Moze li religija biti opasna 5 5 1

Moze li religija biti opasna

Stranica 1/9 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Go down

Moze li religija biti opasna

Komentar by jaran on Tue 1 Apr - 12:44

I sami ste svjedoci koliko ima fanatika u raznim religijama
Uopste nije potrebno isticati neku vjeru posebno, jer je apsolutno tacno da se danas u svim religijama mogu naci ljudi koji su pravi fanatici u tome i jednostavno oni vise ne zive u realnosti
Koliko je to opasno po okolinu u kojoj takvi fanatici zive?
I previse je opasno samo sto vecina ljudi misli da je to mala opasnost
Fanatici su spremni i na zlocine da bi ostvarili neke svoje zamisljene ideje i da bi (po njihovom misljenju) uradili ono sto Bog zahtijeva
Kada vidim koliko se ljudi predaju religiji i da tu logika nema mjesta ja se tacno zgrozim
Nisam uopste protiv religije, naprotiv, ali ovo danas je i previse sta se radi

Tamo gdje prestaje logika, tu pocinje Bosna

‎"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels cheers

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

Broj komentara: 37622
Mjesto: Brka-Atlanta

O meni
Moje pravo ime: jaran

Na vrh Go down

Re: Moze li religija biti opasna

Komentar by jaran on Mon 21 Jul - 22:10

OSAM žena i jedan muškarac osuđeni su u Iranu na smrt kamenovanjem, a prema presudi suda u Teheranu krivi su jer su počinili preljub. Kako javlja BBC, Mreža odvjetnika volontera, pozvala je vlasti u Iranu da spriječe presudu.
Kazne unatoč moratoriju
Iran je prošle godine, unatoč prosvjedima, izveo smaknuće kamenovanjem jednog muškarca, a kako se čini, to će učiniti i u ovom slučaju. Okrivljene žene su u dobi od 27 do 43 godine dok je muškarac star 50 godina, a proglašen je krivim, jer je kao učitelj glazbe optužen za nedozvoljeni odnos s učenicom.
Moratorij na kamenovanje objavljen je od strane Vrhovnog suda 2002. godine, međutim još uvijek takve kazne nisu rijetkost u Iranu. Iranski kazneni zakonik propisuje smaknuće kamenovanjem te propisuje čak i veličinu kamenja.
Kamenje ne bi smjelo odmah ubiti
Članak 102. kaznenog zakona kaže da bi u svrhu kamenovanja muškarci morali biti zakopani u zemlju do struka, a žene do grudi. Članak 104., u vezi s kaznom za preljub, kaže kako kamenje koje se upotrebljava "ne bi smjelo biti dovoljno veliko da bi osoba umrla odmah nakon jednog ili dva pogotka, niti bi smjelo biti toliko malo da se ne može nazvati kamenjem".
Ozbiljni propusti u pravnom sustavu obično rezultiraju nepravednim suđenjima, između ostalog i u slučajevima zločina kažnjivih smrću. Usprkos moratoriju i službenim poricanjima da se kazne kamenovanjem nastavljaju provoditi, ipak su zabilježeni novi slučajevi.
Žene češće žrtve
Žene su u najvećem razmjeru žrtve kamenovanja. Jedan je razlog taj da ih ne tretiraju jednako kao muškarce pred zakonom i sudovima, što je jasno kršenje međunarodnih standarda poštenog suđenja. Osobito su podložne nepravednim suđenjima, jer je u njihovom slučaju vjerojatnije nego u slučaju muškaraca da će biti nepismene te je zbog toga također vjerojatnije da će potpisati priznanja zločina koje nisu počinile.
I.Ć.
Foto: islam-watch.org

Da, religija itekako moze biti opasna ako se pogresno primjenjuje

‎"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels cheers

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Sat 16 Aug - 10:01

KARDINAL Bozanić u svom se obraćanju vjernicima u Mariji Bistrici osvrnuo na ovo pitanje davši jasno do znanja da se takvo što neće zbiti za naših života jer cijeli taj govor odisao je onim tvrdokornim politikantskim frazama i floskulama kojima se koriste najiskusniji političari ne bi li prikrili činjenicu da govore mnogo a kažu malo ili gotovo ništa. «Upravo oni koji nam predbacuju tzv. miješanje u politiku Crkvu guraju u politiku i gotovo sve što se tiče crkvenog života politiziraju za svoje interese» rekao je Bozanić, a odmah za tim ubacio i par dobitnih kombinacija kao što su «Krist je istina, a mi ne možemo bez Krista» i «Stepinac je Europa» dokazavši da postoje veće i važnije stvari od Velike Gospe. Primjerice, trabunjanje o politici za vrijeme mise na veliki katolički blagdan.
Čak su i komunjare ušle u cijelu priču, a svi znamo da su komunjare «As u rukavu» uvijek kada političkim metodama poželite pridobiti krotke i ponizne kršćane jer čak i ako nisu živjeli u tim vremenima iz navike će se naježiti na konstrukcije kao što su «željezna zavjesa komunizma» koju je Bozo vješto ubacio u svoj govor. A kako i ne bi jer uzjogune se čim čuju «komunizam» iz ustiju vještog govornika i to u vrijeme kada se ta kleta riječ najmanje očekuje – za vrijeme mise na blagdan Velike Gospe. Kao crvena strijela koju je iz tamne prošlosti odapela avet nikad zaboravljenog sistema.
"Ili Boga ili europska sloga"
Bozanića muče i oni koji Crkvu pokušavaju omesti u svetoj misiji zalaganja za čovjeka i dobrobit društva, a ovlaš je spomenuo i istinu, vjerojatno zato što je Crkva poznata upravo po brzom i efikasnom istjerivanju istine na čistac, posebice u svojim redovima.
Govorilo se i o ulasku u Europu i umjetno stvorenoj dilemi kršćana koji će, tobože, morati birati između Europe i Crkve, a ista podsjeća na priču o Europi, siru i vrhnju. I nitko normalan zaista ne misli da će Hrvatima netko postaviti ultimatum, kao «ili Boga ili europska sloga», ali ako si već odlučio trošiti vrijeme na neprimjeren politički govor, barem izaberi jaku političku temu, a ne onu koja djeluje poput nusprodukta nebitne rasprave.
Možda je potpuno naivno, nerealno i djetinjasto, ali ne bi li bilo apsolutno fantastično kada bi se netko od prisutnih, usred sveg tog laprdanja, lagano nakašljao, digao ruku i zapitao: "A zašto se ti majstore moj ne bi brinuo za duhovnost Hrvata, a komunizam, Europu, politiku i traženje istine prepustio ljudima kojima je to u opisu radnog mjesta?"
index.hr

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by zike on Sat 16 Aug - 15:28

Religija je postala veoma opasna zato sto nemamo adekvatnih ljudi na mjestima vjerskih vodja.Samo poslusajte Cerica ili Vasiliju Kacavendu i sve ce vam biti jasno.Sto je naj opasnije vuku velike mase glupana za sobom.....Rjesenje bi bilo da se smjene sva takva govna i da se na takva mjesta postave ljudi koji ce velicati boga a ne svoj narod...

zike
V.I.P.
V.I.P.

Broj komentara: 3586
Starost: 44

Na vrh Go down

Komentar by anđeo tuge on Tue 19 Aug - 23:08

Slazem se Zike sa tvojim komentarom....ali vjeruj da je poslijeratno vrijeme ucinilo svoje ,fanatici u svakoj vjeri postoje.....

anđeo tuge
Top poster
Top poster

Broj komentara: 7327

Na vrh Go down

Komentar by zike on Wed 20 Aug - 0:16

Vise nema fanatika u vjeri....sad su fanaticne vjere...

zike
V.I.P.
V.I.P.

Broj komentara: 3586
Starost: 44

Na vrh Go down

Komentar by Gost on Wed 20 Aug - 15:03

Čim vjerske vođe pričaju politički jezikom - tu nema hajra Basketball

Gost
Gost

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Sun 24 Aug - 19:57

Razvodi se osmogodišnjakinja udata za 50-godišnjaka

Saudijski sud istražit će u septembru zahtjev za razvodom osmogodišnje djevojčice, koju je otac bez njezina znanja udao za 50-godišnjaka, piše u nedjelju lokalni dnevnik Al-Watan.

Zahtjev za razvod podnijela je majka djevojčice na sudu u Unayzahu, 220 km sjeverno od Rijada, gdje je bračni ugovor zaključio otac ne obavijestivši kćer, kazao je odvjetnik obrane Abdallah Jtili.

Djevojčica koja se sprema krenuti u četvrti razred osnovne škole "ne zna još da je udata", dodao je odvjetnik.

Bliski rođaci djevojčice obratili su se saudijskoj udruzi za ljudska prava zatraživši njezinu intervenciju radi poništenja braka, pišu novine.

Suprug je odbio odustati od braka s djevojčicom, ustvrdivši da "ne čini ništa nezakonito".
(FENA)
Eto kako religija moze biti opasna ako se slijepo slijedi

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by anđeo tuge on Sun 24 Aug - 19:59

Djevojčica koja se sprema krenuti u četvrti razred osnovne škole "ne zna još da je udata", dodao je odvjetnik.

stvarno je svijet poludio totalno

anđeo tuge
Top poster
Top poster

Broj komentara: 7327

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Sat 6 Sep - 14:59

Mogućnosti (zlo)upotrebe religije u poslijeratnom bosanskohercegovačkom društvu su ogromne. Samim tim velika je i obaveza da se spriječi svaki pokušaj da one budu zloupotrebljene za najprizemnije političke ciljeve.

Vjerski lideri bi trebali, ne samo onda kada ih na to nagovore “stranci” svojim primjerom, demonstrirati toleranciju i prihvatanje različitosti kao činjenice s kojom naša društva žive vijekovima. U velikim religijama koje tumače trebali bi tražiti odgovore koje bi ponudili na ogroman broj otvorenih i bolnih pitanja svojih vjernika.

Umjesto protokolarnih iščitavanja zapisa iz svetih knjiga, religijski službenici moraju svojim praktičnim i ličnim primjerom pokazati vjeru u iste.
vise ovdje
http://blog.b92.net/text/3897/Religije%20i%20%28zlo%29upotreba/

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Mon 27 Oct - 21:51

Korumpiranost vrha IVZ i bošnjačkih političara, njihovo koketiranje sa saudijskim režimom, rasadnikom islamskog ekstremizma i terorizma, zarad gomile petro-dolara u svojim džepovima i na računima stranih banaka, glavni je razlog opstanka i jačanja vehabijskog pokreta u BiH. „Ne treba zaboraviti“, kako kaže Merdan, „ogromnu finansijsku podršku koju vehabije širom svijeta uživaju i s kojom lahko regrutuju i one koji se možda ne slažu potpuno sa njima, a bez koje bi ova ideologija bila mrtva“.

Ono što ovaj slučaj, čiji je epilog mnogo manje krvav od nekih ranijih „akcija“ čini posebno opasnim i razlikuje ga od sveg dosadašnjeg djelovanja ove ekstremističke, nasilne grupacije, je što su Oni od strane većinskog muslimanskog stanovništva (bar njegovog dobrog dijela), po prvi put, doživljeni kao dio organizma a ne kao njegovo kancerogeno tijelo, što oni jesu.

Ovaj put se, naime, njihov vjerski fanatizam poklopio sa zatucanošću, provincijalnog, konzervativnog, patrijarhalnog društva, koje ga je doživjelo kao terenskog izvođača svojih najskrivenijih i najmračnijih želja.

Glupost je matastazirala u stav: „Što se tiče vehabija, Srbi imaju četnike, a Hrvati ustaše, možda je dobro da i Bošnjaci imaju nekoliko vehabija, za svaki slučaj.“ Stav koji, zanemarimo li (nezanemarivo) imbecilnu i skandaloznu potrebu da se ima pandan ustašama i četnicima (zločinačkim, paramilitarnim organizacijama za proizvodnju nasilja i utjerivanje straha svim vrstama protivnika), previđa jedan bitan momenat: Osim što je iluzija da se djelovanje takvih organizacija i grupa može kontrolisati, nasilje vehabija, za razliku od druge dvije spomenute grupacije je okrenuto prevashodno ka unutra, ka muslimanima samima. I njihovom „prevaspitavanju“. I najveća opasnost od domaćih talibana je upravo u tome da jednog dana njihovi odredi budu toliko snažni da preuzmu kontrolu nad IVZ i svjetovnom vlašću.
start

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by Gost on Mon 27 Oct - 22:06

Ja sam sljedećeg mišljenja:::Naravno da neće religija ostati u miru ako je nepismjen čovjek sprovodi---nekaže se džaba---sačuvaj me bože nepismenog vjernika i pismenog nevjernika.

Gost
Gost

Na vrh Go down

Komentar by Gost on Mon 27 Oct - 22:26

alma (citat):nekaže se džaba---sačuvaj me bože nepismenog vjernika i pismenog nevjernika.
Ne bih se složio jer nepismeni vjernik je jako dobra osoba - sjeti se naših nana i djedova al ovi današnji vjernici su opasni - školovani i samo traže način kako prevesti raju žedne preko vode .
Pismeni nevjernik se ne bavi vjerom i tu ne vidim razloga za strah Razz

Gost
Gost

Na vrh Go down

nemam protiv--nekima treba ovako

Komentar by Gost on Tue 28 Oct - 9:41

jaran (citat):
OSAM žena i jedan muškarac osuđeni su u Iranu na smrt kamenovanjem, a prema presudi suda u Teheranu krivi su jer su počinili preljub. Kako javlja BBC, Mreža odvjetnika volontera, pozvala je vlasti u Iranu da spriječe presudu.
Kazne unatoč moratoriju
Iran je prošle godine, unatoč prosvjedima, izveo smaknuće kamenovanjem jednog muškarca, a kako se čini, to će učiniti i u ovom slučaju. Okrivljene žene su u dobi od 27 do 43 godine dok je muškarac star 50 godina, a proglašen je krivim, jer je kao učitelj glazbe optužen za nedozvoljeni odnos s učenicom.
Moratorij na kamenovanje objavljen je od strane Vrhovnog suda 2002. godine, međutim još uvijek takve kazne nisu rijetkost u Iranu. Iranski kazneni zakonik propisuje smaknuće kamenovanjem te propisuje čak i veličinu kamenja.
Kamenje ne bi smjelo odmah ubiti
Članak 102. kaznenog zakona kaže da bi u svrhu kamenovanja muškarci morali biti zakopani u zemlju do struka, a žene do grudi. Članak 104., u vezi s kaznom za preljub, kaže kako kamenje koje se upotrebljava "ne bi smjelo biti dovoljno veliko da bi osoba umrla odmah nakon jednog ili dva pogotka, niti bi smjelo biti toliko malo da se ne može nazvati kamenjem".
Ozbiljni propusti u pravnom sustavu obično rezultiraju nepravednim suđenjima, između ostalog i u slučajevima zločina kažnjivih smrću. Usprkos moratoriju i službenim poricanjima da se kazne kamenovanjem nastavljaju provoditi, ipak su zabilježeni novi slučajevi.
Žene češće žrtve
Žene su u najvećem razmjeru žrtve kamenovanja. Jedan je razlog taj da ih ne tretiraju jednako kao muškarce pred zakonom i sudovima, što je jasno kršenje međunarodnih standarda poštenog suđenja. Osobito su podložne nepravednim suđenjima, jer je u njihovom slučaju vjerojatnije nego u slučaju muškaraca da će biti nepismene te je zbog toga također vjerojatnije da će potpisati priznanja zločina koje nisu počinile.
I.Ć.
Foto: islam-watch.org

Da, religija itekako moze biti opasna ako se pogresno primjenjuje

žao mi je one koje su nevine otišle pod zemlju,, mislim ni krive ni dužne---a one druge jok--nežalim. Bog kažnjava razvrat na ovaj ili onaj način.!!!!!

Gost
Gost

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Tue 28 Oct - 9:45

žao mi je one koje su nevine otišle pod zemlju,, mislim ni krive ni dužne---a one druge jok--nežalim. Bog kažnjava razvrat na ovaj ili onaj način.!!!!!

Nazalost, u ovom slucaju su ljudi uzeli sebi za pravo da preuzmu ulogu Boga
Na kraju ja sam misljenja da je svako vlasnik svoga tijela i neka cini sta hoce

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Stranica 1/9 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Na vrh

- Similar topics