KUD Osman Residovic

Stranica 2/7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Go down

KUD Osman Residovic

Komentar by DeLoN on Mon 23 Feb - 22:17

First topic message reminder :

Evo recimo da krenem s ovim da je u Brki osnovano i pokrenuti kulturno umjetničko drustvo "OSMAN RESIDOVIC"koje je postojalo jos od davne 1948. godine. Vec se radi na koreografijama i ostalom tako da se priprema prvi javni nastup 8. marta kada je i planirano otvaranje sportske dvorane. Kljucni problem je trenutno kako obezbijediti novac potreban za nabavku narodnih nosnji koje su jako skupe. Nazalost, prikupljanje novca ide daleko teze nego sto je ocekivano. Izgleda da se recesija vec osjeti i kod nas.[img][/img][img][/img][img][/img][url][/url]

DeLoN
Clan
Clan

Broj komentara: 55
Mjesto: Brka

Na vrh Go down

Re: KUD Osman Residovic

Komentar by DeLoN on Fri 24 Apr - 13:09

Jarane ja bih te zamolio da zakljucas temu slike KUD-a za rasprave i postove i da se tu samo uploadaju slike a da tamosnje postove kopiras ovdje radi lakseg pracenja teme a isto tako i za ono kako uplatiti, a ja cu sad napravit nesto malo i oko istorijata kuda pa do danas i to zakljucaj naravno ako moze jer mislim da je tako pametnije i lakse za pratit.

Pozdrav,

DeLoN
Clan
Clan

Na vrh Go down

KUD "Osman Residovic 1948" Brka - Od 1948. godine do danas

Komentar by DeLoN on Fri 24 Apr - 13:32

Kulturnoumjetnicko drustvo "Osman Residovic" Brka osnovano je davne 1948. godine. Ime je dobilo po nasem mjestaninu prvoborcu 16. Muslimanske narodno-oslobodilacke Udarne Brigade i to ime ponosno nosi vec 60 godina.
Svoj rad drustvo je pocelo sa tri sekcije: dramskom, folklornom i tamburaskom. Prvi clanovi i ucesnici u radu drustva, izmedju ostalih bili su: Enver Causevic, Sead Jakubovic, Mehmed Islamovic, Alija i Meho Mujic, Hasija, Safa, Devleta...
Drustvo je redovno organizovalo igranke i finansiralo se od prihoa tih igranki. Drustvo je osvajalo mnoge nagrade i priznanja. Tako je tamburaski orkestar osvojio prvo mjesto u Bosni I Hercegovini 1952. godine. Kulturnoumjetnicko drustvo "Osman Residovic" je redovno nastupalo na festivalu "Mladi Graditelji", kao i na "Brcanskoj Smotri Izvornog Narodnog Stvaralastva". Obzirom da je nase drustvo bilo jedno od jacih drustava na opstini Brcko, redovno je osvajalo vrijedne nagrade i postizalo zavidne rezultate.
Drustvo je radilo i djelovalo cak i onda kada niti jedno drugo drustvo nije a to je bilo u onim najtezim ratnim danima i sve tako do 1997. godine kada je prestalo sa radom da bi 2008. godine ponovno bilo aktivirano, ponovno je osnovano i pocelo sa radom.
KUD "Osman Residovic 1948" ponovno je osnovano 18. novembra 2008. godine i oko sebe je okupilo oko sto clanova uzrasta od sedam do sezdeset godina, koji rade i nastupaju u deset razlicitih sekcija.

DeLoN
Clan
Clan

Na vrh Go down

Komentar by Beba on Fri 24 Apr - 13:51

Evo sad ću ja to obaviti,jer znam da i jaran bi to učinio isto.

Beba
Top poster
Top poster

Broj komentara: 10846
Starost: 40
Mjesto: Ni na nebu ni na zemlji

O meni
Moje pravo ime:

Na vrh Go down

Komentar by Beba on Fri 24 Apr - 14:04

[ prebaceno sa teme : slike sa prvog nastupa KUD Osman Residovic ]

Sexypilna (citat):Još kad bi htjeli objasniti kakva je manifestacija se održala 18.04. baš bi vam bila zahvalna,vidim slike su odlične i mnogo mladi ljudi je učestvovalo ,baš lijepo za oči da jedno KUD imam pogledati baš na ovom forumu.Imam mnoga pitanja pa me interesuje da li bi neko imao vremena da mi odgovori na njih.

Koliko članova ima KUD

Da li je ovaj kud iz Brke ili Brčkog
Da li su išli negdje na takmičenje i gdje
Koje su mjesto osvojili
I kakva je suradnja sa ostalim KUD-om susjedni općina

jaran (citat):Mislim da trenutno okuplja oko 100 clanova
Iz brke je
KUD nije dugo vremena radio jer nije bilo uslova, ali prije rata je bio na mnogim takmicenjima i gostovanjima
Tek su poceli tako da saradnja dolazi tek kada se malo "uhodaju"

Sexypilna (citat):Ja mislim da uz ovo vježbanje imaju dobro druženje i da stvarno zaslužuju podršku,što financijsku tako isto i u nabavci narodne nošnje a ko zna možda im hvali još nešto od instrumenata.U suštini željela bi podržati taj Kud sa gitarom yamaha.Očuvana je.A sve informacije kako doći do te gitare mogu potražiti kontakt kod tebe .Br telefona im moožeš ustupiti .Naravno mislila sam na moj broj.

jaran (citat):Da, fali im instrumenata a ja cu pokusati kontaktirati predsjednika KUD-a Edina Pamukcica i reci im ovu informaciju
Tezak je pocetak ali mislim da ima volje da se ovaj projekat podrzi
I ovo je jedan nacin da se cuje malo dalje i zainteresovani pomognu
Hvala Sexypilna ispred mojih pobrklija.... ljubac

Sexypilna (citat):Nema na čemu ,tu sam na usluzi na onaj način na koji mogu podržati te mlade ljude. cheers cheers cheers
Najnovije informacije o radu ovog KUD_a danas Brčaci mogu vidjeti u domu kulture u Brčkom gdje za dan škole će se predstaviti ,isto tako htjela bi reći da su sutra gosti na Tuzlanskoj televiziji u emisiji bingo gdje je voditelj Zlaja.Zahvaljujemo se predsjedniku KUD_a,koji je u razgovoru i dao ove informacije .a svi ostali koji su zaintersovani neka svoje daljinske pripreme u ruke kako bi pogledali ove mlade talentovane ljude.

DeLoN (citat):Evo ja cu se truditi da u buduce na vrijeme dobijete sve informacije o desavanjima u KUD-u. Napisat cu i stavit osnovne podatke o historijatu KUD-a te o danasnjim desavanjima u njemu. Ukoliko si registrovana a i ako nisi vrlo ces se lako registrovat na www.facebook.com gdje smo napravili grupu za fanove KUD "Osman Residovic 1948" Brka pa tu mozes pogledat dosta slika a i nekoliko video zapisa koijih ce biti sve vise i vise kako se drustvo bude razvijalo i nastupalo. U ime drustva, njegovog predsjednika a i u moje licno ime Vam se zahvaljujemo na gitari koju imate namjeru donirati.. Svaka donacija bilo u kom obliku nam je dobor dosla. Posto su nosnje za sarije clanove vec obezbijedjene, sada nam je prioritet iste obezbijediti i za nase mlade clanove. I naravno gledajte nas veceras na RTV TK a uskoro ako Bog da i na FTV.

Lela (citat):Hvala na trudu, a svakako ova stranica zaslužuje da bude obaviještena o dešavanju vašeg KUD-a. Meni je lično drago vidjeti i čuti šta to vi radite i kako vam funkcioniše koreografija.

Pozdrav za KUD "Osman Rešidović"

Beba
Top poster
Top poster

O meni
Moje pravo ime:

Na vrh Go down

Komentar by Beba on Fri 24 Apr - 16:50

Delon hvala na ovim informacijama,jedno od tako bitni stvari za vaš KUD je
da imate podršku od onih koji vas vole.Čak najviše volim što sam pročitala da imate članove od 7 godina,lijepo je da se prenosi vaše znanje na naše mališane koji su vaši nasljednici. cheers cheers cheers

Beba
Top poster
Top poster

O meni
Moje pravo ime:

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Fri 24 Apr - 21:52

Delon, konacno nesto sto sam dugo ocekivao od nekoga da napise
Puno hvala na ovom prilogu cheers

Tamo gdje prestaje logika, tu pocinje Bosna

‎"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels cheers

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

Broj komentara: 36662
Mjesto: Brka-Atlanta

O meni
Moje pravo ime: jaran

Na vrh Go down

Komentar by Gost on Fri 24 Apr - 22:10

Hvala Delon što si me obavijestio o traženim informacijama,,,,,,sretan rad KUD-u "Osman Rešidović"

Gost
Gost

Na vrh Go down

Komentar by Beba on Sat 25 Apr - 17:22

Presjedink KUD Edin Pamuković je se zahvalio u ime svih članova Razimu Bijeliću što je i ovaj KUD našao svoje mjesto na ovoj divnoj stranici.Ova slika je iz Brke kad je donirana gitara.Nije krio zadovoljstvo i svakako velike riječi uputio svaku pohvalu Razimu i članici Aidi.

Beba
Top poster
Top poster

O meni
Moje pravo ime:

Na vrh Go down

Komentar by Beba on Sat 25 Apr - 17:26

Pored KUDA predsjednik svakako je i na svom radnom mjestu gdje je me i dočekao svojom toplinom Pobrklije.Hvala Edine na gostoprimstvu.I svakako pozivamo vašeg i našeg člana Delona da nas redovno obavještava o vašem radu KUDA.Naravno vaši svi članovi ako imaju mogućnost mogu biti i naši članovi foruma.

Beba
Top poster
Top poster

O meni
Moje pravo ime:

Na vrh Go down

Komentar by DeLoN on Sun 26 Apr - 14:49

E bas lijepo evo ja cu se trudit da sve sto vas zanima saznate na vrijeme, steta sto se nismo vidjeli juce, bio sam na svadbi jutros do 5 i ev i sad sam malo umoran od svega toga.
Hvala i u moje ime

DeLoN
Clan
Clan

Na vrh Go down

Komentar by Aida on Sun 26 Apr - 15:20

jaran (citat):aida drago mi je sto si bila na nastupu naseg KUD-a, eto bar je neko od nas sa foruma bio
Ima vremena da nam napises svoje utiske
Kako sam razumio uspjela si da se nadjes sa Edinom, nadam se da sam pomogao dobro sa informacijama

jesi jarane mnogo si mi pomogao i veoma sam zadovoljna a i sretna za tu lijepu noc uz KUD-brka,vratio si mi u secanja u god 72-74god,hvala ti mnogo i dalje sam uz vas. sunny :cheers

Aida
Veteran
Veteran

Broj komentara: 1276
Mjesto: BRD/BOSNA_BC

Na vrh Go down

Komentar by Aida on Sun 26 Apr - 15:23

DeLoN (citat):
Aida (citat):S ovim putem zelim da pozdravim presednike KUD-a iz Brke ,da im se zhvalim na velikom gostoprimstvu i vecernjoj zabavi.toliko sam odusevljena da sam jos bez teksta i ujedno se zahvaljujem za lijep poklon od KUD-a sto sam dobila ,koji cu vjecno sacuvati,sad sam stigla iz Bosne u BRD.zasad samo toliko dok sav material ne sredim.svim clanovima i gradjanima veliko hvala za tu lijepu noc sto sam uz vas mogla da provedem,svaka vam cast i samo naprijed veoma ste talentovani od 5god -80godisnjaka.
jos jedna obavjest za presednika Edina Pamukcica:da mi se obavezno javi na moj pp,jer sam DVD od 18.4.ostavila u brckom da je dobije kao poklon od mene i taj isti DVD ce bit objavljen u dr,forumskim stranama i novinama.Hvala KUD Brka i dalje sam uz Vas pa se krajem maja opet vidimo,selam svim Gradjanima iz brke i okoline Aida
ja se nalazim na fotogr.gore na balkonu do kamere,preko puta plavokose sjedim i crnokosa sam.

heheeh bas lijepo. Ovako stvari stoje, Edin nije clan foruma bar mislim tako jer covjek ne koristi internet. Text cu mu svakako odstampat i urucit da ga procita. Taj isti dan kad si bila u Brki ali navece mi je s odusevljenjem isprico kako ste dolazili upoznali ga i snimili nekoliko kadrova oko kafica i naravno kako ste mu urucili vas poprilicno veliki prilog za nas KUD . Sto se tice tog CD mozete kontaktirati samnom kako da dodjemo do njega a ujedno vam se i ja od srca zahvaljujem na Vasem prilogu.
sunny sunny
nisam samo snimila oko kafica nego isto svecanu predstavu koja je snimita od 20h-00h Very Happy
Pozdrav,

Aida
Veteran
Veteran

Broj komentara: 1276
Mjesto: BRD/BOSNA_BC

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Sun 3 May - 23:49

Pogledajte prvi nastup KUD

http://www.youtube.com/watch?v=QcUhJFmFsdY&eurl=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fphoto.php%3Fpid%3D30378080%26id%3D1085371006%26op%3D1%26subj%3D73783384628%26view%3Dall%26aid%3D-1%26o&feature=player_embedded

Uzivajte

‎"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels cheers

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by DeLoN on Sat 9 May - 19:13

BKUD "Azra" Rasljani uputila je KUD-u "Osman Residovic" Brka pozivnicu na koncert KUD-a pod nazivom: "VECE PRIJATELJA 2009" koji ce se odrzati 16.05.2009. godine od 18 do 20 sati. Poslije koncerta slijedi zabavno vece i druzenje na otvorenom uz muziku.
To je vijest koju sam zaboravio prenijet . U dosdasnjem radu KUD-a nailazimo na mnogo problema a u pitanju su naravno finansijska sredstva. Najteze nas pogadja cinjenica da od Vlade Brcko Distrikta u ovoj godini necemo dobiti niti marke a razlog tome je uslov na konkursu za dodjelu novcanih sredstava gdje je glavni uslov registracija drustva jer drustvo mora postojati najmanje godinu dana a nase drustvo je kao sto znate takoreci frisko registrovano. (18.11.2008.) Jos uvijek nismo prikupili sredstva za nabavku nosnji za mladje clanove tako da su upitna sva nastupanja KUD-a. za kojeg se vec culo. Kazem to iz tog razloga sto je uz pretstavnika KUD-a "AZRA" Rasljani, jedini iz BIH pozvan i Edin Pamukcic, predsjednik KUD "Osman Residovic", na godisnju skupstinu BKUD-a "BEHAR" Gunja, Republika Hrvatska koja je odrzana 08.05.2009. godine. Primili smo i velii broj poziva drugih KUD-ova kao i predstavnika najveceg bosanskohercegovackog sela Kotorsko kod Doboja koji nas pozivaju na organizaciju naseg cjelovecernjeg programa odnosno koncerta u njihovom mjestu. Nazalost, bojimo se da na velikom broju tih manifestacija necemo moci uzeti ucesca upravo zbog finansijske situacije u KUD-u. Dosta toga nam nedostaje a najbolnija je "nepodrska" ovdasnje vlasti.

DeLoN
Clan
Clan

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Sat 9 May - 21:53

Delon, drago mi je da si ovdje napisao svoj komentar o KUD-u
Nazalost mi pobrklije nismo kao sto su mnogi sirom BiH koji pomazu svoja KUD
Nas po svijetu ima koliko hoces i svako da da samo 50 dolara eto vece sume na kamari i mogli bi finansirati
Ja ovako pricam nekim pobrklijama telefonom o svemu ovome a neki ni da pitaju bilo sta vec samo kazu ja, ja i na tome ostane
nazalost neki misle da je to problem onih koji su tamo, ali ako cemo pravo to je nas ponos i nas obraz ako nam KUD postoji i radi

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by DeLoN on Sat 9 May - 22:17

Sve to stoji sto ti velis. Ni meni to nije jasno. Odredjen broj ljudi trosi svoje slobodno vrijeme i ulaze sav svoj trud da bi promovirali nase mjesto i da bi se za nas culo svugdje a mi ko da to neko mora il od volje mu. Jest od volje al da znas kako je lijepo kad vidis emisiju na tv u kojoj se predstavlja brka i ljudi odavde. Evo nisam reko a i prilika je da se zahvalim Aidi koja je prisutovala koncertu 18.04. u Holiday-u i koja je angazovala profesionalne fotografa i kamermana. Uradili su DVD kompletne veceri i eto dobili smo ga. To je takodje bio jedan od njenih poklona KUD-u. Veliko hvala Aida!
Ja sam vec dao prijedlog da se samo malo izmijeni fotrola i da se napravi nekih 50-ak takvih izdanja i da se pokusa prodat e kad bi to bar islo da se zaradi neka para za kud. A kakav je nas narod bojim se da bi to bila propala investicija. DVD bi bio samo simbolika jer nam je fakat problem kako se izfinansirat do sljedece godine kad se moze trazit neka crkavica od vlade. Poziva za gostovanja stvarno ima i to neocekivano al kako se odazvat kad to iziskuje troskove.

DeLoN
Clan
Clan

Na vrh Go down

Stranica 2/7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Na vrh