Nova Nada
Stranica 1/1 • Share •
Nova Nada
Imamo sada Novu Nadu
I to bas u Brckom gradu
Boce, Brcko, Rasljani ili Samac
Oni dobro znaju svaki pravac
Nema boljih od Nove Nade
Bolji su i od brcanske vlade
Nova Nada donosi puno srece
Za vama sada narod krece
U zivotu svi se nadaju
Da ne posrnu i ne padaju
Realnost je jedna, a drugo su zelje
Cesto cujemo kuku i lele
Dragi Markicu bosanski rode
Hvala tebi sto u Brcko dodje
Ti donosis mnogima spas
Nasi ljudi kazu svi u glas
Oj Markicu nas sokole
Tebe ljudi u Brckom vole
Ti donosis Novu Nadu
Sa sjedistem u nasem gradu
Donacije evo lete
Bice sretno svako dijete
Trebace vam puno strpljenja
Puno srece i dovidjenja
Atlanta, Februar, 20. 2009. godine
Razim Bijelic - Jaran
I to bas u Brckom gradu
Boce, Brcko, Rasljani ili Samac
Oni dobro znaju svaki pravac
Nema boljih od Nove Nade
Bolji su i od brcanske vlade
Nova Nada donosi puno srece
Za vama sada narod krece
U zivotu svi se nadaju
Da ne posrnu i ne padaju
Realnost je jedna, a drugo su zelje
Cesto cujemo kuku i lele
Dragi Markicu bosanski rode
Hvala tebi sto u Brcko dodje
Ti donosis mnogima spas
Nasi ljudi kazu svi u glas
Oj Markicu nas sokole
Tebe ljudi u Brckom vole
Ti donosis Novu Nadu
Sa sjedistem u nasem gradu
Donacije evo lete
Bice sretno svako dijete
Trebace vam puno strpljenja
Puno srece i dovidjenja
Atlanta, Februar, 20. 2009. godine
Razim Bijelic - Jaran

Tamo gdje prestaje logika, tu pocinje Bosna
"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels

jaran- Admin-Vlasnik

- Broj komentara: 37615
Mjesto: Brka-Atlanta
O meni
Moje pravo ime: jaran
Re: Nova Nada
Markiću od srca čestitam što pruza nadu a tebi jarane čestitam na stihovima baš poklonjenim njemu. 

Beba- Top poster

- Broj komentara: 10920
Starost: 40
Mjesto: Ni na nebu ni na zemlji
O meni
Moje pravo ime:
Sexypilna (citat):Markiću od srca čestitam što pruza nadu a tebi jarane čestitam na stihovima baš poklonjenim njemu.
Markicevo angazovanje da pomogne ljudima koji zaista trebaju pomoc izuzetno cijenim
zato mu od srca hvala

"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels

jaran- Admin-Vlasnik

O meni
Da su svi ko Markic ljepse bi Brcko bilo..... 

zike- V.I.P.

- Broj komentara: 3586
Starost: 44
zike (citat):Da su svi ko Markic ljepse bi Brcko bilo.....
Zike nekad je bolje imati jednog Markića,gdje puno baba kilava djeca.

Beba- Top poster

O meni
Moje pravo ime:
Da Jaran ne ispisa ovu pjesmu nebih znala da je naš član Markić toliko merhametli insan. Čestitam na srcanom poduhvatu, a Jaranu sve čestitke na lijepo ispisanim stihovima.
Gost- Gost
Sexypilna (citat):zike (citat):Da su svi ko Markic ljepse bi Brcko bilo.....
Zike nekad je bolje imati jednog Markića,gdje puno baba kilava djeca.
More bit...a more nebit....nek je on ziv i zdrav...

zike- V.I.P.

- Broj komentara: 3586
Starost: 44
Davno su rekli ko spasi jedan zivot kao da je spasio cijeli svijet.
Markić čestitke
Markić čestitke

Beba- Top poster

O meni
Moje pravo ime:
Evo sinoć se vratih iz "Naše najljepše, Bosne" iz Brčkog. Brzo prođoše dva dana, al kad se hoće može se puno napraviti. Održali smo prvu skupštinu udruge, www.novanda.forumr.net, izabrali tijela i odredili smjernice djelovanja. O programu rada i planovima ću vas pravovremeno obavještavati.
Posebno mi je drago kad sam vidio roditelje i njihovu djecu i sa koliko volje žele da se nešto pokrene i da zajedno ostvarimo naše zamisli i želje. Stigoh na kratko posjetiti i kajakaški klub, da vidim šta se tamo dešava, u Kaldrmi pojedoh duplu porciju njihovih specijaliteta i obiđoh Merkator da vidim šta se nudi u novom šoping-centru.
Čak sam uspio na dva sata skočit do Boderišta da popijem piće sa jaranima.
Pred veče se nađoh u Jeleni sa jaranom Seadom - www.infobrcko.com , i odlučismo da zajednički nešto napravimo, o tome će biti riječi za koji dan. Svima velika hvala na podršci, a jaranu posebno hvala na pjesmi.
Nego nešto mi na um pade da predložim prijatelju jaranu, kad već vako lijepo piše pjesme, pa da ih sve saberemo i oštampamo, "ZBIRKU JARANOVIH PJESAMA", da članovi moje udruge to prodaju pa da dio sredstava doniramo udruzi. Jarane, razmisli.
Svima veliki pozdrav od markića.
Posebno mi je drago kad sam vidio roditelje i njihovu djecu i sa koliko volje žele da se nešto pokrene i da zajedno ostvarimo naše zamisli i želje. Stigoh na kratko posjetiti i kajakaški klub, da vidim šta se tamo dešava, u Kaldrmi pojedoh duplu porciju njihovih specijaliteta i obiđoh Merkator da vidim šta se nudi u novom šoping-centru.
Čak sam uspio na dva sata skočit do Boderišta da popijem piće sa jaranima.
Pred veče se nađoh u Jeleni sa jaranom Seadom - www.infobrcko.com , i odlučismo da zajednički nešto napravimo, o tome će biti riječi za koji dan. Svima velika hvala na podršci, a jaranu posebno hvala na pjesmi.
Nego nešto mi na um pade da predložim prijatelju jaranu, kad već vako lijepo piše pjesme, pa da ih sve saberemo i oštampamo, "ZBIRKU JARANOVIH PJESAMA", da članovi moje udruge to prodaju pa da dio sredstava doniramo udruzi. Jarane, razmisli.
Svima veliki pozdrav od markića.

markic- Clan

- Broj komentara: 79
Starost: 61
Mjesto: Zagreb, Gunja, Brčko, Boderište i ostatak svijeta
Markicu, nije problem za pjesme
Ja mislim da ih imam negdje oko 40 a ti kazi koliko je potrebno da se to odstampa i ja bi to poklonio Novoj Nadi
Ja mislim da ih imam negdje oko 40 a ti kazi koliko je potrebno da se to odstampa i ja bi to poklonio Novoj Nadi

jaran- Admin-Vlasnik

O meni
Bum te obavestil, zafrkavam se. Raspitat ću se, a mislim da ću uspjeti naći sponzora.

markic- Clan

- Broj komentara: 79
Starost: 61
Mjesto: Zagreb, Gunja, Brčko, Boderište i ostatak svijeta
Bila sam kod familije Sejdinovica i podjelila poklone a i nakupovala im hranu i ostalo sto im je trebalo,bas pred samu svadbu starije devojcice (15god)njoj nije vise skola potrebna neg udaja,roditelji je za novac prodali ,osim markica i mene inko ih nije vise obisao il sta donio.ja sam im mnogo nakupovala i dala a i novcano pa ipak imali su jos mjesta za jos 20gepeka poklona Markic,ta plava kuca ima dve sobe a preko ulice je jos jedna kuca s dve sobe i to je njihovo,trebao si bolje pogledati jer imaju za zivot i primaju od grada extra sam od tv fotografa uzela da sve snimi i ispita.mnogo se podigla prasina bez veze,nepitase me sta im donosim neg prvo sto pitase;jesam li im hendije donijela,svi u selu vele da oni imaju dovoljno a da tu navise ima na brdu familija sa 8djece da nista nemaju pa cak ni vrata na kuci,ako mi nevjerujete eto vam svedok sarmerica jer ih ona super zna i zna kad sam im isla itd.cd imam i fotose al nazalost neznam postaviti ,al i to cu jedan dan uradit.sretno i svako dobro

Aida- Veteran

- Broj komentara: 1276
Mjesto: BRD/BOSNA_BC
Familija Sejdinovic je i drugu kcerku prodala u komsiluku za novac.Obje starije su kcerke od otprilike 15god i 13god silom udate od strane roditelja za novac.Divne kcerk su imali,veoma mi je zao da se to i kod nas tako nesto dogadja,

Aida- Veteran

- Broj komentara: 1276
Mjesto: BRD/BOSNA_BC
Stranica 1/1