Predsjednicki izbori u Americi

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Go down

Predsjednicki izbori u Americi

Komentar by jaran on Fri 22 Apr - 0:01

Bez obzira sta ko mislio predsjednicke izbore u Americi prate sa velikim interesovanjem sirom svijeta
Ljudi a narocito politicari budno prate desavanja i prognoze jer mnogi zele da vide kakva ce biti politika u narednom periodu
neko voli kandidata iz Demokratske stranke, neko iz Republikanske ali sve u svemu ta cirkusijada puno kosta
Bez obzira na cijenu bice veoma interesantno kada 2012 u Novembru pocnu slijedeci predsjednicki izbori
Da li Obama moze da se izbori za jos jedan mandat ili ce ga neko od republikanskih kandidata moci "srusiti"
Novo lice na politickoj sceni u USA je Donald Trump, bogatas koga svi poznaju ali se nije do sada tako direktno ukljucivao u politiku bez obzira na njegove veze sa politicarima
Neki dan slusam jednog analiticara na CNN koji za Trump-a kaze d je neozbiljan kandidat
Naravno ovdje se ne radi samo o Trump- vec o nekoliko kandidata koji ce da se bore za nominaciju predsjednickog kandidata Republikanske stranke

Tamo gdje prestaje logika, tu pocinje Bosna

‎"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels cheers

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

Broj komentara: 37622
Mjesto: Brka-Atlanta

O meni
Moje pravo ime: jaran

Na vrh Go down

Re: Predsjednicki izbori u Americi

Komentar by jaran on Thu 5 May - 1:12

Istraživanje javnosti
Američki birači kažu "ne" Palin i Trumpu

Prema rezultatima istraživanja objavljenim u srijedu gotovo 60 posto Amerikanaca nikada ne bi podržalo predsjedničku kandidaturu bivše guvernerke Aljaske Sarah Palin ni poslovnog čovjeka i milijardera Donalda Trumpa.

Foto: AP
No prema istraživanju koje je na 1.408 potencijalnih birača proveo tim sa Univerziteta Quinnipiac, oko polovine bi ih razmislilo ili bi rado podržalo kandidaturu bivšeg guvernera Massachusettsa Mitta Romneyja ili bivšeg guvernera države Arkansas Mikea Huckabeeja na izborima u novembru 2012.

"Teško je pohvatati konce kad su republikanski kandidati za izbore 2012. posrijedi. Mnogi među njima nisu dobro poznati, a oni poznatiji nisu omiljeni", rekao je zamjenik direktora Instituta za istraživanje javnog mišljenja pri Univerzitetu Quinnipiac Peter Brown.

"Mitt Romney i Mike Huckabee su u najboljoj formi. Sarah Palin i Donald Trump - slikovito ću kazati - nikad neće dobiti drugu šansu da ostave prvi dojam", izjavio je Brown.

Među 613 republikanskih birača i onih koji su skloni republikancima, favorit za republikanskog predsjedničkog kandidata s 18 posto glasova je Romney, a odmah iza njega su Huckabee i Palin s 15 posto te Trump s 12 posto glasova.

(FENA)

Tamo gdje prestaje logika, tu pocinje Bosna

‎"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels cheers

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

Broj komentara: 37622
Mjesto: Brka-Atlanta

O meni
Moje pravo ime: jaran

Na vrh Go down

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Na vrh