Diskusije oko KUD Osman Residovic - Brka
Stranica 1/2 • Share •
Stranica 1/2 • 1, 2 
Re: Diskusije oko KUD Osman Residovic - Brka
Postovani prijatelji
imam veliki problem i zabrinutost za KUD-Brka drustvo i treba nam hitno vasa Humanitarna pomoc.Na mnogim smo se mjestima obracali al slabo ko bar da 5eura pomogne,cast pojedinima.Posto KUD-Brka clanovi jos nista od grada ne dobivaju i nazalost zive od humanitarne pomoci ,molimo sve Pobrklije i ostale Gradjane da nam pomognu uFinancijski da bi to Kulturno umjetnicko Drustvo i nadalje opstalo.Veliki im je problem u placanju 2 harmonikasa i Kariografa ,jednom se placa mj.150km, a drugom 20.-km po dolasku iz brckog,Karografu za ova dva mj.moraju dati 500km do nove god,ja sam preuzela za 1 harmonikasa da placam po 150km,mjesecno dokle bude nas Jasko radio za KUD.I ako sam Brcanka a u tudjem Svijetu dugo vremena ,ipak pomazem od srca,zato molim prvo Gradjane Brke Sirom Svijeta takodje i sve ostale Gradjane, da nam hitno pomognu da ovaj klub obstane inace im se crno pise.sve informacije i konto deviznih racuna imate na ovom forumu pod naslovom Humanitarna pomoc pa KUD_BRKA ili se kod naseg Jarana obratite za pomoc za nadalje.Pobrklije,vi najbolje znate od kada postoji taj KUD.i sta za vas znaci ako se zatvori,zato vas molim shvatite ovaj vapaj od svih clanova brke ,koji su me zamolili da svagdje objavim za vasu humanitarnost.u ime svih Clanova i( mladih i starijih) a posebno od Presednika Edina Pamukcica i mene velika od srca -Hvala za svaki cent koji im je dobro dosao,Bayram dolazi i sad je najveci vam sevap da pomognete!
imam veliki problem i zabrinutost za KUD-Brka drustvo i treba nam hitno vasa Humanitarna pomoc.Na mnogim smo se mjestima obracali al slabo ko bar da 5eura pomogne,cast pojedinima.Posto KUD-Brka clanovi jos nista od grada ne dobivaju i nazalost zive od humanitarne pomoci ,molimo sve Pobrklije i ostale Gradjane da nam pomognu uFinancijski da bi to Kulturno umjetnicko Drustvo i nadalje opstalo.Veliki im je problem u placanju 2 harmonikasa i Kariografa ,jednom se placa mj.150km, a drugom 20.-km po dolasku iz brckog,Karografu za ova dva mj.moraju dati 500km do nove god,ja sam preuzela za 1 harmonikasa da placam po 150km,mjesecno dokle bude nas Jasko radio za KUD.I ako sam Brcanka a u tudjem Svijetu dugo vremena ,ipak pomazem od srca,zato molim prvo Gradjane Brke Sirom Svijeta takodje i sve ostale Gradjane, da nam hitno pomognu da ovaj klub obstane inace im se crno pise.sve informacije i konto deviznih racuna imate na ovom forumu pod naslovom Humanitarna pomoc pa KUD_BRKA ili se kod naseg Jarana obratite za pomoc za nadalje.Pobrklije,vi najbolje znate od kada postoji taj KUD.i sta za vas znaci ako se zatvori,zato vas molim shvatite ovaj vapaj od svih clanova brke ,koji su me zamolili da svagdje objavim za vasu humanitarnost.u ime svih Clanova i( mladih i starijih) a posebno od Presednika Edina Pamukcica i mene velika od srca -Hvala za svaki cent koji im je dobro dosao,Bayram dolazi i sad je najveci vam sevap da pomognete!

Aida- Veteran

- Broj komentara: 1276
Mjesto: BRD/BOSNA_BC
Prvo se moram zahvaliti nasoj clanici Aidi za veliki trud oko KUD-a ali ja licno imam zaista velike kritike na moje pobrklije
Pogledajte nesto, na ovom forumu sam postavio teme o Brci, o KUD-u a osim Delona niko se nije posteno potrudio da nam dostavi bar neke informacije o nasem mjestu i dogadjanjima
Zar nije sramota da te iste pobrklije lutaju drugim forumima a imaju stranicu koja nosi ime njihovog mjesta i prva je takva vrste u Brci
Ima puno pobrklija koji koriste internet a ima i nekoliko koji su se uclanili ovdje ali se nikada nisu oglasili nijednim komentarom niti nam dali bilo kakvu informaciju
Ja sam se zaista trudio oko svega ali sam se dobro umorio i izgubio strpljenje
Ako zelite da nesto uradite za Brku i KUD dragi moji zemljaci dignite vasu guzu i potrudite se, ja sigurno necu vise biti aktivan oko toga
Pogledajte nesto, na ovom forumu sam postavio teme o Brci, o KUD-u a osim Delona niko se nije posteno potrudio da nam dostavi bar neke informacije o nasem mjestu i dogadjanjima
Zar nije sramota da te iste pobrklije lutaju drugim forumima a imaju stranicu koja nosi ime njihovog mjesta i prva je takva vrste u Brci
Ima puno pobrklija koji koriste internet a ima i nekoliko koji su se uclanili ovdje ali se nikada nisu oglasili nijednim komentarom niti nam dali bilo kakvu informaciju
Ja sam se zaista trudio oko svega ali sam se dobro umorio i izgubio strpljenje
Ako zelite da nesto uradite za Brku i KUD dragi moji zemljaci dignite vasu guzu i potrudite se, ja sigurno necu vise biti aktivan oko toga

Tamo gdje prestaje logika, tu pocinje Bosna
"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels

jaran- Admin-Vlasnik

- Broj komentara: 37615
Mjesto: Brka-Atlanta
O meni
Moje pravo ime: jaran
Vidis Jarane ja te potpuno podrzavam i mislim da si 1000% upravu. Jedina osoba koja je maximalno ulozila u ovaj KUD je Aida i prava sramota je to sto zena ama bas nikakve veze nema s Brkom a prisutna je tu sa svojom ogromnom podrskom. Ja sam se eto malo povuko po strani jer sam shvatio da je tako bolje iz vise razloga. Bolje je malo biti neutralan kako se nebi sve pogresno protumacilo ali evo zalosne su informacije koje ovdje citam oko placanja sviraca. Razumijem da covjeka sa strane treba platit ali me mao vise brine ova mjesecna renta od 150KM pogotovo kad se radi o osobi koja je mjestanin Brke. Bar iz tih razloga to je moglo biti i manje, nesto simbolicno ali opet sta je tu je. Bez obrazovanih muzicara se ne moze a na kraju krajeva vazno je da KUD funkcionise pa valjda dodju i bolja vremena. Da Bogdom ima para pa da se muzicarima i predsjedniuku da i neka plata za ulozeni trud. Jos malo pa ide nova budzetska godina i tu vec KUD stice pravo apliciranja za novac kod vlade Brcko distrikta.

DeLoN- Clan

- Broj komentara: 55
Mjesto: Brka
Moram iskreno da priznam da sam se puno obradovao kada je Delon dosao na stranicu i poceo nam davati informacije o KUD-u ali i ostalim novostima vezane za Brku
koja je to moja sreca bila jer volim moju brku i puno sam vezan za taj kraj ali i ljude o kojima mislim svaki dan
Ali ostali su me razocarali, jer ako zelimo da uradimo nesto za nasu Brku moramo se ba malo reklamirati po internetu
treba iskoristiti svaku sansu pa svuda postaviti sto vise podataka o svemu vezano za brku, treba da se vidi da se tamo nesto radi i da se vidi da ljudi zele
Pocetak rada KUD-a je bila prava vijest i krenulo se ali ne moze samo jedan covjek, dignimo se svi pa ce i rezultati doci
koja je to moja sreca bila jer volim moju brku i puno sam vezan za taj kraj ali i ljude o kojima mislim svaki dan
Ali ostali su me razocarali, jer ako zelimo da uradimo nesto za nasu Brku moramo se ba malo reklamirati po internetu
treba iskoristiti svaku sansu pa svuda postaviti sto vise podataka o svemu vezano za brku, treba da se vidi da se tamo nesto radi i da se vidi da ljudi zele
Pocetak rada KUD-a je bila prava vijest i krenulo se ali ne moze samo jedan covjek, dignimo se svi pa ce i rezultati doci

"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels

jaran- Admin-Vlasnik

O meni
Bravo Jarane i Delone,i ja sam uradila nesto sto ce vas razveselit,sve pobrklije na noge podigla,polako ce svi dolazit na forum i nas obevestavat o svemu i svajko dnevnom radu,Delone sto se tice Jaska,da za njega je za dva h 15km ako bude svaki dan skoro radio onda ce biti 150km mj,ako ne rest od tog novca ide u kasu za ostala placanja dal drugog harmonikasa il karografa,jer do Nove god,moramo ga isplatit a naravno kao gore sto sam navela,imat ce se i predstave jer i Bayram je na pragu itd itd,drago mi je da si uz nas Delon,i ocekujem i druge clanove koji su nam dobro dosli iz Brke,ps,malo sam u pisanju gore greske pravila,nemoj te mi zamjerovati jer sam na posao zurila.hvala svima i uspjet cemo uz Allahovu dz.s pomoc is dobrim ludskimj srcem,hvala svima za svaku novcanu pomoc itd

Aida- Veteran

Prvo da sve selamim i pozdravim, sretan vam i dan drzavnosti. Evo bas sad sam razgovarao sa Ekom i prenosim vam njegove pozdrave i zahvalnost za promociju kud-a. U toku su pripreme za obiljezavanje godisnjice kud-a a danas su nasi malisani nastupili u osnovnoj skoli u Brci povodom vec pomenutog dana drzavnosti, nastup je izazvao veliko odusevljenje svih prisutnih.A sto se gospodje Aide tice moram istaci da ce joj citava Brka vjecno biti zahvalna, ne znam sta drugo da kazem osim da je ona zaista veliki covjek u ova teska vremena.Hvala jos jednom, a pobrklije ce se makar gostoprimstvom oduziti za sav njen doprinos .
gigo- Clan

- Broj komentara: 71
Hvala komsija za informacije, puno hvala

jaran- Admin-Vlasnik

O meni
Nema na cemu, a zaboravio sam reci i da se radi na novoj koreografiji, u pitanju su kako mi eko rece kosovske igre, danas smo izradili dvije sablje od lima, improvizovane za potrebu ove igre, zaista ce sve to da izgleda fantasticno.
gigo- Clan

- Broj komentara: 71
gigo (citat):Nema na cemu, a zaboravio sam reci i da se radi na novoj koreografiji, u pitanju su kako mi eko rece kosovske igre, danas smo izradili dvije sablje od lima, improvizovane za potrebu ove igre, zaista ce sve to da izgleda fantasticno.
E dobro je, lela nasa clanica mislim da zna nesto oko te koreografije, ili to njeni prijatlji to rade u sandzaku i kosovu

jaran- Admin-Vlasnik

O meni
Clanovi KUD-a su pravo aktivni, svaka cast na angazmanu uprave KUD-a i svaka cast clanovima koji igraju folklor. Sve najbolje u daljem radu i puno srece i veselja. 
hanky- Novi clan

- Broj komentara: 2
Bogami Hanko i te kako su Clanovi Brke vrijedni,da samo vidis sta su sve uspjeli za 1god bez Opstinske i l Drzavne pomoci,mnogo sam ponosna na Pobrklija i zato im sad opet spremam iznenadjenje za njihov trud i naprednost za Godisnjicu opstanka,veliki selam za Pobrklije i nase clanove iz KUD-a posebnoPresedniku Edinu Pamukcicu koji se mnogo zrtovao da sve ide pravilnim tokom iako je bilo trzavica od pojedinih ipak su svi slozno nadalje suradjivali.Aferim

Aida- Veteran

Maloprije sam razgovarao sa prijateljima iz Californije o situaciji u KUD-u
Znate da mnogi znaju da je KUD poceo sa radom i nastupima ali mi se cini da je veoma slab odziv za pomoc
Iako ima puno nasih ljudi koji rade vani ja uopste nisam zadovoljan sa odzivom za pomoc
OK, ni same Pobrklije se bas ne trude da KUD (osim Delona) na internetu osim na Facebook-u, ali sta je tu je
Evo ni ja se vise ne trudim da to objavljujem ovdje jer prakticno i nema saradnje od ljudi iz Brke
Znate da mnogi znaju da je KUD poceo sa radom i nastupima ali mi se cini da je veoma slab odziv za pomoc
Iako ima puno nasih ljudi koji rade vani ja uopste nisam zadovoljan sa odzivom za pomoc
OK, ni same Pobrklije se bas ne trude da KUD (osim Delona) na internetu osim na Facebook-u, ali sta je tu je
Evo ni ja se vise ne trudim da to objavljujem ovdje jer prakticno i nema saradnje od ljudi iz Brke

jaran- Admin-Vlasnik

O meni
Nije to tako Jarane crno kako zamisljas!prvo ti saljem od presjednika veliki pozdrav i zahvalu za sva tvoja zalaganja ,to me je sam zamolio da ti porucim i ja sam ti iz bolnice s hendija poslala selam na ovaj forum!Svi su ti zahvalni al mnogo su zauzeti sa pripremama ,Edin nema Pc ,a nit zna oko toga ista,inace bi ti se on uvijek javljao!Mnogo si za njih i ti uradio i svaka cast ,posebno sto si im mene s njima upoznao su veoma zahvalni!pojedinim Pobrklijama mogu samo reci aferim ,koji na odmor dodjuu Brki i novcima se razbacuju po birtijama kao bogatasi da su a nerekose "daj da pomognemo nasoj Omladini pa koliko toliko!Doce vrijeme (a vec dolazi da ce se sramotiti ti pojedini za svoja ponasanja a mnoge Pobrklije su i bez takvih egoista uspjeli stati na svoje noge!Sva dokumentacija je pripremljena da bi se ovih dana (do kraja Aprila predala )za Donaciju od Opstine Brcko!Koliko toliko da se dobije ipak im je dobro doslo sto me veoma raduje!Ponosna sam na sve Clanove KUD-a -Brke a i na sve Pobrklije koji zive u Brci, mnogo su se zrtvovali za opstanak KUD-a itd...., da bi Omladina imala cime da se zabavi a ne po ulicama vrijeme svoje trosili ! hvala Jarane

Aida- Veteran

Aida hvala ti na javljanju
Drago mi je da se clanovi trude da sto bolje uspiju
Nazalost , da ponovim da se nasi ljudi koji trebaju pomoci ali i mogu nisu dovoljno pokazali da se omladina "skloni" sa ulice i da uradi nesto na sto bi bili ponosni
Drago mi je da se clanovi trude da sto bolje uspiju
Nazalost , da ponovim da se nasi ljudi koji trebaju pomoci ali i mogu nisu dovoljno pokazali da se omladina "skloni" sa ulice i da uradi nesto na sto bi bili ponosni

jaran- Admin-Vlasnik

O meni
Da Jarane ,zalosno je al takvih nas ima, po cijeloj Bosni se to s Omladinom dogadja,mi koji zelimo pomoci ,pomazemo koliko mozemo a vakat ce doci kad ce drugi glavu poginjati od sramote.

Aida- Veteran

Stranica 1/2 • 1, 2 
Stranica 1/2