Novosti iz Brckog i okoline
Stranica 1/22 • Share •
Stranica 1/22 • 1, 2, 3 ... 11 ... 22 
Novosti iz Brckog i okoline
Obilježena godišnjica smrti Mehmeda Šečića - ŽANA

Tačno dvije godine prošlo je od smrti Mehmeda Šečića, koga su svi Brčaci poznavali po nadimku – Žan.
Tim povodom, na njegovom mezaru danas su se okupili članovi Udruženja „Brčanska raja“ koji su prethodno, vlastitim sredstvima, izgradili spomenik ovom čovjeku koji, kako je istaknuto, zaslužuje veliko poštovanje.
Brčak Mehmed Šečić, poznatiji kao Žan, umro je na današnji dan 2006. godine. Živio je u naselju Broduša, ali je najveći dio svog života proveo je u centru Brčkog - uvijek nasmijan, skroman, sa lijepom riječju za svakoga. Posljednjih 50 godina bio je živi dokaz da čovjeku za prijateljstvo i veliko poštovanje koje je među Brčacima uživao Žan, nije potreban novac niti visoka funkcija.
"Sama riječ - Žan, dovoljno je govorila svima koji su ovog čovjeka ikada vidjeli i upoznali, svi su znali ko je i koliko dobrote u sebi nosi ovaj čovjek", rekao je na njegovom mezaru Fadil Tabaković
Dokaz za ovo bila je, prije svega njegova dženaza kojoj su, pored ogromnog broja građana, prisustvovali čak i zvaničnici Brčko distrikta, ali naravno i okupljanje na Žanovom mezaru povodom druge godišnjice od njegove smrti.
"Broj okupljenih na njegovom mezaru govori dovoljno o veličini ovog čovjeka, koji je uvijek bio nenametljiv, tih, nasmijan. Brčko je, kao i svi drugi gradovi, imalo svoju znamenitost - Žana. Sve slike koje su iz ovog grada otišle u svijet - sadrže i njegov lik", rekao je Hamdija Osmić.
Izgradnjom spomenika na Žanovom mezaru želimo ovjekovječiti uspomenu na ovog velikog čovjeka, istakli su danas članovi Udruženja „Brčanska raja“ koji su upriličili cjelodnevnu ceremoniju obilježavanja godišnjice njegove smrti. Nakon tevhida koji je proučen u džamiji na Ivicima i učenja fatihe na Žanovom mezaru, uspomene na ovog velikog čovjeka evocirane su uz jelo i piće u "Kafani kod Džimija" u Brčkom.
www.infobrcko.com
Tačno dvije godine prošlo je od smrti Mehmeda Šečića, koga su svi Brčaci poznavali po nadimku – Žan.
Tim povodom, na njegovom mezaru danas su se okupili članovi Udruženja „Brčanska raja“ koji su prethodno, vlastitim sredstvima, izgradili spomenik ovom čovjeku koji, kako je istaknuto, zaslužuje veliko poštovanje.
Brčak Mehmed Šečić, poznatiji kao Žan, umro je na današnji dan 2006. godine. Živio je u naselju Broduša, ali je najveći dio svog života proveo je u centru Brčkog - uvijek nasmijan, skroman, sa lijepom riječju za svakoga. Posljednjih 50 godina bio je živi dokaz da čovjeku za prijateljstvo i veliko poštovanje koje je među Brčacima uživao Žan, nije potreban novac niti visoka funkcija.
"Sama riječ - Žan, dovoljno je govorila svima koji su ovog čovjeka ikada vidjeli i upoznali, svi su znali ko je i koliko dobrote u sebi nosi ovaj čovjek", rekao je na njegovom mezaru Fadil Tabaković
Dokaz za ovo bila je, prije svega njegova dženaza kojoj su, pored ogromnog broja građana, prisustvovali čak i zvaničnici Brčko distrikta, ali naravno i okupljanje na Žanovom mezaru povodom druge godišnjice od njegove smrti.
"Broj okupljenih na njegovom mezaru govori dovoljno o veličini ovog čovjeka, koji je uvijek bio nenametljiv, tih, nasmijan. Brčko je, kao i svi drugi gradovi, imalo svoju znamenitost - Žana. Sve slike koje su iz ovog grada otišle u svijet - sadrže i njegov lik", rekao je Hamdija Osmić.
Izgradnjom spomenika na Žanovom mezaru želimo ovjekovječiti uspomenu na ovog velikog čovjeka, istakli su danas članovi Udruženja „Brčanska raja“ koji su upriličili cjelodnevnu ceremoniju obilježavanja godišnjice njegove smrti. Nakon tevhida koji je proučen u džamiji na Ivicima i učenja fatihe na Žanovom mezaru, uspomene na ovog velikog čovjeka evocirane su uz jelo i piće u "Kafani kod Džimija" u Brčkom.
www.infobrcko.com
jaran: komentar modifikovan dana: Tue 6 Sep - 2:56; prepravljeno ukupno 1 puta

Tamo gdje prestaje logika, tu pocinje Bosna
"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels

jaran- Admin-Vlasnik

- Broj komentara: 37622
Mjesto: Brka-Atlanta
O meni
Moje pravo ime: jaran
Re: Novosti iz Brckog i okoline
Zdravko Colic 8 mart 2008 Brcko
Samo jedan mali detalj
http://www.youtube.com/watch?v=W0jgehDVH2c
Samo jedan mali detalj
http://www.youtube.com/watch?v=W0jgehDVH2c

"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels

jaran- Admin-Vlasnik

O meni
Kristinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Bem ti , još uvijek ima dobar glas ,...... mada nekad zna da zapjeva ; loš glas
Bem ti , još uvijek ima dobar glas ,...... mada nekad zna da zapjeva ; loš glas
Gost- Gost
Obilježena osma godišnjca Brčko Distrikta BIH
SeadBD
Saturday, 08 March 2008
Brčko je u ovom trenutku jedino mjesto u BiH koje može okupiti ovoliki broj međunarodnih zvaničnika i predstavnika domaćih vlasti i brojnih prijatelja.
Brčko je u ovom trenutku jedino mjesto u BiH koje može okupiti ovoliki broj međunarodnih zvaničnika i predstavnika domaćih vlasti i brojnih prijatelja iz bližeg i daljeg okruženja, zbog toga što mi ovaj prostor gradimo uvažavajući toleranciju, međusobno uvažavanje i korištenje svih ljudskih potencijala, rekao je gradonačelnik Brčkog Mirsad Đapo pozdravljajući brojne zvanice na obilježavanju osme godišnjice od proglašenja Brčko Distrikta BiH.
info brcko
SeadBD
Saturday, 08 March 2008
Brčko je u ovom trenutku jedino mjesto u BiH koje može okupiti ovoliki broj međunarodnih zvaničnika i predstavnika domaćih vlasti i brojnih prijatelja.
Brčko je u ovom trenutku jedino mjesto u BiH koje može okupiti ovoliki broj međunarodnih zvaničnika i predstavnika domaćih vlasti i brojnih prijatelja iz bližeg i daljeg okruženja, zbog toga što mi ovaj prostor gradimo uvažavajući toleranciju, međusobno uvažavanje i korištenje svih ljudskih potencijala, rekao je gradonačelnik Brčkog Mirsad Đapo pozdravljajući brojne zvanice na obilježavanju osme godišnjice od proglašenja Brčko Distrikta BiH.
info brcko

jaran- Admin-Vlasnik

O meni

Tjelohranitelj uhvatio dilere heroinom
Ahmet Alić, pripadnik policije za specijalne namjene, koji se nalazi u osiguranju Mirsada Đape, gradonačelnika Brčko Distrikta, uhvatio je dvojicu dilera drogom na djelu dok su razmjenjivali paketiće s heroinom. Desilo se to u subotu ispred Omladinskog centra, gdje je trajala javna debata u kojoj su učestvovali visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak, supervizor za Brčko Rafi Gregorijan (Raffi Gregorian) te predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u ovom gradu. Alić je dilere zadržao do dolaska pripadnika policije, a riječ je o A. M. (24) iz Brčkog i S. S. (28) iz Srebrenika. Kod njih je pronađena i manja količina heroina.
Gost- Gost
bice svadba samo necu reci cija

moje srce in brcko- Profesionalac

- Broj komentara: 933
Mjesto: mesto koje je Bog zaboravio...
moje srce in brcko (citat):bice svadba samo necu reci cija![]()
![]()
Jel to čekaš da te ja zaprosim ,............... e vala ćeš se načekati
Gost- Gost
e ti neces docekat pozitivan odgovor haha 

Prijeko (citat):moje srce in brcko (citat):bice svadba samo necu reci cija![]()
![]()

BlackSoul- Veteran

- Broj komentara: 1266
Starost: 26
Mjesto: HĂĽgelsheim / Deutschland
Bistarcanka (citat):Prijeko (citat):moje srce in brcko (citat):bice svadba samo necu reci cija![]()
![]()
Prcnut jamogu svaku , al da je prosim - jok vala
Gost- Gost
Joj legija si majke mi 

BlackSoul- Veteran

- Broj komentara: 1266
Starost: 26
Mjesto: HĂĽgelsheim / Deutschland
Prijeko (citat):Bistarcanka (citat):Prijeko (citat):moje srce in brcko (citat):bice svadba samo necu reci cija![]()
![]()
Prcnut jamogu svaku , al da je prosim - jok vala
NE bi ti ja ni dala

Little_Angel (citat):ahahaha
ž
seko bit ce ne brini ahaha
aaa vreme je za uzbunu

Prestanite se handriti ovdje, brisite tamo u prc sobe
Slijedeci komentari koji nemaju veze sa ovom temom ce biti izbrisani a ako nastavite bicete opomenuti
Slijedeci komentari koji nemaju veze sa ovom temom ce biti izbrisani a ako nastavite bicete opomenuti

jaran- Admin-Vlasnik

O meni
Stranica 1/22 • 1, 2, 3 ... 11 ... 22 
Stranica 1/22