasana – 9 godina

4. Azra – 13 godina

5. Osmana – 14 godina

6. Hajrija ( Majka ) – 29 godina

7. Osman ( Otac ) – 36 godina

Za sve ostale informacije,mozete me kontaktirati na broj telefona 062/529-329

Pozdrav, Dervisevic Tarik

infoBrcko

jaran: komentar modifikovan dana: Sun 22 Feb - 18:16; prepravljeno ukupno 1 puta

Tamo gdje prestaje logika, tu pocinje Bosna

‎"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels cheers

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

Broj komentara: 37622
Mjesto: Brka-Atlanta

O meni
Moje pravo ime: jaran

Na vrh Go down

Re: Nova Nada - Mali Svijet: Humanitarna akcija

Komentar by jaran on Thu 1 Jan - 14:17

Markicu ako budes imao vremena , mozes li nam malo napisati o tvojoj firmi Mali Svijet
Ja otprilike znam nesto, ali ako mozes napisi nam kako je nastala i cime se bavi
Kako si dosao na ideju da to bas radis i slicno

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Sun 22 Feb - 18:17

Molio bi Markica da sve sto je vezano za Novu Nadu postavlja ovdje

Tamo gdje prestaje logika, tu pocinje Bosna

‎"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels cheers

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

Mjesto: Brka-Atlanta

O meni

Na vrh Go down

Komentar by markic on Sun 22 Feb - 18:29

jaran (citat):Molio bi Markica da sve sto je vezano za Novu Nadu postavlja ovdje

Razumo, jaro!!!

markic
Clan
Clan

Broj komentara: 79
Starost: 61
Mjesto: Zagreb, Gunja, Brčko, Boderište i ostatak svijeta

Na vrh Go down

Stranica 2/2 Previous  1, 2

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Na vrh