Zasto je prudski sporazum neprihvatljiv za BiH

Stranica 4/4 Previous  1, 2, 3, 4

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Go down

Zasto je prudski sporazum neprihvatljiv za BiH

Komentar by jaran on Thu 25 Dec - 22:30

First topic message reminder :

Cesto cujemo ovako ili onako, ali u sustini je narod BiH jako nezadovoljan "dogovorom" predsjednika stranaka koje i do sada prakticno nisu ucinile nista za BiH osim sto zele da cementiraju svoju vlast
Pa da vidimo sta na sve to kaze Zlatko Lagumdzija:

NN: Zašto? Zar ne tražite hitnu promjenu Ustava BiH?
LAGUMDŽIJA: Naravno da smo za izmjenu Ustava. Ali, samo malo da nešto razjasnimo. Ustavne promjene se ne pokreću odlukom koju su ova trojica napravila. Ima Ustavna komisija koja to treba da radi. Prije toga je potrebna politička odluka koju treba da donese vladajuća koalicija. Vijeće ministara BiH ili Ministarstvo pravde potom treba da napravi prvi paket ustavnih promjena na bazi platforme koju usaglasi vladajuća trojka ili šestorka. S tim prijedlogom treba da izađu pred parlament, koji o svemu tome treba da raspravlja. Zar vi stvarno mislite da to parlamentarna komisija može uraditi? Zamislite komisiju u sastavu Vinko Zorić, Sadik Bahtić i Drago Kalabić. Oni da dogovore ustavne promjene? Nemojte da budemo neozbiljni. Mislim da je ovo taktička igra odugovlačenja.

Ovo je samo dio iz intervjua u Nezavisnim, ali odrazava sustinu i misljenje nase javnosti

Tamo gdje prestaje logika, tu pocinje Bosna

‎"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels cheers

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

Broj komentara: 37622
Mjesto: Brka-Atlanta

O meni
Moje pravo ime: jaran

Na vrh Go down

Re: Zasto je prudski sporazum neprihvatljiv za BiH

Komentar by Gost on Fri 30 Jan - 16:50

zike (citat):
Prijeko (citat):
zike (citat):
Prijeko (citat):
Predstavnici boračkih organizacija podržali su dosadašnje aktivnosti,
uz primjedbu da ni po koju cijenu neće dozvoliti daljnju podjelu
Federacije i države.

Zašto je to tako rečeno ,.............. pitanje je sad ?

Zato da se dadne do znanja svakome da jos ima dovoljno snage u ljudima da sprijece sto je davno zapoceto....

A šta je to davno započeto ?
Pojasni malo ,...... ko je i šta je davno započeo ?

Razz Stvaranje veliko srpske drzave koja bi ukljucivala djelove BIH....A ko je zapoceo zna se....valjda...

Namjerno kopiram sve - da se bolje vidi .

Ta tvoja zadnja rečenica nema nikakve veze sa : uz primjedbu da ni po koju cijenu neće dozvoliti daljnju podjelu
Federacije i države.
To znači da je podjela već bila , ko je učestvovao u toj podjeli ?
Ko je pomogao da se ostvari RS , zašto se sad pojavljuju ovakvi tekstovi : uz primjedbu da ni po koju cijenu neće dozvoliti daljnju podjelu Federacije i države. ,......... kad se je do jučer govorilo da se je Dejton morao potpisati zbog uspostave mira a sad ispada da se je Dejtonom dijelila BiH , ha ?

Gost
Gost

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Sat 31 Jan - 0:37

I Sulejman Tihić je ozbiljan kandidat za Nobelovu nagradu za mir. Ima sjajan projekt, zove ga "Prudski sporazum", koji istovremeno i "čisti i polira": ukida nefunkcionalno, neracionalno ustavno-teritorijalnu, etničku podjelu države Bosne i Hercegovine baziranu na genocidu i etničkom čišćenju i otklanja političke prepreke za ubrzanje evro-atlantskih integracija. No, "konstrukciona greška" Tihićevog projekta je što je za njegovu primjenu neophodna saglasnost njegovog poslovnog partnera Milorada Dodika na ključni dio Prudskog sporazuma: pristanak na promjenu granica Republike Srpske koji omogućava napuštanje koncepta etničke podjele zemlje i stvaranje multietničkih regija baziranih na ekonomskim, geografskim, prometnim i sličnim kriterijima.

http://www.bhdani.com/default.asp?kat=kol&broj_id=607&tekst_rb=1

‎"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels cheers

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Fri 3 Apr - 13:11

Zasto sam protiv prudskog sporazuma pa taman kada bi donio i neka bolja rjesenja?
Protiv sam da se dogovori vrse van institucija BiH
Zar se moze dogovarati buducnost drzave na nekim sijelima a imamo sve institucije koje trebaju da rjesavaju sudbinu jedne drzave
zasto imamo parlament, predsjednistvo itd
Ovo zadnje predsjednistvo mogu prekriziti, jer oni su samo produzena ruka stranaka koje su ih kandidovale za tu funkciju

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by anđeo tuge on Tue 12 May - 20:25

A što bi bio prihvatljiv.Da dijele i dalje... ne, ne ne, ne ne, ne ne, ne ne, ne dok je Tihića nesikiramo se mi......

anđeo tuge
Top poster
Top poster

Broj komentara: 7327

Na vrh Go down

Komentar by osa on Tue 12 May - 20:32

Laughing Laughing Laughing

osa
Veteran
Veteran

Broj komentara: 1417

Na vrh Go down

Komentar by Beba on Tue 12 May - 23:23

osa (citat):Laughing Laughing Laughing

Osa jesi se izkezio...voliš ti našeg... Question Question Question

Beba
Top poster
Top poster

Broj komentara: 10920
Starost: 40
Mjesto: Ni na nebu ni na zemlji

O meni
Moje pravo ime:

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Sun 13 Sep - 22:35

"Bez milosti me kurva nasukala na (s)prud" Razz Razz Razz

http://www.youtube.com/watch?v=FMXVMT703I0

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by Beba on Mon 14 Sep - 0:35

Zar još nije prihvaćen affraid affraid affraid affraid

Beba