KUD Osman Residovic

Stranica 1/7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Go down

KUD Osman Residovic

Komentar by DeLoN on Mon 23 Feb - 22:17

Evo recimo da krenem s ovim da je u Brki osnovano i pokrenuti kulturno umjetničko drustvo "OSMAN RESIDOVIC"koje je postojalo jos od davne 1948. godine. Vec se radi na koreografijama i ostalom tako da se priprema prvi javni nastup 8. marta kada je i planirano otvaranje sportske dvorane. Kljucni problem je trenutno kako obezbijediti novac potreban za nabavku narodnih nosnji koje su jako skupe. Nazalost, prikupljanje novca ide daleko teze nego sto je ocekivano. Izgleda da se recesija vec osjeti i kod nas.[img][/img][img][/img][img][/img][url][/url]

DeLoN
Clan
Clan

Broj komentara: 55
Mjesto: Brka

Na vrh Go down

Re: KUD Osman Residovic

Komentar by jaran on Mon 23 Feb - 23:18

Bilo bi jako dobro da se mi pobrklije pobrinemo oko ovog naseg KUD-a jer drustvo ima dugogodisnju tradiciju i velike rezultate
Trebalo bi otvoriti i devizni racun da ako neko zeli uplati donaciju za KUD
Sada je najhitnije da se nabavi nosnja koja kako rece delon nije tako jeftina, ali kada se jednom nabavi moze posluziti veoma dugo

Tamo gdje prestaje logika, tu pocinje Bosna

‎"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels cheers

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

Broj komentara: 36662
Mjesto: Brka-Atlanta

O meni
Moje pravo ime: jaran

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Tue 24 Feb - 23:12

‎"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels cheers

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by Gost on Tue 24 Feb - 23:15

U, ba jarane ovo ti je pravo što si postavio, ma tisi pravi humanitarac.

i ja imam jednu manju družinu folklorista, zaista je zanimljivo baviti se tom vrstom zabave.

Gost
Gost

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Mon 2 Mar - 23:40

by ČLAN KUD IZ BRKE Today at 21:07
Ja sam član uprave kuda a Edin Pamukčić je presjednik kuda
pa čemo ti uskoro poslati devizni račun kuda i broj
mobitela od edina pamukčića pa možeš sa njim da stupiš u kontakt i preko mene preko foruma pa da vidimo ako se šta može učiniti za pomoč kudu.ĆUJEMO SE
=====================
OK, ne samo broj deviznog racuna, treba i onaj drugi pa cemo postaviti ovdje i ako neko ima zelju da pomogne imace priliku
Drugo, bice nase raje koja ce dolaziti u Brku na odmor, a bice i onih mozda koji ce po nekome poslati nesto, dakle obezbijedite i priznanice da ljudi mogu dati donatoru
posaljite, odnosno postavite koju sliku, napisite nesto o vasim aktivnostima
Pisite o clanovima koji su aktivni u KUD-u
Treba malo pisati i o onima koji su prije dali veliki doprinos za KUD
Imam nekih koji bi pomogli, molim vas pod hitno reci kome tamo da se jave i gdje

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Mon 16 Mar - 20:52

upravo sam dobio jednu novost o aktivnostima KUD-a Osman Residovic iz Brke pa evo da podijelim to sa vama

mi u kudu radimo intenzivno jer pripremamo priredbu koja če se održati 18.4. u holideyu.ferid pamukčić
nam je iznalmiju besplatno salu za svadbe pa čemo tu održati priredbu za naše pobrklije biče promocija kuda
zvačemo i goste iz vlade brčko distrikta i još koje kakve ugledne goste tako da to bude na profesionalnom nivou
početak
rada kuda da se što bolje promovišemo pa čemo vam onda poslati koju
sliku sa te priredbe.inače još prikupljamo sredstva za opremu kuda tako
da bi za priredbu mogli nastupiti u novim njošnjama našeg kuda.
od nošnji za kud opreme za muzičku sekciju opremu za ritmičku sekciju i još koje kakvih stvari koje su potrebne

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Tue 21 Apr - 23:59

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by DeLoN on Wed 22 Apr - 10:59

Opsirnije o KUD-u i desavanjima vezanim za KUD mozete pratiti ako ste registrovani na facebook gdje smo napravili grupu KUD "Osman Residovic 1948" Brka gdje ce biti objavljivana sva desavanja i mnostvo slika i video zapisa.

DeLoN
Clan
Clan

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Wed 22 Apr - 11:03

DeLoN (citat):Opsirnije o KUD-u i desavanjima vezanim za KUD mozete pratiti ako ste registrovani na facebook gdje smo napravili grupu KUD "Osman Residovic 1948" Brka gdje ce biti objavljivana sva desavanja i mnostvo slika i video zapisa.

Zar nije bolje to postaviti na stranici koja nosi ime Brke Rolling Eyes

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by Aida on Wed 22 Apr - 21:20

S ovim putem zelim da pozdravim presednike KUD-a iz Brke ,da im se zhvalim na velikom gostoprimstvu i vecernjoj zabavi.toliko sam odusevljena da sam jos bez teksta i ujedno se zahvaljujem za lijep poklon od KUD-a sto sam dobila ,koji cu vjecno sacuvati,sad sam stigla iz Bosne u BRD.zasad samo toliko dok sav material ne sredim.svim clanovima i gradjanima veliko hvala za tu lijepu noc sto sam uz vas mogla da provedem,svaka vam cast i samo naprijed veoma ste talentovani od 5god -80godisnjaka.
jos jedna obavjest za presednika Edina Pamukcica:da mi se obavezno javi na moj pp,jer sam DVD od 18.4.ostavila u brckom da je dobije kao poklon od mene i taj isti DVD ce bit objavljen u dr,forumskim stranama i novinama.Hvala KUD Brka i dalje sam uz Vas pa se krajem maja opet vidimo,selam svim Gradjanima iz brke i okoline Aida
ja se nalazim na fotogr.gore na balkonu do kamere,preko puta plavokose sjedim i crnokosa sam.

Aida
Veteran
Veteran

Broj komentara: 1276
Mjesto: BRD/BOSNA_BC

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Wed 22 Apr - 22:42

aida drago mi je sto si bila na nastupu naseg KUD-a, eto bar je neko od nas sa foruma bio
Ima vremena da nam napises svoje utiske
Kako sam razumio uspjela si da se nadjes sa Edinom, nadam se da sam pomogao dobro sa informacijama

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by DeLoN on Wed 22 Apr - 22:54

Aida (citat):S ovim putem zelim da pozdravim presednike KUD-a iz Brke ,da im se zhvalim na velikom gostoprimstvu i vecernjoj zabavi.toliko sam odusevljena da sam jos bez teksta i ujedno se zahvaljujem za lijep poklon od KUD-a sto sam dobila ,koji cu vjecno sacuvati,sad sam stigla iz Bosne u BRD.zasad samo toliko dok sav material ne sredim.svim clanovima i gradjanima veliko hvala za tu lijepu noc sto sam uz vas mogla da provedem,svaka vam cast i samo naprijed veoma ste talentovani od 5god -80godisnjaka.
jos jedna obavjest za presednika Edina Pamukcica:da mi se obavezno javi na moj pp,jer sam DVD od 18.4.ostavila u brckom da je dobije kao poklon od mene i taj isti DVD ce bit objavljen u dr,forumskim stranama i novinama.Hvala KUD Brka i dalje sam uz Vas pa se krajem maja opet vidimo,selam svim Gradjanima iz brke i okoline Aida
ja se nalazim na fotogr.gore na balkonu do kamere,preko puta plavokose sjedim i crnokosa sam.

heheeh bas lijepo. Ovako stvari stoje, Edin nije clan foruma bar mislim tako jer covjek ne koristi internet. Text cu mu svakako odstampat i urucit da ga procita. Taj isti dan kad si bila u Brki ali navece mi je s odusevljenjem isprico kako ste dolazili upoznali ga i snimili nekoliko kadrova oko kafica i naravno kako ste mu urucili vas poprilicno veliki prilog za nas KUD . Sto se tice tog CD mozete kontaktirati samnom kako da dodjemo do njega a ujedno vam se i ja od srca zahvaljujem na Vasem prilogu.

Pozdrav,

DeLoN
Clan
Clan

Na vrh Go down

Komentar by DeLoN on Wed 22 Apr - 23:00

jaran (citat):
DeLoN (citat):Opsirnije o KUD-u i desavanjima vezanim za KUD mozete pratiti ako ste registrovani na facebook gdje smo napravili grupu KUD "Osman Residovic 1948" Brka gdje ce biti objavljivana sva desavanja i mnostvo slika i video zapisa.

Zar nije bolje to postaviti na stranici koja nosi ime Brke Rolling Eyes

Slazem se svakako samo na facebooku je to napravljeno kao fan club al dok ga zavrsim kako treba prepisivat cu dogadjaje tamo unesene i ovdje a vec sad cu ti poslat nekoliko slika sa prvog nastupa. Ujedno da naglasim da ce sada 24.04.2009. godine znaci u petak na RTV Tuzlanskog kantona biti prvo medijsko predstavljanje naseg KUD-a u 20h u emisiji "Bingo show". Emisija je juce snimana i samo se ceka taj petak kada ce biti njeno emitovanje. Cim dodjem do snimka emisije postavit cemo ovdje link za youtube

DeLoN
Clan
Clan

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Wed 22 Apr - 23:03

Ok, puno hvala sa moje strane ja cu se truditi da ova stranica bude aktivna a sto se tice informacija ja zavisim od vas koji ste u Brci
zato vas pozivam da odrzavate ovakve teme koje govore o Brci

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by DeLoN on Fri 24 Apr - 13:09

Jarane ja bih te zamolio da zakljucas temu slike KUD-a za rasprave i postove i da se tu samo uploadaju slike a da tamosnje postove kopiras ovdje radi lakseg pracenja teme a isto tako i za ono kako uplatiti, a ja cu sad napravit nesto malo i oko istorijata kuda pa do danas i to zakljucaj naravno ako moze jer mislim da je tako pametnije i lakse za pratit.

Pozdrav,

DeLoN
Clan
Clan

Na vrh Go down

Stranica 1/7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Na vrh