Da li Sarajevo postaje Bosnjacko muslimanski grad

Stranica 2/2 Previous  1, 2

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Go down

Da li Sarajevo postaje Bosnjacko muslimanski grad

Komentar by jaran on Sat 12 Apr - 0:44

First topic message reminder :

Citajuci neke clanke koji nam sugerisu da izgradnjom dzamija Sarajevo postaje Bosnjacki grad
Da li je to bas tako?
Ne znam, ne zivim u Sarajevu da bi osjetio tu atmosferu i da bi bi bio siguran u te tvrdnje
Ovdje gdje ja zivim crkve nicu jedna od druge na svakih 50 metara i zacudzujuce je da se niko buni zbog toga Rolling Eyes
U clancima koje sam citao sugerise se da se ubrzano grade dzamije i da se puno ulaze u te objekte samo sa jednim ciljem, islamizacija Sarajeva
Neko ce opravdano postaviti pitanje finansiranje tih objekata i pitanje oko donatora
Donator je taj koji postavlja uslove i prioritete
Naime ako neko donira u vjerske objekte on i zeli da ih vidi
Ali se zaboravlja jedna cinjenica i to ona gorka
Pravoslavne crkve se grade u dvoristima nasih protjeranih Bosnjaka i imamo grdnih problema da dokazemo da je to nase a Bosnjacima se spocitava sto grade dzamije na svome
Uzmimo crkvu koja izgradjena u Brckom u naselju Meraje gdje nema nijednog Srbina Shocked affraid
E zasto tu nema reakcije tih istih koji kritikuju sto se grade dzamije a ti isti otimaju tudje zemljiste da bi izgradili nesto sto nikada tu nije bilo i sto tu nema onih koji praktikiuju tu vjeru vec moraju te iste "vjernike" dovoziti autobusima iz drugih mjesta Mad

Tamo gdje prestaje logika, tu pocinje Bosna

‎"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels cheers

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

Broj komentara: 37622
Mjesto: Brka-Atlanta

O meni
Moje pravo ime: jaran

Na vrh Go down

Re: Da li Sarajevo postaje Bosnjacko muslimanski grad

Komentar by Gost on Sun 13 Apr - 22:39

jaran (citat):
Drugo, u biH drzava ne pravi vjerske objekte vec to donatori finansiraju i tu drzava nema nikakvog uticaja
Da li je baš tako ?
Što onda i u Sloveniji ne naprave na takav način?
U Sarajevu se pravi jedna džamija na jednom parku - igralištu ,........... jel to dobro za one koji su navikli taj prostor koristiti ?
Država ne da nema utjecaja, ona bi ga morala izmisliti - da ga nema.
Ko će financirati održavanje i tekuću režiju ? Hoćel opet donatori ?

Gost
Gost

Na vrh Go down

Komentar by BlackSoul on Tue 15 Apr - 1:25

kako ne dosadite jedni drugim
Aaaa majke vam, pa slomishte se ovdje na politici
Al neka vas...samo vi...znate mene. moram s vremena na vrijeme ovako "upast" Very Happy

Pozdrav ekipi, i udrite po politici Very Happy

BlackSoul
Veteran
Veteran

Broj komentara: 1266
Starost: 26
Mjesto: HĂĽgelsheim / Deutschland

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Tue 15 Apr - 1:27

"Osini po prasini' hahahha
Ma vidis da nece nista drugo da pisu vec samo o politici
U stvari nece vise nista da pisu, hahahha

‎"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels cheers

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Pitaj Izetbegovica

Komentar by 22zmaj on Tue 15 Apr - 8:20

jaran (citat):Citajuci neke clanke koji nam sugerisu da izgradnjom dzamija Sarajevo postaje Bosnjacki grad
Da li je to bas tako
Uzmimo crkvu koja izgradjena u Brckom u naselju Meraje gdje nema nijednog Srbina Shocked affraid
E zasto tu nema reakcije tih istih koji kritikuju sto se grade dzamije a ti isti otimaju tudje zemljiste da bi izgradili nesto sto nikada tu nije bilo i sto tu nema onih koji praktikiuju tu vjeru vec moraju te iste "vjernike" dovoziti autobusima iz drugih mjesta Mad

Za tu crkvu sam cuo nekako odmah poslije rata. I znam Meraje, prolazio sam nekad ka skoli kroz Meraje, isao sam u osnovnu skolu NH "Zaim Musanovic" u Brckom, amidza mi je bio u logoru "Luka".
Gradnja te crkve je neprihvatljiva gledano sa civilizacijskih normi. Medjutim, cinjenica je ona postoji, kao i crkva na zemljistu cini mi se Hate. Vladika Kacavenda, odbio je prijedlog grupe Srba da se crkva dislocira. Sta to sve govori. Projekta je u realizaciji. Koji projekat? Prijekat IZDAJE Repblike BiH. Teritoriju podjele R BiH dogovorio je Alija Izetbegovic sa Milosevicem, SANU i Tudjmanom.
Postavite sebi pitaje, a ja imam dgovore na svoja pitanja, a to je: koje poteze ili mjere su stranke SDA i stranka SZBiH ucinile da se to zaustavi, da se primijene Zakoni. Takodje Predsjednik SDA Sulejman Tihic, obecao je u svojoj izbornoj kampanji izmedju ostalog:
-promijenit ce se naziv Republika Srpska,
-BiH ce uci u Evropsku uniju do 2009. godine
Sta je SDA ucinila po tom pitanju i Sulejman Tihic?
Pitanje: sta mislite da li je Tihic spreman da podnese ostavku i povuce se sa svih duznosti koje ima, ako SDA ovo ne realizira do 2009. godine. U, istinski demokratskim drzava, politicar koji ne izvrsi glavna politicka obecanje se povuce, podnese ostavku. Gdje je tu Tihic i kompanija, i ostale stranke.

Gradnja dzamija u Sarajevu?
Neka lijepo je to i neko to placa ali moje je pitanje: koliko kosta jedna dzamija, koliko ih je napravljeno poslije rata? Dali je moguce bilo bolje da se taj novac ulozio u otvranje radnih mjesta za demobilisane borce i ti demobilisani borci bi od svoje plate gradilo dzamije. Kod Bosnjaka je uvijek bio obicaj da se doniraju sredstva za gradnju dzamija. Taj obicaj je jako star. I dopada mi se. Sta se postiglo ovim?
Islamska vjerska zajednica postaje sve jaca (i neka), ali gdje su vjernici, koliko rado vjernici idu u te dzamije.
Sta se pravi?
Pravi se nova drzava "Islamska Bosna" Ko ju pravi? SDA i SZBiH i IVZ. E, Husinka i Bistarcanka, kad ovo procitaju, reci ce: "Sve neke skracenice. Sta vam je to?".
Vjerujem da je (normalno) glavni grad te drzave "Islamska Bosna" Sarajevo. Takodje vjerujem, da u tom projektu kad se to ostvari, otpor ce dati Bosna. Vjerujem takodje da ce se udruziti Bosanci. (Sto bi volio da se Bosanci udruze, pa da se makne ova politicka zgadija). Nije stamparska greska. Prije Turaka smo u Bosni bili Bosanci sa nasim Kraljevima i Banovima. Sto ta istorija nije javno prisutna u medijima? Kao da je Bosna tek od Turskog vremena (vakta).

Et povuko si me malo za jezik pa sta je tu je, halalite (oprostite).
I moj odgovor na glavno pitanje ove teme je:
Sarajevo nikada nece biti Bosnjacki grad, uvijek je bio i ostace Bosanski grad. Moze Bosnjaka biti u Sarajevu i 100 % ali uvijek ce biti Bosanski grad. Tako mislim da kontaju i Sarajlije i znam da Sarajlije tako i osjecaju. A takodje vjerujem da u Sarajevu zive Bosanci.

22zmaj
Clan
Clan

Broj komentara: 455
Starost: 56
Mjesto: Vancouver, Canada

Na vrh Go down

Komentar by Gost on Tue 15 Apr - 8:28

Uh, zadnji post ima težinu - javit ću se kasnije ,............ poslije jarana Smile

Gost
Gost

Na vrh Go down

Komentar by 22zmaj on Tue 15 Apr - 9:26

Prijeko (citat):Uh, zadnji post ima težinu - javit ću se kasnije ,............ poslije jarana Smile

Heeeehhhheeee : Sta to, sacekat ces sta gazda kaze (salim se). Ha, njegov izbor teme, pa sto je posijo nek pozanje. O ovim stvarima mnogi mnogo znaju ali sute affraid
Moja preporuka: Ko moze nek procita knjigu "Covjek na raskrscu" od Esada Cimica. Isao sam u srednju skolu kada je objavljena i zabranjena. Proci sam tu knigu kao srednjoskolac. Mislim da je stampana pocetkom 1976. ili krajem 1975. godine. Knjaga govori o istorijskom putu muslimana u Bosni, razviajanju nacije i kroz sta je nacija prolazila kroz svoju istoriju imajuci imena: Bosnaca, Turaka, Bosanaca, neopredijeljenih, Srba, Hrvata, muslimana, Muslimana, Bosnjaka i sta je dalje.... Kada ce mo politicarima reci mars u vrazju mater, mi smo Bosanci? Ja se tako osjecam. A Vi? Moji preci su Bosanski Banovi, Kraljevi, Age, Begovi, Pase, Veziri, itd. A vasi preci, ko su?
Da li je bilo Esada Cimica u Alijinim redovima, kao i mnogih drugih Bosanskih patriota koji su bili daleko duze u zatvorima od Alije i za koje se nije zalozila SANU i Seselj da budu prijevremeno pusteni iz zatvora?
Cinjenica je Alija Izetbegovic sa grupom je prije vremena izasao iz ztvora. Zasto?
Za njegovo prijevremeno pustanje se zalozila SANU. Zasto?
Za njegovo Prijevremeno pustanje se zalozio Seselj. Zasto?
Srebrenica, kao i drugi R BiH graovi su pali. Zasto?
Slovenija i Hrvatska su proglasile nezavisnost 25.06.1991. godine. A Republika BiH 03.03.1992. Bosni je trebalo 9 mjeseci da to isto uradi. Zasto?
Gdje je nase selo Ravno kad je poceo rat u R BiH i ne pominje se nigdje. Zasto?
SFRJ je prestala postojat od 25.06.1991. godine, izlaskom Slovenije i Hrvatske. Pitanje. Zar je R BiH trebalo maltretitanje sa referendumom i gubljenjem vremena. R BiH Skupstina R BiH je po Ustavu R BiH mogla proglasiti nezavisnost i bez referenduma. To nije ucinjeno. Zasto?
Mi svi citamo da je tzv. JNA postojala i 1992. godine, sto je velika laz. JNA je prestala postojat jos prije izlaska Slovenije i Hrvatske iz SFRJ. U Sjeveroistocnoj Bosni gdje sam zivio, jos prije izlaska Slovenije i Hrvatske, iz SFRJ, tzv. JNA je naoruzavala lokalne Srbe, kopani su rovovi, postavljani topovi, haubice i tenkovi na odredene polozaje. Zasto?
Ko mi moze reci da to Predsjednik R BiH Aliaj Izetbegovic to nije znao? Ja sam sve to vidio i o tome sam cito i u novinama.
U ljeto 1991. godine, kroz Tuzlu su prolazile kolone vozila "JNA" sa zastavama cetnika i vojska u kamionima nije imala obiljezja JNA vec cetnicka (kokarde). Kolone su se kretale pravcem: Zvornik-Doboj-Hrvatska.
Ko mi moze reci da to Predsjednik R BiH Alija Azetbegovic nije znao? Iz tih kolona vozila, u vise navrata prolaskom kroz Tuzlu, pucano na dzamije i zgrade u Tuzli. I Alija nista. Zasto?
Predsjednik R BiH Alija Izetbegovic, nakon unistenja sela Ravno, pucanja u Tuzli i drugim gradovima R BiH mhao ODMAH mobilizirati Teritorijalnu odbranu. Slovenija je to ucinila. Bosna nije. Zasto?

Heeeheeee. Reci ce te moguce da sam ovo trebao napisati u rubrici Alija Izetbegovic. Slazem se trebao sam.
Ali, pojedine teme su vrlo dodirljive, preprlicu se, sve je na neki nacin povezano. Eh, za to je kriv Jaran, njegova smicalica mislim.
Jaran postavlja teme koje su vrlo dodirljive, nisu dovoljno precizne.
To je nesto, kao sto ne mozes u temi kuhinja, pricati o temi moj zavicaj
:face:

22zmaj
Clan
Clan

Na vrh Go down

Komentar by 22zmaj on Tue 15 Apr - 10:00

Bistarcanka (citat):kako ne dosadite jedni drugim
Aaaa majke vam, pa slomishte se ovdje na politici
Al neka vas...samo vi...znate mene. moram s vremena na vrijeme ovako "upast" Very Happy

Pozdrav ekipi, i udrite po politici Very Happy

Dobra si. Hvala na podrsci. A sta mislis kad ce mo stat? Ja to ne znam. Mozda kad budemo imali svoju Bosnu, a moguce "Vehabije" imaju odgovor.
Nemjerno ne pominjem "Mudzahide", zato sto je to izuzetno casana duznost po Bogu. "Vehabije" provode nasilnim metodama ucenje islama, sto je neprihvatljivo po islamu. A osim toga i mnogi Hrvati su mudzhidi i nesto Srba. Svi koji su se halalili sa zivotom za svoju domovinu Bosnu i posli da je brane su po Islamu "Mudzahidi". A Jevreji, Hriscani, Muslimani imaju istog Boga. Duznost i obaveza pravog vjernika (islamske vjere) je da postuje i priznaje svete knjige (Bozje objave). Ko to ne priznaje (svete knjige) nije musliman.
Jedno intrigantno pitanje. Sta mislis koliko muslimana je procitalo svete knjige koje su obavezne?
Istina je porazna. Da je stanje bolje ne bi smatrali Jevreje i Hriscane neprijateljima, vec bracom. I islam uci o zadnjem Bozjem Sudu.
Sta mislis na tom sudu kako ce proc vjernici koji nisu slusali Bozije upute? (Taj sud ceka sve ljude, ne ovisno o vjeri i naciji).
Sad cu se salit:
Sta o ovome misle "Vehabije"
Prijeko je dao dobar primjer, pa cu se njega drzat: na podrucju Zenice "Vehabije" uhvatile djevojku i mladica kako se ljube, pa su ih poslije toga osisali na celavo i pretukli ih.
Moj komentar:
To nije islam. Te osobe koje su to ucinile nemaju pojma o dusi islama. Prislila? Neprihvatljivo.
Zanimljivo je reagiranje vlasti i stranke SDA na takve ponasanja "Vehabija"

Na temu dzamije u Sarajevu, naparavio sam digresiju (odstupanje), et i ovdje. Prijeku sam reko da je za to kriv Jaran, zato sto otvara nove teme koje se preplicu.

22zmaj
Clan
Clan

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Tue 15 Apr - 10:14

Prijeku sam reko da je za to kriv Jaran, zato sto otvara nove teme koje se preplicu.

Moram postavljati teme kada necete vi Razz
E sada da su povezane to je normalno, ali ova tema je postavljena inspirisana clankom u listu Dani
A kao sto jedan moj brcak rece mi smo slobodno mogli i drugaciji naziv dati: Da li Banja Luka postaje srpski grad Razz

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by 22zmaj on Tue 15 Apr - 11:17

jaran (citat):
Prijeku sam reko da je za to kriv Jaran, zato sto otvara nove teme koje se preplicu.

Moram postavljati teme kada necete vi Razz
E sada da su povezane to je normalno, ali ova tema je postavljena inspirisana clankom u listu Dani
A kao sto jedan moj brcak rece mi smo slobodno mogli i drugaciji naziv dati: Da li Banja Luka postaje srpski grad Razz

A opet cu ponovit: Vjerujem da to radis mahsuz (namjerno), no ne hatorim (ne uzimam za zlo).
Ocito procito si ovo moje zadnje, ako, lijepo.
Moja namjera na ovom forumu je;
1. pokusati doci do istine
2. ako se moze pomoci Bosni da to ucinimo, siguran sam opet da "Vehabije" ne mogu pomoci Bosni. Gdje su bili prije rata i tokom rata. Ja ih prije rata nisam vidio ni u ratu. Dosli da nam sole pamet. A pitanje njima: Koliko ste ubili cetnika i koliko i gdje ste oslobodili Bosne (precizne lokacije da provjerim).Gdje li ih je Alija Izetbegovic i sa kojih strana skupio sa Islamskom Vjerskom Zajednicom i Reisom, ne mogu skontat. Ipak znam gdje i kako ih je skupio i zasto. Glavni problem je zasto. Po mojim saznanjima skupio ih je da naprave manju drzavu na balkanu koja bi se zvala "Islamska Bosna".

Ja kontam ovako: ako djelovanje "Vehabija" bude nastavljeno u tom pravcu nece biti dobro za njih. Razlog:
Islam ne prihvata prisilu, jedini gospodar je Allah (Bog), grijeh po Bogu je svaki oblik prisile.
Pi

Pitanje "Vehabijama"
Kako opravdavate slucaj na podrucju Zenice: mledic i djevojka se ljubili i vi ste ih osisali i pretukli.
Posto je Prijeko pomenu ovaj slucaj, uzimam ga za primjer za pojasnjenja.
Razlog: Da "Vehabije" imaju priliku da se opravdaju na nacin, recimo da kazu, da je to ekces, slucajno, da zale itd.
Recu vam, znam za daleko gore slucejeve. Kako vi "Vehabije" opravdavate vase zlocine po svjetovnom Zakonu i Bozijem zakonu.
Kako je drzava reagirala? 0. Jel se to moze dopustiti u buducnosti? Moze.
Zasto? Zato sto smo (i ja) telad) za klanje. Mozemol sta uciniti? Mozemo. Sta? Odgovor ce se iskljucivo dobiti preko privatne poruke.
I jos nesto: Bosna nikad u zadnjih 1000 godina nije trpila prisilu, niciju, ("Vehabije"nemaju sansi) bilo je trenutaka prisile, ali su ti izgubili. I Jos jedna poruka "Vehabijama" : Idite Allahovim putem mira, spokoja, razumijvanja, pa mozda nesto i naucite. Nikad necu prihvatit opciju prisile. Da ste to sa sisanjem uradili u mom komsiluku (necu da lajem), vas vise ne bi bilo u Bosni. A ja znam odakle vjetric piri, ciji ste i sta hocete. I siguran sam vase nece proc. Siguran sam, nece vas bit u Bosni nakon 3 godine nijednog. Nece vas se ubijati, vi ce te se iseliti, moguce za Rusiju, Bjelorusiju, Kinu, Srbiju, itd. Zasto? Tamo ce te moc prodavat svoju pamet. U Bosni to nem sansi. Ako nastavite sa takvim aktivnostima, Bosanci vam to nece oprosti. Mi smo merhametli narod. Pretrpjeli smo svasta u ovih 1000 godina, ali necemo trpljet nametanja, nicija, u nicije ime.
Vec pozvao bih vas da pomognete Bosni u ovim granicama i da sve nacije u Bosni smatrate svojom bracom koju je politika razjedinila. Shocked

Opet na kraju:
Mahsuz sellam braci "Vehabijama" ako dodju tobe i da nadjemo nacina da nam bude bolje nego danas.
Tu podrazumijam nasu bracu koji su u nacijama Hrvat, Srbin, Bosnjak.

22zmaj
Clan
Clan

Na vrh Go down

Komentar by Gost on Tue 15 Apr - 11:25

jaran (citat):Da li Banja Luka postaje srpski grad Razz
Dobro se ovaj 22zmaj namlati riječima, jedino što mi se ne sviđa kod njega je da vehabije piše u navodnim znacima Laughing
A to što sam citirao ,........... da postaje srpski grad , svi političari rade na tom !
Usput se sjetih ; ako je u Srebrenici bio genocid ( a jeste ) i ako se je govorilo da je Srebrenica prodata / izdana ( a govorilo se je i govori se ) ,............ onda je sasvim normalno da ne bi NIKO trebao imati muda i tu napaćenu Srebrenicu potpisom staviti u RS ( a očigledno da je NEKO imao ).
Ono što genocidom nije pročišćeno , od Dejtona pa naovamo se to čisti dogovornom politikom.
Koliko je onim u Sarajevu stalo da Sarajevo bude muslimanski grad , toliko je onim u Banja Luki stalo da postane Banja Luka srpski grad ,................... da bi se to zaista i ostvarilo ,.............. političari iz ta dva grada su na istoj talasnoj dužini Arrow ukrašću riječi iz Đoletove pjesme ; princip je isti , sve su ostalo nijanse !!!!

Ponekad se i ne isplati pisati neku realnost , koja i te kako dira većinu naroda u BiH , jer većina je onih koji se bore za goli život i oni i nemaju PC pa tako ni mogućnost da bi čitali ovakve komentare .
Mi koji smo po forumima, nama je lako , puna guza svega i imamo svoj neki zainaćeni stav i ne prelazimo preko njega .
Ponekad želim da odustanem od ovakvih tema , jer sam naletio u mnogim slučajevima na opasnu ljutnju pojedinih članova - jer članovi sa samim negativnim stavom do nekog političara odmah to poistovjećuju sa DRŽAVOM i čitavim NARODOM tj. NACIJOM.
Pa se često pitam : kome ja to objašnjavam , kad pojedinci ( a ima ih,... ihaaaaaa ) ne znaju šta je jednina a šta množina ).

Dobro dođe na sve to pjesma od ortodoksnog Srbina :

Riblja Corba
Zasto uvek kurcu sviram

Zasto uvek kurcu sviram
zasto uvek mnogo serem
i kada od dva zla biram
uvek vece izaberem

I koji se kurac bunim
i ponovo kurcu sviram
i uvek se uzjogunim
kada mogu da kuliram

Sto ispravljam krivu Drinu
okolinu iritiram
mars u picku materinu
zasto uvek kurcu sviram

Uvek bude neka frka
koji mi je kurac krasni
svaki kurton mene drka
a kurtoni su opasni

Svi mi seru da se stisam
zabole me, bas me briga
i dalje uz vetar pisam
sta ce biti, jebem li ga

Ko ih jebe, peder nisam
cuvam dupe i ne zelim
da kurceve svima sisam
i okolo bulju delim

A kako to izgleda kad pjeva , evo link http://www.youtube.com/watch?v=jGUp3OXDhR8

Gost
Gost

Na vrh Go down

Komentar by 22zmaj on Tue 15 Apr - 12:34

Prijeko (citat):
jaran (citat):Da li Banja Luka postaje srpski grad Razz
Dobro se ovaj 22zmaj namlati riječima, jedino što mi se ne sviđa kod njega je da vehabije piše u navodnim znacima Laughing
A to što sam citirao ,........... da postaje srpski grad , svi političari rade na tom !
Usput se sjetih ; ako je u Srebrenici bio genocid ( a jeste ) i ako se je govorilo da je Srebrenica prodata / izdana ( a govorilo se je i govori se ) ,............ onda je sasvim normalno da ne bi NIKO trebao imati muda i tu napaćenu Srebrenicu potpisom staviti u RS ( a očigledno da je NEKO imao ).
Ono što genocidom nije pročišćeno , od Dejtona pa naovamo se to čisti dogovornom politikom.
Koliko je onim u Sarajevu stalo da Sarajevo bude muslimanski grad , toliko je onim u Banja Luki stalo da postane Banja Luka srpski grad ,................... da bi se to zaista i ostvarilo ,.............. političari iz ta dva grada su na istoj talasnoj dužini Arrow ukrašću riječi iz Đoletove pjesme ; princip je isti , sve su ostalo nijanse !!!!

Ponekad se i ne isplati pisati neku realnost , koja i te kako dira većinu naroda u BiH , jer većina je onih koji se bore za goli život i oni i nemaju PC pa tako ni mogućnost da bi čitali ovakve komentare .
Mi koji smo po forumima, nama je lako , puna guza svega i imamo svoj neki zainaćeni stav i ne prelazimo preko njega .
Ponekad želim da odustanem od ovakvih tema , jer sam naletio u mnogim slučajevima na opasnu ljutnju pojedinih članova - jer članovi sa samim negativnim stavom do nekog političara odmah to poistovjećuju sa DRŽAVOM i čitavim NARODOM tj. NACIJOM.
Pa se često pitam : kome ja to objašnjavam , kad pojedinci ( a ima ih,... ihaaaaaa ) ne znaju šta je jednina a šta množina ).

Dobro dođe na sve to pjesma od ortodoksnog Srbina :

Riblja Corba
Zasto uvek kurcu sviram

Zasto uvek kurcu sviram
zasto uvek mnogo serem
i kada od dva zla biram
uvek vece izaberem

I koji se kurac bunim
i ponovo kurcu sviram
i uvek se uzjogunim
kada mogu da kuliram

Sto ispravljam krivu Drinu
okolinu iritiram
mars u picku materinu
zasto uvek kurcu sviram

Uvek bude neka frka
koji mi je kurac krasni
svaki kurton mene drka
a kurtoni su opasni

Svi mi seru da se stisam
zabole me, bas me briga
i dalje uz vetar pisam
sta ce biti, jebem li ga

Ko ih jebe, peder nisam
cuvam dupe i ne zelim
da kurceve svima sisam
i okolo bulju delim

Et, maloprije me povuko Prijeko za jezik, et sad i ti, pa moram lanut (salim se). Ti rece, ja se namlati, ja se namlati, jel opravdano? Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Et kad smo to rascistili hajmo dalje, kako, sad cu malo bolje pogledat sta to ti napisa. Al ova pjesma ti je dobra.

A kako to izgleda kad pjeva , evo link http://www.youtube.com/watch?v=jGUp3OXDhR8

Ne ubacuj mi se, dokoncentriras me (salim se).

Tako si me sto "Vehabije" pisem ovako. Moj odgovor je: Oni postoje danas, ko su oni? Tog nije bilo u Bosni zadnjih 1000 godina. Sta traze u Bosni? Hoce "Islsamsku Bosnu", moj odgovor je: oni su trenutno u Bosni prisutni, trenutno postoje, a nestat ce ih brzo. Zato su navodnici. Nama u Bosni niko nece donosit diktaturu. HHHHEEEEEEEEEEEEEEEHHHHHHEEEEEE. Vehabije da nas uce iskamu? Pa mi smo muslimani vec oko 500 godina, a gdje su oni u to vrijeme, da li znaju koliko je Bosanske krvi proliveno za islam. Volio bih cuti informaciju koliko je "Vehabija" poginulo u odbrani Republike BiH. Ja nisam cuo da je i jedan. I opet hoce da nas uce islamu i ako je islam u nama vec oko 500 godina.
Hocel je dobit? Nikad.............................................................................
Pokusavam bit pristojan.
Sta ce bikti sa njima?
Bit ce isto ko sa cetnicima i otici ce tamo odakle su dosli njihovi ucitelji. (Opet pristojnost: Lajanja na forumu nema ako ne kazes: av av av av itd. Mislim da je ovako nesto dopusteno.

I znas sta cu ti rec?
Moguce (nisam siguran) jedan "Vehabija" dao je komentar, koji mi se nije dopao. osnovni razlog je sto te je pitao da pred Allahom priznas ili kazes (ne sjecam se dobro) ides li na namaz.

I moj opci stav je "Vehabije" se moraju precizno odrditi po pitanju:
1. Priznaju li Zakon Bosne i Hercegovine?
2. Hoce li stati u maltretiranju domaceg stanovnistva?
3. Hoce li zatrazit halal od osoba koje su maltretirali. Islam precizno definise ko po odredjenim pitanjima moze dati halal (oprost)

Et vidi

Ja sam nesto o tome pisao.

To pitenje je toliko privatno (pokusavam bit pristojan) i taj odgovor ti mozes dati jedino Allahu. A toj osobi da das odgovor ?
Sta bi to znacilo? Znacilo bi da ti moras polozit racun toj osobi koja ti je postavila to pitanje, a jedino pravo odgovora ima Allah. HHHHHHHHHEEEEEEEEE. Ta osoba koja ti je postavila to pitanje stavlja se ispred Allah. sto je neprihvatljivo. Ti pojedini vjerski fanatici ne mogu skontat, da odgovore po odredjenim pitanjima moze dobiti samo Allah. Smrtnici "Vehabije" ne mogu muslimanima postavljati nikakva pitanja. Muslimanima moze postavljati pitanja i traziti odgovore jedino Allah. Moj jedini gospodar je Allah i drugog gospodara nemam. Jedino cu Allahu poloziti racun za svoja djela.

Braco, prijatelji, ovaka su moja razmisljanja.

Pod bracom podrazunijevam: Jevreje, Hriscane i Muslimane. I ubijedjen sam i to mislim da smo braca. Nacija (Heeeeehheeee) drugi padez.

Et, prilika otvorit temu o pravosljavlju, sa osvrtom, sto je u ime pravoslavlja vrsen genocid nad Bosancima u zadnjih 100 godina. Pitanje pravoslvcima: Ucenje Isusa, dali Bog i Isus dopusta TE ZLOCINE KOJI SU UCINJENI U BOSNI?

22zmaj
Clan
Clan

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Mon 26 Dec - 15:44

[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Wn-YmccruXs[/youtube]

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Stranica 2/2 Previous  1, 2

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Na vrh