Kako postaviti slike

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Go down

Kako postaviti slike

Komentar by jaran on Fri 8 May - 23:35

Da pocnem objasnjavati kako se postavljaju slike
Krenucu prvo od www.imageshack.us
Ja tu najvise postavljam slike iako je ponekad jako sporo da se otvori ili jednostavno ponekad se ne moze tamo 'hostovati" ali imamo jos nekoliko stranica gdje to mozemo raditi
znaci prvo trebamo da ukucamo naziv te stranice i .....

Da bi svoje slike hostovali na ovu stranicu treba da se registrujete ako zelite da te slike i ubuduce koristite
Dakle gore u desnom uglu vidite signup-login
Vi kliknite na signup i otvorice vam se ovo:

Ispunite ono sto se od vas trazi, morate dva puta napisati svoju e-mail adresu
Dok u trecem polju stavite neki nick
Idete malo nize i vidjecete da pise please select your gender, sto znaci da tu trebate odabrati od dvije ponudjene opcije, musko ili zensko ili kao sto tamo pise
Female - zensko
Male - musko
Na drugom polju odaberete godinu rodjenja a ne morate staviti tacnu godinu
na engleskom pise Please select your birth year
kada i to uradite kliknite na register
Da bi ste aktivirali svoje clanstvo na imageshack.us morate kliknuti na link koji vam je poslan na vasu e-mail adresu koju ste upisali prilikom registracije
Kada to uradite vratite se ponovo na imageshack i kliknite u gornjem desnom uglu tamo gdje pise login

upisite svoju e-mail adresu i password i vi ste se ulogovali
sada nam predstoji da svoje slike prebacite na imageshack a to cu vam u slijedecem komentaru objasniti kako

jaran: komentar modifikovan dana: Thu 26 Nov - 10:42; prepravljeno ukupno 2 puta

Tamo gdje prestaje logika, tu pocinje Bosna

‎"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels cheers

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

Broj komentara: 37622
Mjesto: Brka-Atlanta

O meni
Moje pravo ime: jaran

Na vrh Go down

Re: Kako postaviti slike

Komentar by jaran on Sat 9 May - 0:11

E da bi vi krenuli sa postavljanjem svojih slika treba prvo odabrati velicinu slike a ja obicno izaberem 800x600 a vama preporucujem da ne uzimate vece jer onda kvare izgled foruma
mogu manje ali vece od ove velicine nemojte jer cemo brisati te vece
Obavezno kliknuti tamo gdje pise RESIZE IMAGE dakle tamo ce biti onaj znak kada se nesto cekira

Na tom mjestu cete vidjeti gdje pise TAGS, to znaci da upisete gdje ce se vasa slika nalaziti, npr. ako zelite sliku nekog pica vi upisite tamo gdje pise TAGS pice
poslije kliknite na BROWSE da vam se otvori vasa stranica sa slikama odakle cete izabrati sliku koju zelite postaviti

kliknite na sliku koju zelite uzeti i poslije kliknite na open
Kada to uradite kliknite na Start upload i sacekajte dok se slika uploadira
pojavice vam se vise opcija, ali vi kliknite lijevim klikom na misu da vam se oznaci na hot link for forums i onda kliknete desnim klikom i kada vam se pojavi copy vi onda tu kliknite i idete na temu na forumu da postavite tu sliku tako sto cete kliknuti na temi u odgovoru desnim klikom na misu i kada vam se pojavi paste vi tu kliknuti i kopirani URL link ce da ostane tamo i vi ste zavrsili posao, samo jos da kliknete na ODGOVORI i slika ce se pojaviti u odgovoru
Evo vam primjer odakle treba uzeti URL link

Ako ima kakvih pitanja molim vas da se obratite meni

‎"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels cheers

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Re: Kako postaviti slike

Komentar by jaran on Sun 10 May - 22:38

E da krenemo od jos jedne mogucnosti za postavljanje slika na forumu
Radi se o www.tinypic.com

Kada ukucate adresu te stranice pojavice vam se ovo

E vidite velicinu slike odaberemo tako sto cemo kliknuti tamo gdje pise resize na 'strelicu' da vam se otvore razne velicine i vi cete izabrati jednu od ponudjenih

kliknite na browse i otvorice vam se arhiva vasih slika i na vama je da kliknete na sliku koju zelite i kao i kod imageshack kliknite tamo gdje pise open
poslije toga kliknite UPLOAD NOW i sacekajte par trenutaka dok se slika uploadira
kada se i to zavrsilo kopirajte prvi odozgo link gdje pise HTML FOR WEBSITES
i onda samo taj link postavite na odgovor koji zelite da date na odredjenoj temi
Dakle slicno je kao i na imageshack-u

Image and video hosting by TinyPic

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Na vrh

- Similar topics