I Smotra folklornog stvaralastva "BRKA 2010"
Stranica 1/1 • Share •
I Smotra folklornog stvaralastva "BRKA 2010"
Postovani prijatelji, drage Pobrklije i clanovi foruma!
Proslo je vise od dvije godine od ponovnog pokretanja KUD-a "Osman Residovic" koji vuce tradiciju izvodjacke umjetnosti jos od 1948. godine.
Uz veliku pomoc dobronamjernih ljudi, velikog zalaganja prvenstveno predsjednika KUD-a i same omladine Brke, drustvo je u ovom malom periodu postiglo zavidne i izuzetno zapazene rezultate. U sopstvenoj organizaciji bez pomoci i podrske vladinih institucija, (zbog nepostojanja prava na aplikaciju za pomoc nevladinim udrugama), drustvo je uspjesno organizovalo dvije priredbe (priredba povodom osnivanja te priredba povodom 1. rodjendana KUD-a). Drustvo se odazvalo brojnim smotrama folklornog stvaralastva sirom BIH i time na najbolji nacin prezentovalo ime mjesta iz kojeg potice. Nasim radom i zalaganjem stekli smo ugled i postovanje drugih kulturnoumjetnickih drustava. Rado smo se odazivali pozivima na gostovanja na smotre u onolikoj mjeri koliko smo to finansijski mogli izdrzati. Samim time smo duzni pokazati se i kao dobri domacini. Nakon dvije godine kontinuiranog rada, doslo je vrijeme i za pripremu i realizaciju ovog projekta.
Donesena je odluka za organizaciju Prve smotre folklornog stvaralastva koja nosi naziv "BRKA 2010".
Ovom odlukom upustili smo se u do sada najveci i najvazniji projekat za nase drustvo, projekat koji ce na najbolji nacin pretstaviti i pokazati nas i nasu gostoljubivost. Utiske koje toga dana kao domacini ostavimo na nase goste, (pozvana kulturnoumjetnicka drustva), pokazat ce pravu sliku o nama kao mjestu, nasim clanovima i mjestanima Brke. Kako smo do sada sve zacrtane ciljeve ostvarivali bezprijekorno i kvalitetno, svjesni smo da ovaj prijekat moramo realizovati i dovesti do savrsenstva.
Smotra folklornog stvaralastva "BRKA 2010" odrzat ce se 18.07.2010. godine sa pocetkom programa (izvodjenje koreografija) u 19:00 h. Ocekuje se dolazak oko osamnaest drustava kako iz nase zemlje tako i iz susjedne nam Republike Hrvatske, sto ce ovoj smotri dati i medjunarodni karakter. Plan odrzavanja smotre je takav da je planirano pristizanje gostiju ucesnika do 15:00 h. Nakon toga u planu je odrzavaje sastanka predstavnika drustava poslije cega ce biti uprilicen rucak za goste i ucesnike. U 18:00 h planiran je svecani defilej svih ucesnika odjevenih u narodne nosnje koji ce krenuti od osnovne skole i tako u paradi proci ulicama Brke. Poslije defilea slijedi dolazak na prijasnje nogometno igraliste kod poste gdje ce biti postavljena bina i gdje ce folklorna smotra biti odrzana.
Kako bi ova manifestacija bila uprilicena te gosti dostojanstveno docekani i ugosceni, potrebno je mnogo rada, truda i ono sto je najvaznije, dosta finansijskih sredstava. Smatramo da nam je za realizaciju ovog projekta potrebno oko 6000 KM. Jos uvijek se ocekuje novcana doznaka vlade Distrikta koju oni daju nevladinim udrugama ali nije poznato koliki je to iznos. Poznato je samo to da on nece biti dovoljan za organiozaciju ove smotre pa su pripremljena pisma odnosno pozivi sponzorima da podrze ovu manifestaciju i biti ce upucena na stotinjak adresa firmi, zanatskih i trgovinskih radnji sirom Distrikta. Jos uvijek se ocekuje potvrda odnosno odobrenje vlade za binu, rasvjetu i razglas. Ocekuje se i odobrenje za koristenje skolskih prostorija i sportske sale za smjestaj i garderobu za ucesnike te odrzavanje sastanka predstavnika drustava te odrzavanje svecanog rucka.
Pored potrebe za velikom kolicinom hrane i pica za goste i ucesnike, izmedju ostalog potrebno je kvalitetno pripremiti scenu, nabaviti transparent s natpisom naziva manifestacije i grbom drustva koji bi trebao biti velikih dimenzija, oko 6 x 3 m, izraditi svilenu zastavu KUD-a, obezbijediti akreditacije za goste i domacine, izraditi promotivne plakate i platiti reklame odnosno medijska oglasavanja, izraditi majce s naztpisom za redare, obezbijediti pokretne toalete te mnoge druge sitnice...
Dragi prijatelji,
Ukoliko smatrate da ste dio ove price, imate zelju i potrebu pomoci nam u realizaciji ovog projekta kako bi dokazali i pokazali gostoljubivost nase Brke, to mozete uciniti davanjem Vasih novcanih priloga. Na ovom forumu postavljene su instrukcije nasim donatorima iz zemlje i inostranstva. Svaka marka nam je vise nego potrebna pa se iskreno nadamo da ce se medju Vama prepoznati oni koji u ovoj sivoj svakodnevnici podrzavaju igru i radost mladih. U to ime iskreno Vam se zahvaljujemo te Vas srdacno pozdravljamo,
KUD OR Team
Proslo je vise od dvije godine od ponovnog pokretanja KUD-a "Osman Residovic" koji vuce tradiciju izvodjacke umjetnosti jos od 1948. godine.
Uz veliku pomoc dobronamjernih ljudi, velikog zalaganja prvenstveno predsjednika KUD-a i same omladine Brke, drustvo je u ovom malom periodu postiglo zavidne i izuzetno zapazene rezultate. U sopstvenoj organizaciji bez pomoci i podrske vladinih institucija, (zbog nepostojanja prava na aplikaciju za pomoc nevladinim udrugama), drustvo je uspjesno organizovalo dvije priredbe (priredba povodom osnivanja te priredba povodom 1. rodjendana KUD-a). Drustvo se odazvalo brojnim smotrama folklornog stvaralastva sirom BIH i time na najbolji nacin prezentovalo ime mjesta iz kojeg potice. Nasim radom i zalaganjem stekli smo ugled i postovanje drugih kulturnoumjetnickih drustava. Rado smo se odazivali pozivima na gostovanja na smotre u onolikoj mjeri koliko smo to finansijski mogli izdrzati. Samim time smo duzni pokazati se i kao dobri domacini. Nakon dvije godine kontinuiranog rada, doslo je vrijeme i za pripremu i realizaciju ovog projekta.
Donesena je odluka za organizaciju Prve smotre folklornog stvaralastva koja nosi naziv "BRKA 2010".
Ovom odlukom upustili smo se u do sada najveci i najvazniji projekat za nase drustvo, projekat koji ce na najbolji nacin pretstaviti i pokazati nas i nasu gostoljubivost. Utiske koje toga dana kao domacini ostavimo na nase goste, (pozvana kulturnoumjetnicka drustva), pokazat ce pravu sliku o nama kao mjestu, nasim clanovima i mjestanima Brke. Kako smo do sada sve zacrtane ciljeve ostvarivali bezprijekorno i kvalitetno, svjesni smo da ovaj prijekat moramo realizovati i dovesti do savrsenstva.
Smotra folklornog stvaralastva "BRKA 2010" odrzat ce se 18.07.2010. godine sa pocetkom programa (izvodjenje koreografija) u 19:00 h. Ocekuje se dolazak oko osamnaest drustava kako iz nase zemlje tako i iz susjedne nam Republike Hrvatske, sto ce ovoj smotri dati i medjunarodni karakter. Plan odrzavanja smotre je takav da je planirano pristizanje gostiju ucesnika do 15:00 h. Nakon toga u planu je odrzavaje sastanka predstavnika drustava poslije cega ce biti uprilicen rucak za goste i ucesnike. U 18:00 h planiran je svecani defilej svih ucesnika odjevenih u narodne nosnje koji ce krenuti od osnovne skole i tako u paradi proci ulicama Brke. Poslije defilea slijedi dolazak na prijasnje nogometno igraliste kod poste gdje ce biti postavljena bina i gdje ce folklorna smotra biti odrzana.
Kako bi ova manifestacija bila uprilicena te gosti dostojanstveno docekani i ugosceni, potrebno je mnogo rada, truda i ono sto je najvaznije, dosta finansijskih sredstava. Smatramo da nam je za realizaciju ovog projekta potrebno oko 6000 KM. Jos uvijek se ocekuje novcana doznaka vlade Distrikta koju oni daju nevladinim udrugama ali nije poznato koliki je to iznos. Poznato je samo to da on nece biti dovoljan za organiozaciju ove smotre pa su pripremljena pisma odnosno pozivi sponzorima da podrze ovu manifestaciju i biti ce upucena na stotinjak adresa firmi, zanatskih i trgovinskih radnji sirom Distrikta. Jos uvijek se ocekuje potvrda odnosno odobrenje vlade za binu, rasvjetu i razglas. Ocekuje se i odobrenje za koristenje skolskih prostorija i sportske sale za smjestaj i garderobu za ucesnike te odrzavanje sastanka predstavnika drustava te odrzavanje svecanog rucka.
Pored potrebe za velikom kolicinom hrane i pica za goste i ucesnike, izmedju ostalog potrebno je kvalitetno pripremiti scenu, nabaviti transparent s natpisom naziva manifestacije i grbom drustva koji bi trebao biti velikih dimenzija, oko 6 x 3 m, izraditi svilenu zastavu KUD-a, obezbijediti akreditacije za goste i domacine, izraditi promotivne plakate i platiti reklame odnosno medijska oglasavanja, izraditi majce s naztpisom za redare, obezbijediti pokretne toalete te mnoge druge sitnice...
Dragi prijatelji,
Ukoliko smatrate da ste dio ove price, imate zelju i potrebu pomoci nam u realizaciji ovog projekta kako bi dokazali i pokazali gostoljubivost nase Brke, to mozete uciniti davanjem Vasih novcanih priloga. Na ovom forumu postavljene su instrukcije nasim donatorima iz zemlje i inostranstva. Svaka marka nam je vise nego potrebna pa se iskreno nadamo da ce se medju Vama prepoznati oni koji u ovoj sivoj svakodnevnici podrzavaju igru i radost mladih. U to ime iskreno Vam se zahvaljujemo te Vas srdacno pozdravljamo,
KUD OR Team

DeLoN- Clan

- Broj komentara: 55
Mjesto: Brka
Re: I Smotra folklornog stvaralastva "BRKA 2010"
S obzirom da je smotra koju sam najavio odrzana 18.07.2010. godine te da je protekla uz vrhunsku organizaciju i brojne cestitke i zahvale ucesnika kojih je bilo 18 ; Pored naseg drustva ovoj mozemo slobodno reci medjunarodnoj manifestaciji odazvala su se i drustva:
KUD «GORNJA TUZLA» Gornja Tuzla
BKUD «RAHIĆ» Gornji Rahić
BZK «PPREPOROD» Busovača
SPKUD «PROSVJETA» Brčko
KUD «LITVA» Banovići
KUD «MIJAT STOJANOVIĆ» Babina Greda – R. Hrvatska
BZK «PREPOROD» Vitez
BKUD «AZRA» Rašljani
SKUD «KREPŠIĆ» Krepšić
KUD «ROM» Bor – R. Srbija
BKUD «ŠEHER» Palanka
KUD «SEVDAH» Vučkovci
BKUD «BEHAR» Gunja – R. Hrvatska
KUD «MLADOST» Čelić
KUD «BRČANSKO KOLO» Brčko
KUD «SLOGA» Bikodže
KUD «MEHMED IBRAHIMOVIĆ» Srebrenik
BKUD «BEHAR» Maoča
Zelim istaci da sam naisao na nezainteresovanost za ovu manifestaciju kod clanova a pogotovo pobrklija koji koriste ovaj forum. Niti sam procitao i jadan komentar niti podrsku.
Izgleda cim se spomene finansijska podrska nasi ljudi bjeze od teme ko djavo od krsta.
Hvala drage pobrklije ali napravili smo mi ovu manifestaciju i bez vase pomoci sto cemo ako Bog da i dalje ciniti narednih godina.
Ovdje cu javno da se zahvalim Jaranu, vlasniku foruma koji se umorio od vapaja ali nas narod je takav, zatim velika hvala bezbroj puta nasoj dragoj Aidi a svim Vama koji ipak imate zelju da vidite sta se to desavalo u Brki 18.07.2010. godine, mozete to provjeriti na nasoj Facebook grupi KUD "Osman Residovic" Brka ili putem web portala BDC televizije: www.brcko-distrikt.tv kojima se od srca zahvaljujemo na opsirno i objektivno objavljenom prilogu.
KUD «GORNJA TUZLA» Gornja Tuzla
BKUD «RAHIĆ» Gornji Rahić
BZK «PPREPOROD» Busovača
SPKUD «PROSVJETA» Brčko
KUD «LITVA» Banovići
KUD «MIJAT STOJANOVIĆ» Babina Greda – R. Hrvatska
BZK «PREPOROD» Vitez
BKUD «AZRA» Rašljani
SKUD «KREPŠIĆ» Krepšić
KUD «ROM» Bor – R. Srbija
BKUD «ŠEHER» Palanka
KUD «SEVDAH» Vučkovci
BKUD «BEHAR» Gunja – R. Hrvatska
KUD «MLADOST» Čelić
KUD «BRČANSKO KOLO» Brčko
KUD «SLOGA» Bikodže
KUD «MEHMED IBRAHIMOVIĆ» Srebrenik
BKUD «BEHAR» Maoča
Zelim istaci da sam naisao na nezainteresovanost za ovu manifestaciju kod clanova a pogotovo pobrklija koji koriste ovaj forum. Niti sam procitao i jadan komentar niti podrsku.
Izgleda cim se spomene finansijska podrska nasi ljudi bjeze od teme ko djavo od krsta.
Hvala drage pobrklije ali napravili smo mi ovu manifestaciju i bez vase pomoci sto cemo ako Bog da i dalje ciniti narednih godina.
Ovdje cu javno da se zahvalim Jaranu, vlasniku foruma koji se umorio od vapaja ali nas narod je takav, zatim velika hvala bezbroj puta nasoj dragoj Aidi a svim Vama koji ipak imate zelju da vidite sta se to desavalo u Brki 18.07.2010. godine, mozete to provjeriti na nasoj Facebook grupi KUD "Osman Residovic" Brka ili putem web portala BDC televizije: www.brcko-distrikt.tv kojima se od srca zahvaljujemo na opsirno i objektivno objavljenom prilogu.

DeLoN- Clan

Zelim istaci da sam naisao na nezainteresovanost za ovu manifestaciju kod clanova a pogotovo pobrklija koji koriste ovaj forum.
Te nase pobrklije nisu bile zainteresovane ni za ovaj forum
neki se samo uclanili i nikada nas nisu posjetili, neki povremeno dolazili a nikada nisu nista komentarisali, neke sam ja iz nekog bijesa izbrisao i tako da me nista ne moze iznenaditi od nasih ljudi
Da je bilo malo vise volje ovaj forum je mogao postati centar informacija za nase ljude iz Brke ovako eto postojimo ali disemo na skrge
Ok, sta je tu je neka ovaj forum traje dokle bude mogao ja se toliko vise i ne brinem a sto se tice KUD-a trebalo je vise aktivnosti i iz Brke i vise informacija pa bi mozda bilo i reakcije ovako nam ostaje da se medjusobno optuzujemo

Tamo gdje prestaje logika, tu pocinje Bosna
"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels

jaran- Admin-Vlasnik

- Broj komentara: 37615
Mjesto: Brka-Atlanta
O meni
Moje pravo ime: jaran
Nema veze, organizacija je prosla fenomenalno. Pohvale svakodnevno i dalje pristizu. Rezulata ovakve organizacije je i poziv koji smo primili za gostovanje u Pragu (Češka), a da kukamo i molimo za milostinju, mislim da se toliko nisko ne bi smjeli spustat bez obzira na tesku situaciju.

DeLoN- Clan

DeLoN (citat):Nema veze, organizacija je prosla fenomenalno. Pohvale svakodnevno i dalje pristizu. Rezulata ovakve organizacije je i poziv koji smo primili za gostovanje u Pragu (Češka), a da kukamo i molimo za milostinju, mislim da se toliko nisko ne bi smjeli spustat bez obzira na tesku situaciju.
Ne slazem se s tobom nikako, jer ako cemo pravo Aida i ja zivimo vani i pomogli smo onoliko koliko je ko mogao
Aida najvise, osim novcanih donacija tu je bilo i drugih poklona kako sto je harmonika koju je ona kupila a u pocetku je KUD prezivljavao zahvaljujuci njoj, tako ste bar svi govorili
Eto i nasa clanica Beba je darovala gitaru a to sto se drugi nisu odazvali nije nista iznenadjujuce jer kao sto sam ja vec napisao kod nas Pobrklija rijetko sta uspijeva bez optuzivanja jedno drugoga, naslijedje komunizma
U svakom slucaju treba to malo sire sagledati pa davati ocjene jer kao sto sam rekao to je i do vas jer ste se orjentisali samo na facebook a trebali bi biti daleko aktivniji ako zelimo napredak
Ovaj forum nema takvu snagu bez clanova iz Brke, a ja sam ne mogu nista napraviti

"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels

jaran- Admin-Vlasnik

O meni
ti ocito nisi dovoljno dobro procito moje dosadasnje komentare u kojima sam posebno naglasio pohvale Aidi a i tebi jer ste, doduse eto zao mi je da bebu nisam spomeno, jedini koji ste se odazvali nasem apelu za pomoc kad nam je bilo najpotrebnije. Vi ste u potpunosti upoznati s nasom situacijom tako da prvenstveno iz tog razloga kazem necemo da kukamo i trazimo jer nema svrhe. Nasi ljudi se ne obaziru puno za ovakva drustva. Vi ste uzeli ucesca i to cijenim i ne svrstajem vas u isti kos sa "dragim" nasim pobrklijama kako sam to ranije naglasio. Aida je zena koja i nije iz Brke a za nas je i majka i sestra i prijatelj ovog drustva. Opet kazem da kritikzujem pobrklije a ne generalno sve. Preko godinu i po pise kako trebamo pomoc pod hitno i onaj ko je uzeo ucesca, on zna nasu situaciju u potpunosti i stalno je u komunikaciji s nama a ostali koji su preletili lagano preko ove teme ne obaziruci se, zbog njih nema ni potrebe da stoji da nama treba bilo kakva pomoc. Svi koji su htjeli do sad su mogli bit Aida, poc bar malo njenim stopama, A da ih je vise kao sto je ona, hm, pa gdje bi nam kraj bio.
Nije lako odbit poziv u Bugarsku, Cesku ....
Nije mala stvar kada se prime ovakvi pozivi.
Al haman je normalna stvar da su djeca danas prepustena ulici i svako onaj ko ih skloni s ceste i nauci necemu, uveze u igru pjesmu umjetnost.... ostaje nezapazen u ovom drustvu.
Dragi moj Jarane, ti si svoj doprinos dao i na tome ti iskreno hvala i nema potrebe da sebe svrstajes u kos za kritike jer znas i sam dobro kome su one namijenjene. Ja se ne pravdam, cesto kritikujem i kad je dobro jer znam da moze bolje i uvijek stojim iza svojih rijeci.
I ponovo jedno veliko hvala Aidi na novim poklonima koje smo od nje primili a to su frule, violina, jos jedna harmonika i bezicni mikrofon, pilot i bubica, pa vi drage pobrklije sad vidite gdje bi nam bio kraj da imamo jos bar ovakve dvije Aide. (Aida bi ovdje trebalo da pise zlatniom slovima)
Nije lako odbit poziv u Bugarsku, Cesku ....
Nije mala stvar kada se prime ovakvi pozivi.
Al haman je normalna stvar da su djeca danas prepustena ulici i svako onaj ko ih skloni s ceste i nauci necemu, uveze u igru pjesmu umjetnost.... ostaje nezapazen u ovom drustvu.
Dragi moj Jarane, ti si svoj doprinos dao i na tome ti iskreno hvala i nema potrebe da sebe svrstajes u kos za kritike jer znas i sam dobro kome su one namijenjene. Ja se ne pravdam, cesto kritikujem i kad je dobro jer znam da moze bolje i uvijek stojim iza svojih rijeci.
I ponovo jedno veliko hvala Aidi na novim poklonima koje smo od nje primili a to su frule, violina, jos jedna harmonika i bezicni mikrofon, pilot i bubica, pa vi drage pobrklije sad vidite gdje bi nam bio kraj da imamo jos bar ovakve dvije Aide. (Aida bi ovdje trebalo da pise zlatniom slovima)

DeLoN- Clan

Hvala tebi Mirza sto se zaista trudis da nam bar neku informaciju das
Ja sam pokusao sa nasim ljudima da razgovaram o KUD i svi su kao eto bili odusevljeni sto je KUD obnovljen ali niko se nije "masio" za dzep kada sam im rekao da trebaju uzeti ucesca u finansiranju KUD-a dok se ne nadje neko drugo rjesenje
Nazalost nisam naisao na razumijevanje i poslije niza razgovora sa ljudima i ja sam od svega odustao
Nisam pitao one koji se nalaze u teskoj situaciji jer su neki od nasih ljudi ostali bez posla i nikako da nadju nesto i tesko prezivljavaju
Ima i onih koji imaju svoj privatni biznis i nekada davno su bili clanovi KUD-a ali opet da ponovim da moj apel za pomoc nije urodio nicim konkretnim
Doci cu slijedece godine u Brku pa cemo natenane o ovome i mnogo cemu drugome popricati pa ce slika vjerovatno biti jasnija oko ovoga
S pravom ste razocarani i nezadovoljni ali se tu nista ne moze uciniti jer znas ti ono: Znas ti nas, jebo ti nas
Ja sam pokusao sa nasim ljudima da razgovaram o KUD i svi su kao eto bili odusevljeni sto je KUD obnovljen ali niko se nije "masio" za dzep kada sam im rekao da trebaju uzeti ucesca u finansiranju KUD-a dok se ne nadje neko drugo rjesenje
Nazalost nisam naisao na razumijevanje i poslije niza razgovora sa ljudima i ja sam od svega odustao
Nisam pitao one koji se nalaze u teskoj situaciji jer su neki od nasih ljudi ostali bez posla i nikako da nadju nesto i tesko prezivljavaju
Ima i onih koji imaju svoj privatni biznis i nekada davno su bili clanovi KUD-a ali opet da ponovim da moj apel za pomoc nije urodio nicim konkretnim
Doci cu slijedece godine u Brku pa cemo natenane o ovome i mnogo cemu drugome popricati pa ce slika vjerovatno biti jasnija oko ovoga
S pravom ste razocarani i nezadovoljni ali se tu nista ne moze uciniti jer znas ti ono: Znas ti nas, jebo ti nas

jaran- Admin-Vlasnik

O meni
super da smo se u potpunosti razumjeli. Imamo isto misljenje i zato ne treba forsitat. Ko god uzme ucesca hvala mu, a ko nece opet njegova stvar, ne mozemo nikoga natjerat a prema tome ne trebamo ni pretjerano molit. Oni koji uistinu zele, samo se javljaju cim cuju da nesto postoji i funkcionira a KUD za sada funkcionira perfektno. Meni je ponos kad me ljudi kontaktiraju i zahvaljuju na izvanrednom doceku. Biti ce DVD pa ces imat priliku vidjet da smo zaista bili vrhunski domacini. To su rijeci gostiju, ja ih sanmo prenosim. 

DeLoN- Clan

Uh uh....ovakve lijepe rijeci zahvale su me rasplakale i vase ove teme!Zahvaljujem vam se na lijepim rijecima i vjerujte da sam iznenadjena buila kada sam na ove vase textove naletila jer dugo ovdje nisam bila.Moja je zelja bila da vam od srca pomognem i podignem na noge ,sve sto je u mojoj moci bilo to sam cinila samo da mi moje Drustvo divno ne oposustane i da znaju da mozemo uspjeti i bewz drugih zavidnika,samo naprijed moji dragi clanovi iz KUD-a Brke,divim vam se jer ste veoma sezauzeli i hrabro naprijed koracali stepenicu po stepenicu ka vrhu i uspjeli!Zelim vam mnogo srece i zdravlja,sta drugo da kazem a mislim da je i ovo dovoljno!Uvjek sam uz vas i necu dopustit da posrnete!Voli vas vasa Aida ,majka,sestra i Prijateljiica vjerna!

Aida- Veteran

- Broj komentara: 1276
Mjesto: BRD/BOSNA_BC
U prodaji je dupli DVD sa Prve smtre folklornog stvaralastva "BRKA 2010"
Sve informacije i narudzbe na tel: 387(0)61 531 737

Sve informacije i narudzbe na tel: 387(0)61 531 737

DeLoN- Clan

Mirza ja cu kupiti dva dvd-a a dacu ti ja adresu da mozes poslati
Postarinu cu takodje platiti pa uracunaj u cijenu dvd-a
Postarinu cu takodje platiti pa uracunaj u cijenu dvd-a

jaran- Admin-Vlasnik

O meni
Evo upravo sam dobio ono sto sam narucio, dva DVD-a sa smotre folklora u Brci

jaran- Admin-Vlasnik

O meni
Postovani prijatelji, drage moje pobrklije
Evo upravo gledam prvi dvd od ove smotre folklora
vidim koliko je finansijska situacija uticala na sveukupnu organizaciju ali vam odajem duzno postovanje sto ste imali hrabrosti da se upustite u takav jedan poduhvat i pokazete svima de je sve moguce kada se nesto zeli
Gledajuci defile kulturno umjetnickih drustava po ulicama nase Brke malo sam i zasuzio i osjetio veliku zalost sto nisam bio tamo u to vrijeme te uzivao zajedno sa mnogim posjetiocima
Zahvaljujem se takodje svim donatorima koji su omogucili da se ova manifestacija odrzi
Puno uspjeha u buducem radu i najtoplijih pozdrava od Razima
Evo upravo gledam prvi dvd od ove smotre folklora
vidim koliko je finansijska situacija uticala na sveukupnu organizaciju ali vam odajem duzno postovanje sto ste imali hrabrosti da se upustite u takav jedan poduhvat i pokazete svima de je sve moguce kada se nesto zeli
Gledajuci defile kulturno umjetnickih drustava po ulicama nase Brke malo sam i zasuzio i osjetio veliku zalost sto nisam bio tamo u to vrijeme te uzivao zajedno sa mnogim posjetiocima
Zahvaljujem se takodje svim donatorima koji su omogucili da se ova manifestacija odrzi
Puno uspjeha u buducem radu i najtoplijih pozdrava od Razima

jaran- Admin-Vlasnik

O meni
Stranica 1/1