KUD Osman Residovic

Stranica 5/7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Go down

KUD Osman Residovic

Komentar by DeLoN on Mon 23 Feb - 22:17

First topic message reminder :

Evo recimo da krenem s ovim da je u Brki osnovano i pokrenuti kulturno umjetničko drustvo "OSMAN RESIDOVIC"koje je postojalo jos od davne 1948. godine. Vec se radi na koreografijama i ostalom tako da se priprema prvi javni nastup 8. marta kada je i planirano otvaranje sportske dvorane. Kljucni problem je trenutno kako obezbijediti novac potreban za nabavku narodnih nosnji koje su jako skupe. Nazalost, prikupljanje novca ide daleko teze nego sto je ocekivano. Izgleda da se recesija vec osjeti i kod nas.[img][/img][img][/img][img][/img][url][/url]

DeLoN
Clan
Clan

Broj komentara: 55
Mjesto: Brka

Na vrh Go down

Re: KUD Osman Residovic

Komentar by jaran on Tue 21 Jul - 22:49

Danas sam razgovarao sa predsjednikom KUD-a o planovima i nastupima
Naravno glavna je tema besparica sa kojom se KUD od pocetka bori
Koliko sam razumio od Edina Pamukcica KUD ima poziv iz Travnika da nastupi, pa iz Celica i G. Rahica
Za prevoz autobusom do Travnika treba platiti 750 maraka a ostalo da ne brojimo
E kada bi se mogao naci neki stalni izvor prihoda bilo bi najbolje
Ipak treba cestiti svima koji sve cine da KUD koliko toliko normalno radi i nastupa

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

Broj komentara: 36662

O meni
Moje pravo ime: jaran

Na vrh Go down

Komentar by Aida on Wed 5 Aug - 0:25

DeLoN (citat):Danas je nase drustvo ponovno posjetila do sada nasa najveca donatorka Aida i ponovo nas obradovala. Ne postoje rijeci zahvalnosti kojima bi se Aidi mogli zahvaliti niti poklona kojim bi joj se mogli oduzit. Ono sto je Aida za nas ucinila do sada daje nam snagu i ohrabrenje kao i zadatak da budemo jos bolji i kvaliotetniji. AIDA HVALA VAM MNOGO!!!

Nema na cemu,uvijek sam uz vas,selam

Aida
Veteran
Veteran

Broj komentara: 1276
Mjesto: BRD/BOSNA_BC

Na vrh Go down

Komentar by Aida on Wed 5 Aug - 0:45

jaran (citat):Danas sam razgovarao sa predsjednikom KUD-a o planovima i nastupima
Naravno glavna je tema besparica sa kojom se KUD od pocetka bori
Koliko sam razumio od Edina Pamukcica KUD ima poziv iz Travnika da nastupi, pa iz Celica i G. Rahica
Za prevoz autobusom do Travnika treba platiti 750 maraka a ostalo da ne brojimo
E kada bi se mogao naci neki stalni izvor prihoda bilo bi najbolje
Ipak treba cestiti svima koji sve cine da KUD koliko toliko normalno radi i nastupa
rov

Za nastup u Travnik je sve placeno i organizovano a takodje cemo i ostalo,ko ima volju nek pomogne dobrovoljno!
appel za humanitaciju smo na mnoga mjesta u internetu al nazalost nismo super ujedinjeni i velikodusni narod,izgleda mnogi zele da KUD-Brka ne uspije,ko tako mislio taj se i odmah prevario i kao sto vidite da se Clanovi svagdje po Bosni nalaze i tako ce i nadalje biti,
Travnicki nastup je super prosao i svi su dobro doputovali nazad u Brku,sad je priprema za Celic i g.Rahic,selam raji a posebno clanovima Kud-a i sretno ka buducnosti,Skupa smo jaci,nezaboravi te! cheers patriota

Aida
Veteran
Veteran

Na vrh Go down

Komentar by DeLoN on Mon 10 Aug - 11:01

KUD "Osman Residovic" odazvao se pozivu KUD-a "MLADOST" Visnjevo - Travnik za ucesce na 3. internacionalnoj smotri folklora "Mehurici 2009" koja se odrzala 02.08.2009. u naselju Mehurici (opstina Travnik) pred mnogobrojnom publikom. Nasi clanovi pretsravili su se sa dvije koreografije.

KUD "Osman Residovic" Brka odazvao se pozivu na smotru folklora pod nazivom "ljepota razlicitosti" koja se odrzala 09.08.2009. godine sa pocetkom u 19:30 h u Celicu. Pred oko 1500 gledalaca nase drustvo pretstavilo se sa koreografijom: "Igre iz okoline Sarajeva". Sto se fotografija tice, ovoga puta vise paznje smo posvetili samom defileu kroz Celic ali ne izostaju i fotografije sa samog nastupa koje mozete pogledati u centralnom albumu sa svim dosadasnjim fotografijama na nasoj FB grupi.

Drustvo ce takodje uzeti ucesce na festivalu i smotri djecijeg folklora koja ce se odrzati 16.08.2009. godine u Gornjem Rahicu u organizaciji BKUD-a "RAHIC" Gornji Rahic. Nase drustvo pretstavit ce se sa koreografijom "Igre iz okoline Sarajeva" koreografa Nermina Smajlovica te pjesmom "Jutros mi je ruza procvjetala" u izvedbi Lejle Rejzovic

DeLoN
Clan
Clan

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Sun 6 Sep - 0:29

Danas sam razgovara sa bajazitom junuzovicem koji je nekada davno radio u KUD-u i on je iznio puno informacija o prijasnjem radu
Ocekujem da to bajaz ovdje napise ako bude imao vremena jer je jako zauzet

Tamo gdje prestaje logika, tu pocinje Bosna

‎"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels cheers

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

Mjesto: Brka-Atlanta

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Sat 26 Sep - 15:08

upravo sam dobio e-mail od nase clanice Aide u kome me obavjestava da je KUD-u poklonila harmoniku ali posto ja ne znam sve sacekacemo da se Aida odmori od puta (bila u BiH) pa neka ona to napise vise
Ali ocekujem da se i Delon malo razvrijedni i informise nas o aktivnostima koje su trenutno aktuelne
Ma zanimljivo je to da niko iz Brke ne navraca ovdje i da nam da bilo kakvu informaciju o desavanjima tamo , ne samo oko KUD-a vec generalno
Da ova stranica ne nosi naziv Brka onda bi oni bili aktivni, takvi smo jebes nas

‎"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels cheers

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by Aida on Sat 26 Sep - 17:02

Dragi Jarane,bas sam danas stigla iznaseg kraja,da tacno je da sam prenijela Welt- Meister Harmoniku i poklonila mojim Clanovima KUD-a-Brka,to vece smo se super proveli uz zabavno vece,, Sjelo Zena" Very Happy zahvaljujemo se Clanovima i Prijateljima Fadilu i supruzi Havi na lijepo vece i zelim svim pobrklijama svako dobro,takodje sam to vece upoznala moju rodicu, za koju nikad nismo znale da postoji. Veoma smo se obradovale i ostajemo s nasom rodicom u kontaktu,rest nek vam nas Delon odgovori i naravno imati ce te fotografije(ako vam Delon da ) Very Happy .predivno je bilo.Harmonika je nova ,samo to jos mogu da kazem, ja i moj sin smo rado kupili i poklonili za KUD-Brka Clanove.Ko moze nam pomoci u daljnim elektricnim muzickim instrumentima i djelovima,napr,bubanj,rucni mikrofoni,pojacala itd itd,ako nam bas niko ni u cem za 1mj ne pomogne,onda ipak hvala i to cemo se izborit-do 31.11.moraju imati,a i financijski obavezno im je potrebno da bi mogli dalje napredovati! cheers Sami vidite koliko su uspjeli od moje i Jaranove pomoci a sta bi jos mogli uspjet kada bi i drugi pomogli.selam/pozdrav mojim Pobrklijama a i nasem
drustvu na Galeriji,posebno se zahvaljujem, ja licno nasoj prijateljici za Gitaru,kroz sve njene tegobe ipak je imala vremena za nase probleme,aferim i svako joj dobro zelim a posebno izdrzljivost i snagu,ne zelim ime da spominjem i vjerujem da mi necete zamjerovati,lijep pozdrav
ps,ja idem opet 28.11 za brcko/brka

Aida: komentar modifikovan dana: Sat 3 Oct - 12:50; prepravljeno ukupno 1 puta

Aida
Veteran
Veteran

Na vrh Go down

Komentar by Aida on Sat 26 Sep - 17:10

fino od Bajazita za info,ako je radio prije za KUD-Brka pa mogao bi nam i pomoci da stanu na svoje noge u bilo cemu,ako nista drugo bar financijski,cini mi se da je to bio covjek iz proslog vremena tj,Presednik Kuda-a,veoma mi poznato ime jer i ja sam bila u Kud-u V.K.-Brcko clan tada tih70god.Rado bi zeljela da mi potvrdite jesam li u pravu il ne,pozzz

Aida: komentar modifikovan dana: Sat 3 Oct - 12:51; prepravljeno ukupno 1 puta

Aida
Veteran
Veteran

Na vrh Go down

Komentar by DeLoN on Tue 29 Sep - 20:09

E pa dragi moji zalosno je sto se ja nisam javio s ovim novostima prije Aide ali eto previse obaveza me stislo tako da sam u ovih zadnjih 5 dana bukvalno bio izoliran od svega. Evo informacije oko donacije idu u sljedecom postu.

DeLoN
Clan
Clan

Na vrh Go down

Komentar by DeLoN on Tue 29 Sep - 20:12

22.09.2009. godine clanovi kulturno umjetnickog drustva «Osman Residovic» ponovo su obradovani. Drustvo je posjetila do sada najveca donatorka i pocasna clanica drustva, gospodja Aida Bajraktarevic kojoj nase drustvo duguje neizmjernu zahvalnost.
Iskreno prijateljstvo i zalaganje gospodje Bajraktarevic i njen veliki doprinos ucinio je da nase drustvo traje i radi na promociji bosanskohercegovacke kulture i tradicije. Pored velike finansijske podrske zahvaljuujuci kojoj je nabavljena oprema i nosnje za najmladje clanove te finansirana putovanja i nastupi na smotrama folklornog stvaralastva sirom Bosne i Hercegovine, gospodja Bajraktarevic je ovoga puta uz finansijski prilog nasem drustvu donirala i harmoniku marke WELTMEISTER. Instrument je ispred KUD-a primio maestro na aranzeru i harmonici: Jasmin Pamukcic.
Pobrinuli smo se da fotografije prilikom urucenja ovog, za KUD vaznog, instrumenta nadju mjesta u nasem centralnom albumu na nasoj facebook grupi: KUD "Osman Residovic" Brka

Ujedno smo duzni zahvaliti se rukovodstvu mjesne zajednice Brka koja je sa 1.000,00 KM donirala nase drustvo.

DeLoN
Clan
Clan

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Wed 30 Sep - 2:01

Delon, puno ti hvala na veoma iscrpnim informacijama, molim te da i ubuduce postavljas informacije o aktivnostima KUD-a ali i druge informacije iz Brke
A evo i slike

A ova je sa jednog nastupa, mislim da je ova slika snimljena u Celicu

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by Aida on Sat 3 Oct - 13:20

Hvala Delon a takodje se i ja zahvaljujem Mjesnoj zajednici Brka za humanitarno pomoc uz lijep selam

Aida
Veteran
Veteran

Na vrh Go down

Komentar by Aida on Fri 5 Feb - 12:28

Dragi Prijatelji,
Evo vec za koji dan ce nastati godina dana od kako ponovo KUD"Osmana Residovica "-Brka fukzionise .
Uz humanitarnu pomoc dobrih Insana uspjela je godinu dana izdrzati.Sada 20.Februara ce se odrzati godisnjica KUD-a u Holidayu u Brci i u 19h pocinje .Svi ste dobro dosli nam uz pozdrav i zahvalu za pomoc od Prijesednika Edina Pamukcica

Aida
Veteran
Veteran

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Sat 6 Feb - 2:05

KUD Osman Residovic cestitam godisnjicu rada i zelim im puno uspjeha
Sjecam se dobro kada je Delon (Mirza) ovdje postavio prvi komentar o KUD-u a ja sam kontaktirao par osoba izmedju ostaloga i Aidu najveceg dobrotvora KUD-a
Aida se jedina odazvala mom pozivu i postala najveci donator KUD-a i ja sam veoma ponosan zbog toga
Eto i ova stranica je bar malo pomogla u afirmaciji KUD-a ali i pomogla da nadje najveceg prijatelja KUD-a nasu clanicu Aidu
Aida, volio bi da nam pozivis dugo , ma veoma dugo i da ostanes nas veliki prijatelj
Razim-Jaran

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by Aida on Sat 6 Feb - 18:21

Jao Jarane,brate dragi sto ti mene izhvali,cime sam ja to toliko zasluzila,visoko ti se zahvaljujem na tvoje iskrene rijeci.Naravno da sam i dalje uz Kud-Brka i pravo da ti kazem do smrti,sad nam treba pod hitno kosulje bjele od svile i vec sam u pokret sve stvorila dabi sesredilo za festival godisnjice,ako ikako uspijem da ozdravim do 18.2.otisla bi samo na tu svecanost,sve ce biti i snimato s kamerom kao i prvi put sto je bilo.toliko za sad i mnogo srece i tebi i tvojima zelim a i nasim forumasima i svim milim pobrklijama

Aida
Veteran
Veteran

Na vrh Go down

Komentar by DeLoN on Mon 8 Feb - 19:50

Pozdrav svima na forumu.
Nije me bilo neko vrijeme a i sad cu biti ponovo malo lijen i samo prekopirati isti tekst koji sam napisao na FB grupi naseg drustva:
Postovani posjetitelji,
Nakon duze pauze u radu na promociji kulturno umjetnickog drusta, vracamo se aktivnostima i desavanjima.
Kulturno umjetnicko drustvo "Osman Residovic" spremno docekuje novu 2010. godinu i u nju ulazi sa novom dobro uvjezbanom koreografijom: Kosovske igre (kosovska svatba)
Uzurbano se radi na prip...remi i organizaciji manifestacije t.j. priredbe povodom rodjendana drustva koja ce se odrzati 20.02.2010. godine sa pocetkom u 19:00 h u velikoj sali restorana "Holiday" Brka

DeLoN
Clan
Clan

Na vrh Go down

Stranica 5/7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Na vrh