Nova Nada - Mali Svijet: Humanitarna akcija
Stranica 2/2 • Share •
Stranica 2/2 •
1, 2
Nova Nada - Mali Svijet: Humanitarna akcija
First topic message reminder :
infoBrcko
| Mali Svijet: Humanitarna akcija | | | |
| info | |
| Thursday, 20 November 2008 | |
U jednom selu(Rasljani) kraj Brckog,ima jedna jako siromasna porodica koja broji sedam clanova. Otac ne radi, od lokalnih mjestana smo saznali da se radi o alkoholicaru. Familija prezivljava od 350 maraka mjesecno koje dobiva kao djeciji dohodak. Zivi u nekih desetak metara kvadratnih. Nemaju ni vode,"kuca" prokisnjava cim pocne neka jaca kisa,a o frizideru da i ne pricamo jer je to za njih misaona imenica. Firma "Mali Svijet" i forumasi brcanske raje su zapocela jednu humanitarnu akciju prikupljanja pomoci toj porodicu. Za par dana cemo saznati i na koji nacin ce se moci pare uplacivati na racun nase firme,a da se ne bi oporeziovala,jer nazalost nemamo jos racun koji bi koristili iskljucivo u humanitarne svrhe. Iako zive na podrucju Brcko opstinske vlasti su se oglusila na sve zahtjeve o stambenom zbrinjavanju. Djeca su starosne dobi izmedju 3 i 14 godina. Po rijecima njihove majke, jako su dobri ucenici,imaju i pohvale od strane skole. Mejdutim u toku razgovora sam saznao i to da bi najstarija kcerka Osmana,koja sada ide u sedmi razred osnovne skole, htjela ici u srednju skolu,ali za to familija nema novcanih sredstava da bi joj to omogucili. Ako ste u mogucnosti da ispunite molbu,jedna porodica vise ce vam zasigurno do kraja zivota njihovog biti jako zahvalna. Pozdravljam vas za sad i nadam se vasem skorom dolasku u Brcko. Clanovi porodice: 1. Suad - 4 godine 2. Suada – 7 godina 3. Hasana – 9 godina 4. Azra – 13 godina 5. Osmana – 14 godina 6. Hajrija ( Majka ) – 29 godina 7. Osman ( Otac ) – 36 godina Za sve ostale informacije,mozete me kontaktirati na broj telefona 062/529-329 Pozdrav, Dervisevic Tarik ![]() ![]() ![]() |
jaran: komentar modifikovan dana: Sun 22 Feb - 18:16; prepravljeno ukupno 1 puta

Tamo gdje prestaje logika, tu pocinje Bosna
"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels

jaran- Admin-Vlasnik

- Broj komentara: 37622
Mjesto: Brka-Atlanta
O meni
Moje pravo ime: jaran
Re: Nova Nada - Mali Svijet: Humanitarna akcija
Markicu ako budes imao vremena , mozes li nam malo napisati o tvojoj firmi Mali Svijet
Ja otprilike znam nesto, ali ako mozes napisi nam kako je nastala i cime se bavi
Kako si dosao na ideju da to bas radis i slicno
Ja otprilike znam nesto, ali ako mozes napisi nam kako je nastala i cime se bavi
Kako si dosao na ideju da to bas radis i slicno
jaran- Admin-Vlasnik

O meni
Molio bi Markica da sve sto je vezano za Novu Nadu postavlja ovdje

Tamo gdje prestaje logika, tu pocinje Bosna
"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels

jaran- Admin-Vlasnik

Mjesto: Brka-Atlanta
O meni
jaran (citat):Molio bi Markica da sve sto je vezano za Novu Nadu postavlja ovdje
Razumo, jaro!!!

markic- Clan

- Broj komentara: 79
Starost: 61
Mjesto: Zagreb, Gunja, Brčko, Boderište i ostatak svijeta
Stranica 2/2 •
1, 2
Stranica 2/2