KUD Osman Residovic
Stranica 3/7 • Share •
Stranica 3/7 •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 
KUD Osman Residovic
First topic message reminder :
Evo recimo da krenem s ovim da je u Brki osnovano i pokrenuti kulturno umjetničko drustvo "OSMAN RESIDOVIC"koje je postojalo jos od davne 1948. godine. Vec se radi na koreografijama i ostalom tako da se priprema prvi javni nastup 8. marta kada je i planirano otvaranje sportske dvorane. Kljucni problem je trenutno kako obezbijediti novac potreban za nabavku narodnih nosnji koje su jako skupe. Nazalost, prikupljanje novca ide daleko teze nego sto je ocekivano. Izgleda da se recesija vec osjeti i kod nas.[img][/img][img][/img][img][/img][url][/url]
Evo recimo da krenem s ovim da je u Brki osnovano i pokrenuti kulturno umjetničko drustvo "OSMAN RESIDOVIC"koje je postojalo jos od davne 1948. godine. Vec se radi na koreografijama i ostalom tako da se priprema prvi javni nastup 8. marta kada je i planirano otvaranje sportske dvorane. Kljucni problem je trenutno kako obezbijediti novac potreban za nabavku narodnih nosnji koje su jako skupe. Nazalost, prikupljanje novca ide daleko teze nego sto je ocekivano. Izgleda da se recesija vec osjeti i kod nas.[img][/img][img][/img][img][/img][url][/url]

DeLoN- Clan

- Broj komentara: 55
Mjesto: Brka
Re: KUD Osman Residovic
Sve to stoji sto ti velis. Ni meni to nije jasno. Odredjen broj ljudi trosi svoje slobodno vrijeme i ulaze sav svoj trud da bi promovirali nase mjesto i da bi se za nas culo svugdje a mi ko da to neko mora il od volje mu. Jest od volje al da znas kako je lijepo kad vidis emisiju na tv u kojoj se predstavlja brka i ljudi odavde. Evo nisam reko a i prilika je da se zahvalim Aidi koja je prisutovala koncertu 18.04. u Holiday-u i koja je angazovala profesionalne fotografa i kamermana. Uradili su DVD kompletne veceri i eto dobili smo ga. To je takodje bio jedan od njenih poklona KUD-u. Veliko hvala Aida!
Ja sam vec dao prijedlog da se samo malo izmijeni fotrola i da se napravi nekih 50-ak takvih izdanja i da se pokusa prodat e kad bi to bar islo da se zaradi neka para za kud. A kakav je nas narod bojim se da bi to bila propala investicija. DVD bi bio samo simbolika jer nam je fakat problem kako se izfinansirat do sljedece godine kad se moze trazit neka crkavica od vlade. Poziva za gostovanja stvarno ima i to neocekivano al kako se odazvat kad to iziskuje troskove.
Ja sam vec dao prijedlog da se samo malo izmijeni fotrola i da se napravi nekih 50-ak takvih izdanja i da se pokusa prodat e kad bi to bar islo da se zaradi neka para za kud. A kakav je nas narod bojim se da bi to bila propala investicija. DVD bi bio samo simbolika jer nam je fakat problem kako se izfinansirat do sljedece godine kad se moze trazit neka crkavica od vlade. Poziva za gostovanja stvarno ima i to neocekivano al kako se odazvat kad to iziskuje troskove.
DeLoN- Clan

Predlažem gospodinu Delonu da uzme u obzir Razimove pjesme koje je pisao i ponudi članovima KUD_a recitatorskim članovima i forsiraju ih na svojim priredbama.
postoji jedna divna među divnim pjesmama koja zvuči ovako u skraćenoj verziji:
TAMO
Tamo su najljepše zore
najljepše na svijetu planine
tamo je najljepše more
tamo me neko zove sine.
ITD, Potražite od Razima da vam dostavi tekstove i uvjerićete se da se isplati imati takve pjesme u svom društvu koje se mogu izvoditi na razne načine:
Kao recitacije, pjevati ih ili ih odglumiti i to od pojedinih tekstova napraviti dobar "skeč"i tako se obogatiti u vašem izvođenju.
postoji jedna divna među divnim pjesmama koja zvuči ovako u skraćenoj verziji:
TAMO
Tamo su najljepše zore
najljepše na svijetu planine
tamo je najljepše more
tamo me neko zove sine.
ITD, Potražite od Razima da vam dostavi tekstove i uvjerićete se da se isplati imati takve pjesme u svom društvu koje se mogu izvoditi na razne načine:
Kao recitacije, pjevati ih ili ih odglumiti i to od pojedinih tekstova napraviti dobar "skeč"i tako se obogatiti u vašem izvođenju.
Gost- Gost
hvala Delon na komplimentu i veoma mi je drago da vam se Dvd svidio a da ste imali istrumente kako dolici, bili bi fantasticni .Dat ce se i to sve uraditi samo strpljenje treba imati,sve ce to narod pozlatiti,Ja cu vas posjetit krajem Maja mjeseca i opet cu Vam dat sumu novca vecu od prosle,kad god dodjem ja cu da vas posjetim i uz vas cu uvijek biti,eto toliko za 2sedmice i veliki selam za Pobrklije i moje postovanje,s ujedinjenjem naseg Naroda ima i uspjeha,vidimo se a i porazgovarati sta bi vam jos mogla da pomognem, lijep pozdrav za naseg Edina P.
Ps,jaranu cu ove iduce sedmice DvD poslati ,radim pa nisam nazalost prije uspjela.
Uvijek uz Vas vasa Brcanka-Sretno
Ps,jaranu cu ove iduce sedmice DvD poslati ,radim pa nisam nazalost prije uspjela.
Uvijek uz Vas vasa Brcanka-Sretno

Aida- Veteran

- Broj komentara: 1276
Mjesto: BRD/BOSNA_BC
KUD "Osman Residovic" Brka gostovao je 16.05.2009. godine u Rasljanima na smotri folklora pod nazivom "VECE PRIJATELJA 2009" gdje je ucesce uzelo 12 kulturno umjetnickih drustava iz BIH I Republike Hrvatske. Nase kulturno umjetnicko drustvo predstavilo se sa koreografijom Nermina Smajlovica pod nazivom "Sarajevska Bosna" koju su izveli najmladji clanovi naseg drustva.
Mozete pogledati i fotografije sa tog dogadjaja.
Takodje zelim napomenuti da smo opremu za nastup nasih najmladjih clanova morali iznajmiti i da je jos uvijek u tijeku skupljanje priloga za nabavku nosnji.
Mozete pogledati i fotografije sa tog dogadjaja.
Takodje zelim napomenuti da smo opremu za nastup nasih najmladjih clanova morali iznajmiti i da je jos uvijek u tijeku skupljanje priloga za nabavku nosnji.

DeLoN- Clan

Delon prijatelju,vidjela sam fotografije na facce book,veoma su dobro izradjene a super mi svi izgledate s ponosom i osmijehom,svaka cast i veoma se radujem za uspjeh,al da je naseg naroda bosanaca plemenitih jos vise pa makar po 5dolara il 10eura da humanitarno pomognu bar sa ovog f naseg foruma,bilo bi donekle dobro.svi volimo bosnu i nase kulture a niko iz vana nece da odvoji bar malo novca i humanitarno da pomognemo.jest da je postarina skupa mozda al moze se u grupama sakupit pa poslati,mnogi bi se od nas radovali da i drugi priskoce u pomoc,da nabavimo opremu.nebi bilo lose da se napise koja kolicina novca vam jos treba i sta vam jos fali od istrumenata itd,da bi znali odprilike prijatelji jer mozda neko ima neki istrument il slicno da vam pokloni a i ostalo.Vjerujem u nasu raju da ce pomoci jos neki s plemenitom dusom.ja sam uz vas,lijep pozdrav i mnogo hvala za pomoc i od mene.

Aida- Veteran

Draga moja Aida, da mi imamo bar 10ak takvih kao ti, ja vjerujem da bi nas uspjeh bio mnogo veci, mi jesmo postojali od 1948. godine ali eto sticajem okolnosti drustvo je prestalo sa radom jos 1997. i eto bas dok ovo pisem tacno je 6 mjeseci od naseg ponovnog osnivanja i ukratko receno, SVAKA pa i najmanja pomoc bilo kog dobrog covjeka na ovoj planeti nam je deobro dosla kako bi dokazali i pokazali da Brka zaista ima mnogo talenata. Od instrumenata u vlasnistvu KUD-a imamo gitaru koju nam je darovala clanica ovog foruma. Spas nam je sto imamo tri harmonikasa koji sviraju na vlastitim instrumentima a jedan od njih ima i klaviaturu, mixetu i razglas koji je nesebicno spreman dati u pogon za potrebe KUD-a a sad naravno da to nemoze trajat dovijeka. Trenutni nam je prioritet nabavka nosnji za najmladje clanove a potom i sve ostalo, kako bi bili spremni putovati na pozive drugih KUD-ova a isto tako kao uzorni domacini organizovati kojekakve manifestacije i docekati goste na domacem terenu, jer vec sada postoji inicijativa za organizacijom jesenje smotre folklora u Brki tamo negdje u septembru... Pa zivi bili i vidjeli!!!

DeLoN- Clan

Ovako, ovaj podforum sam prebacio ovdje da bi se bolje vidio i bio uocljiv za one koji zele da pomognu ovom KUD-u

Tamo gdje prestaje logika, tu pocinje Bosna
"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels

jaran- Admin-Vlasnik

- Broj komentara: 36662
Mjesto: Brka-Atlanta
O meni
Moje pravo ime: jaran
DeLoN (citat):Sve to stoji sto ti velis. Ni meni to nije jasno. Odredjen broj ljudi trosi svoje slobodno vrijeme i ulaze sav svoj trud da bi promovirali nase mjesto i da bi se za nas culo svugdje a mi ko da to neko mora il od volje mu. Jest od volje al da znas kako je lijepo kad vidis emisiju na tv u kojoj se predstavlja brka i ljudi odavde. Evo nisam reko a i prilika je da se zahvalim Aidi koja je prisutovala koncertu 18.04. u Holiday-u i koja je angazovala profesionalne fotografa i kamermana. Uradili su DVD kompletne veceri i eto dobili smo ga. To je takodje bio jedan od njenih poklona KUD-u. Veliko hvala Aida!
delon,preradite DVD i ja sam musterija,uzela bi koju i ja iponijela za BRD, pa bi ih ovdje prodala koliko toliko ipak svaka marka je nam dobro dosla,porazgovarat cemo o ovome ok,samo me podsjetite obavezno, imam ovdje prijatelje privatnike koji bi u radnje na izloge stavili,nije problem i odmah imamo zaradu,samo da se jos bolje preradi predstava i jos s drugih dodati i jedan super DVD napraviti,razgovarat cemo sve mogu organizovati odatle za njemacku.selam

Aida- Veteran

Svi koji zele da pomognu KUD neka se obrate nasem clanu Delon za informacije ili licno meni a ja cu dalje proslijediti
Imam telefonski broj predsjednika KUD-a Pamukcic Edin - Eko za laksi kontakt pa javite se ako zelite pomoci
Imam telefonski broj predsjednika KUD-a Pamukcic Edin - Eko za laksi kontakt pa javite se ako zelite pomoci

"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels

jaran- Admin-Vlasnik

O meni
Beba (citat):Presjedink KUD Edin Pamuković je se zahvalio u ime svih članova Razimu Bijeliću što je i ovaj KUD našao svoje mjesto na ovoj divnoj stranici.Ova slika je iz Brke kad je donirana gitara.Nije krio zadovoljstvo i svakako velike riječi uputio svaku pohvalu Razimu i članici Aidi.
E stvarno mi je drago sto je Beba bila kod Edina i poklonila ovu gitaru

jaran- Admin-Vlasnik

O meni
Hvala bebi i u moje ime!
Ovakvim društvima je i te kako potrebna svaka pomoc.
Ovakvim društvima je i te kako potrebna svaka pomoc.
Gost- Gost
takodje zahvaljujem se i ja,stvarno je dobro im dosla svaka i najmanja pomoc ako ko moze i koliko moze,nije vazno koliko al vazno je da je pomoglo se i da jos ima plemeniti ljudi,vec 3sedmice je postavljen po forumima u inter....apel za pomoc,zar je moguce od cjelog svijeta sirom zemalja da nemogu se javit i pomoci pa makar po 5,-eura da bi se moglo sve nabaviti za klub-KUD-a iz brke
da se bar 100o,plemenitih dusa javi samo po 5,-eura da daju,vec bi Kud izasao iz krize.hvala svima i od mene koji zele da pomognu,ko god bude pomogao bit ce ime objavljeno
da se bar 100o,plemenitih dusa javi samo po 5,-eura da daju,vec bi Kud izasao iz krize.hvala svima i od mene koji zele da pomognu,ko god bude pomogao bit ce ime objavljeno

Aida- Veteran

U subotu 30.05. u Brku dolazi RTV Tuzlanskog kantona kako bi snimili emisiju "Sijelo na selu". Ucesce u toj emisiji uzeo je i KUD "Osman Residovic" koji ce imati i svoj nastup u dvoristu predsjednika Edina Pamukcica gdje ce za goste biti priredjen i rucak. Nastupit ce folklorna i pjevacka sekcija a za emitovanje emisije bit cete naknadno obavijesteni. Naravno da cete imat priliku vidjeti i slike sa ovog dogadjaja.

DeLoN- Clan

Delon, hvala ti naljepse za ovu vijest
Prenesi najsrdacnije pozdrave svim ucesnicima od mene
Prenesi najsrdacnije pozdrave svim ucesnicima od mene

jaran- Admin-Vlasnik

O meni
Preko 20000 postova na nekom forumu, ma to je rekord rekorda, bas me zanima imal iko na bilo kom forumu na svijetu toliki broj. Svaka cast. Koliko je tu samo odriicanja i slobodnog vremena utroseno.

DeLoN- Clan

Stranica 3/7 •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 
Stranica 3/7