Tuzne vijesti o nasim brcacima, i onim iz okoline Brckog

Stranica 6/6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Go down

Tuzne vijesti o nasim brcacima, i onim iz okoline Brckog

Komentar by jaran on Thu 25 Dec - 15:40

First topic message reminder :

Objesio se direktor UKC Tuzla

info
Thursday, 25 December 2008
Prema informacijama iz Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona jutros oko 4.00 sata samoubistvo vješanjem izvršio je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla Nedret Mujkanović.
Ovu informaciju dežurnom operativnom u Ministarstvu unutarnjih poslova telefonski je dojavila supruga Nedreta Mujkanovića.

"Ovo je za sada sve što mogu zvanično kazati", izjavio je Feni dežurni operativni službenik u Ministarstvu unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona.
Više detalja bit će poznato tokom dana.

"Kolektiv Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla izražava žaljenje zbog smrti našeg direktora – Doc. Dr. Nedreta Mujkanovića. Saosjećamo sa boli i tugom članova njegove porodice, uz iskreno saučešće. Kolege i prijatelje naknadno ćemo obavijestiti o komemoraciji i sahrani", saopšteno je iz Službe za komunikacije Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

BIOGRAFIJA
Ime i prezime: Nedret Mujkanović
Datum i mjesto rođenja: 30.06.1961. godine, Brčko
Bračno stanje: oženjen
Područje istraživanja: Medicina – hirurgija sa plastičnom i
rekonstruktivnom hirurgijom i onkologijom
Dodiplomski studij: Medicinski fakultet u Tuzli, 1989. godina.
Stečeni akademski stepen:
- magistar med.sci. 2001. godina, Medicinski fakultet u Tuzli;
- doktor med.sci. 2004. godina, Medicinski fakultet u Tuzli;
- Poslijediplomska edukacija u zdravstvenom menadžmentu – Imperial Collage London 2003/04.
Jezici: Engleski
Kretanje u struci:
- Medicinski fakultet u Tuzli od 1989 - 1992. godine-Asistent na Katedri za patološku anatomiju.
- Regionalni centar „Dr. Mustafa Mujbegović“ Tuzla-Hirurška klinika od 1992–1997. godine –
specijalizant hirurgije.
- Regionalni centar „Dr. Mustafa Mujbegović“ Tuzla-Hirurška klinika od 1997. godine – hirurg.
- Medicinski fakultet u Tuzli od 1999. godine-Viši asistent na Katedri za hirurgiju sa ratnom
hirurgijom.
- Vlada Tuzlanskog kantona od 1998 - 2000. godine - Zamjenik ministra zdravstva u Ministarstvu
zdravstva Tuzlanskog kantona.
- Vlada Tuzlanskog kantona od 2000 - 2002. godine - Ministar zdravstva u Ministarstvu zdravstva
Tuzlanskog kantona.
- Javna zdravstvena ustanova Univerzitetski klinički centar Tuzla-Direktor Ustanove od 2003. godine.
- Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli 2005. godine-Docent na Katedri za hirurgiju sa ratnom
hirurgijom.
Doprinos odbrani BiH od agresije 1992 - 1995:
- Načelnik saniteta Oružanih snaga Srebrenica i glavni hirurg za Srednje Podrinje Ratne bolnice
Srebrenica 1992-1993. godine.
- Načelnik saniteta IV operativne grupe 2. korpusa Armije BiH 1993-1994. godine.
- Oficir za vezu Armije BiH u pregovorima sa srpskim agresorom i UN-om vezano za demilitarizaciju i
uspostavljanje «crvene lnije» oko Srebrenice 1993. godine.
- Glavni koordinator za rad sa UN-om i humanitarnim organizacijama Vlade Tuzlansko-podrinjskog
kantona na Aerodromu Tuzla-Dubrave 1995. godine.
Društveno – politički rad:
- Odbornik SO Tuzla 1990-1997. godine.
- Poslanik Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH 1996-1998. godine.
- Vijećnik Općinskog vijeća Tuzla od 2000-2001. godine.
- Poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona od 2002-2003. godine.
Nagrade i priznanja:
- Zlatni ljiljan - najviše ratno priznanje za lični doprinos organizovanja otpora agresoru na Republuku
BiH i hrabrost iskazanu na ratištima 1993. godine.
- Prvomajska pleketa za doprinos u medicini 1993. godine.
- Tuzlanska plaketa 2005. godine.
infoBrcko

Tamo gdje prestaje logika, tu pocinje Bosna

‎"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels cheers

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

Broj komentara: 37615
Mjesto: Brka-Atlanta

O meni
Moje pravo ime: jaran

Na vrh Go down

Re: Tuzne vijesti o nasim brcacima, i onim iz okoline Brckog

Komentar by jaran on Wed 21 Jul - 0:11

Posmrtnica Vojina Zirojevica

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Sun 25 Jul - 15:28

jaran (citat):Jutros (juli, 25. 2009. godine) u 3:15 po lokalnom vremenu u Srebreniku se preselila na Ahiret Jasmina Smajlovic...... 15 godina stara
Neka dragoj Jasmini Allah podari Dzenet a njenoj majci puno strpljenja da izdrzi sva iskusenja koja dolaze
Ispred foruma Brka56 , i u svoje ime, upucujem majci male Jasmine Indiri najiskrenije saucesce
Jaran

Danas na godisnjicu smrti male Jasmine prisjecam se svega
Sjecam se divovske borbe sa okrutnom bolescu, sjecam se kako i koliko je njena majka patila zajedno sa njom, sjecam se da smo svi zajedno tugovali kada je Jasmina preselila
Neka joj je vjecni rahmet

‎"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels cheers

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Sat 18 Sep - 10:39

Musanovic Zlatko: DANAS 17.09.2010 U 13,30SATI UMRLA MAJKA MIRZE HADZIHASANOVICA.SVI STARIJI BRCACI SE SJECAJU MIRZE-FUDBALER BRCANSKOG JEDINSTVA IZ SARAJEVA I NAS BRCANSKI ZET.

ovo sam kopirao sa FB

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Tue 5 Oct - 21:41

Uzeir Ramic: Dragi moji prijatelji,zelim da vam prenesem jos jednu tuznu vijest.Jucer nas je za uvijek napustio jos jedan nas Brcak, Senahid DjAKIC Kiko -brat od Mensura Djakica preselio ja na AHIRET u svojoj 63-oj godimi zivota.Dzenaza ce se obaviti danas u 4:15 poslije podne.Zamolio bih vas da svi proucite FATIHU za naseg prijatelja KIKU.
EL-FATIHA

Veliki rahmet Senahidu, bio je zaista veliki covjek

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Sat 11 Dec - 14:44

Brčko
Sakib Mujdanović stradao u eksploziji ručne bombe

Na brčanskom izletištu Ficibajer jutros je pronađeno beživotno tijelo četrdesetčetvorogodišnjeg Sakiba Mujdanovića iz Brčkog koji je stradao u eksploziji ručne bombe, saopštila je lokalna policija.

Foto: Arhiv
Portparol policije Halid Emkić rekao je da je jutros oko 7.30 sati jedan prolaznik prijavio da je na šetalištu pored Save naišao na leš nepoznatog muškarca i da je policija odmah izašla na uviđaj koji je obavljen u prisustvu dežurnog tužioca.

"Za sada se samo pretpostavlja da se radi o samoubistvu, ali tačne okolnosti smrti lica M.S. biće poznate nakon obdukcije. Njegovo tijelo prevezeno je u gradsku mrtvačnicu", rekao je Emkić.

On je dodao da je pored leša pronađena još jedna neaktivirana ručna bomba.

Prema nezvaničnim informacijama, Sakib Mujdanović radio je u jednoj od brčanskih kladionica.

(SRNA)

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Tue 13 Dec - 1:23

07. Decembra 2011 godine je umro moj veliki prijatelj Nijaz Meskovic
Trebao sam to odmah ovdje objaviti ali posto skoro niko ne dolazi na ovu stranicu ja sam se dvoumio oko toga
Neka je vjecni rahmet nasem Nijazu svim njegovim jos jednom najiskrenije saucesce

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Sun 18 Dec - 2:49

Muhamed Murselovic:

Koristim ovu priliku da obavijestim sve brcake u dijaspori, da je juce preminuo Nasko Velijevic - Buregdzija, jedan od sinonima naseg grada.Protekli vikend sam proveo u Becu sa Ramizom i pricao mi je kako je jako slab.Allahrahmetile neka mu je veliki rahmet a porodici izrazi saucesca.Danas je obavljena dzenaza !

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Fri 6 Jan - 21:43

Dobio sam jednu tuznu vijest, naime u Brki je umro Gango, eto ne mogu se nesto imena sjetiti ali sve pobrklije i sire ga znaju po nadimku Gango
neka je vjecan rahmet nasem gangi

evo naknadno sam dobio ovu informaciju: corhadzic arif (gango)umro u 61 god.

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Thu 12 Jan - 22:54

U Brki je umro Jukic (nisam siguran za ime) Nedzad zvani Panonija
Davno nekada smo ja i on zajeno isli u osnovnu skolu u Brki a poslije se nismo vidjeli godinama
Neka je Panoniji vjecan rahmet

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Stranica 6/6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Na vrh