Moji utisci iz Brckog

Stranica 2/2 Previous  1, 2

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Go down

Moji utisci iz Brckog

Komentar by jaran on Tue 13 May - 9:08

First topic message reminder :

Evo proslo je vise od dvije sedmice kako sam dosao u Brcko i mogu da kazem da sam vec sada sposoban da govorim o svojim utiscima koje sam stekao boraveci ovdje
Nisam siguran odakle da pocnem jer se "bojim" da ce to malo "zbrkano", ali hajde da krenem pa vi ocijenite
Grad Brcko je jedan manji BiH grad ali simpatican i ima puno mjesta gdje se moze izaci i uzivati
Restorani su uglavnom cisti i hrana je veoma dobra i ukusna, ali se vidi da nema bas puno profesionalnosti i znanja kako docekati musteriju i kako ga ispratiti
Mnogi su ukoceni i nisam bas siguran da ih iko uci o ponasanju na radnom mjestu gdje se usluzuju potrosaci , musterije
Ovako je svuda, znaci trgovina, restoran, neke ustanove, vecina su ukoceni i ne ponasaju se profesionalno sto ipak ne umanjuje moj utisak da je Brcko u mnogome napredovalo
Zene
Cini mi se da su zene puno sredjenije, kako sa odjecom tako i svojim urednim izgledom od onih na Zapadu
Puno se vodi racuna o izgledu i to je ostavilo snazan utisak na mene
Ima i onih koje su puno "ufurane", napuhane ali to je vec druga prica
Posao
Cinjenica je da se u BiH puno kuka kako se nema sta raditi i ne moze se zaraditi, ali to nije istina
Naime mnogi nisu spremni raditi ako im se ponudi neki posao, naravno misleci da to nije njihov "nivo"
Ti isti kada im nestane ono malo para sto imaju u dzepu su spremni da te mole da im kupis cigarete ili pivo, ali nisu spremni da rade
Ili slijedeci put te traze da rade kod tebe ali ja takvima ne bih ponudio nista ako me odbiju prije toga
Nazalost u Brckom i okolini nije lahko naci nekoga (ili je veoma tesko) ko je spreman da radi ako zatrebas radnika
Ovdje mnogi glume "gospodu" tako da je veoma tesko komunicirati sa takvima
Zdravstvo
Nazalost, to je rak rana naseg drustva
Velika je korupcija, podmicivanje i nemar
Sta reci a da se covjek ne iznrvira Evil or Very Mad
Cistoca okoline
Tradicionalno u nasoj drzavi se ne vodi racuna o okolini iako se nesto u Brckom pokusava raditi uglavnom u samom centru, ali je to ipak slabo
Mnogo je pasa lutalica i koji predstavljaju opasnost za gradjane, ali znam da je opstinska vlada izdvojila novcana sredstva da se i taj "problem" rijesi
Velika neugodnost i mnogi prosjaci od kopjih je vecina lazna i naravno oni koji su naivni daju im pare
Vuku te na svakom koraku za rukav, dodju ti za sto u restoranu i traze, ma jednostavno nemas mira nigdje
Ljudi i komunikacija sa njima
Nas narod je veoma komunikativan i veoma je lahko uspostaviti komunikaciju ali smo ponekad veoma zahebani i tvrdoglavi
Svi smo politicari, sudije i uvijek sve najbolje znamo Razz
Veoma je pametan nas narod ali brate mi smo i jako 2kilavi" kada treba nesto uraditi planirano
I pored ovih navedenih "kritika" o mom gradu ja se ipak dobro osjecam i uzivam koliko mi mogucnosti dozvoljavaju

Tamo gdje prestaje logika, tu pocinje Bosna

‎"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels cheers

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

Broj komentara: 37622
Mjesto: Brka-Atlanta

O meni
Moje pravo ime: jaran

Na vrh Go down

Re: Moji utisci iz Brckog

Komentar by anđeo tuge on Mon 3 Nov - 17:11

jaran (citat):Ne mogu da stignem da pisem o tome kako se zivi u Brckom i okolini, sada samo kratko da kazem da se tamo zivi mnogo bolje od onoga sto nam se predstavlja
O detaljima cu pisati kasnije kada budem imao vremena, jer sada me posao potjerao pa ne stizem sve da napisem

kad budeš našao vremena ipak ovdje nastavi gdje si stao...

anđeo tuge
Top poster
Top poster

Broj komentara: 7327

Na vrh Go down

Komentar by anđeo tuge on Mon 3 Nov - 17:19

Ali, kada sam konacno skrenuo s puta u nase dvoriste i otvorio vrata, moja majka me je zagrlila i puno plakala stalno ponavljajuci;moj sine, drago moje dijete
Suzdrzavao sam se neko vrijeme dok suze nisu same krenule, nesto me steglo u grlu i nisam uopste mogao nista da kazem
Bilo mi je tesko zato sto nije bilo moga oca koji je uvijek prije bio vani da nas doceka, ali ovaj puta je bilo tako pusto bez njega
Svi smo plakali i bili zagrljeni jedno vrijeme osjecajuci koliko nam ON fali

Čitajući ovo što pišeš i sama sam počela plakati ,koliko si ti emotivan čovjek polako komadić po komadić otkriva tvoju drugu stranu jarane..Ne znam kako ste se tog trenutka osjećali jer niko nikome nije u koži ali po svemu sudeći kroz ovo što sam pročitala i citirala mislim da je to bio susret sa mnogo suza i emocija svakako i propraćen sjećanjem na tvog rahmetli oca...Neka mu je lahka crna zemlja i vjerujem da je živ da bi bio ponosan što ima takvog sina...

anđeo tuge
Top poster
Top poster

Broj komentara: 7327

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Tue 15 Dec - 10:41

Evo jutros mi brat javlja da je pocela naplata takse na nekretnine u Brckom i okolini a utisak je da se nekima 'odrezalo" od oka i nije su se uopste premjerile kuce i ostale zgrade
bilo je slucajeva gdje su pojedinci istjerali iz dvorista one koji su dosli da popisuju imovinu
Sve u svemu jos jedan udar na standard nasih gradjana iako je naplata taxe na nekretnine svuda u svijetu uvedena ja mislim da je kod nas rano zbog teske ekonomske situacije

‎"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels cheers

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Mon 17 Jan - 23:14

Brčko ubrzano grabi ka tituli za najblesaviji grad u Svijetu
SUNDAY, 16 JANUARY 2011 16:58 OTISAKGRADA/INFO
Brčko bi se uskoro moglo naći u Ginisovoj knjizi rekorda, kao najblesaviji grad na svijetu. Kako ubrzanim koracima grabi ka pomenutoj tituli pokazuje i činjenica da će samo na razdaljini od 50-ak koraka biti izgrađena tri spomenika za vojske koje su međusobno ratovale unazad petnaestak godina.
Naime, u Brčkom je malo prije proglašenja ovoga grada kao BH Distrikta izgrađen spomenik „Srpskim braniocima", a nakon mučnih, višegodišnjih razgovora, dogovora i uplitanja nadležnih iz OHR-a kako bi se nesuglasice riješile, uskoro će biti izgrađeni i spomenici za poginule pripadnike Armije Republike BiH (čija je izgradnja započela) i HVO (za šta je položen kamen temeljac).

Spomenik srpskoj vojsci nalazi se ispred Doma kulture gdje je smještena i lokalna skupština, dok će spomenici Armiji RBiH i HVO-u biti izgrađeni ispred zgrade policije, odnosno ispred Gradske vijećnice.

Blesavost „rukovodilaca" Distrikta Brčko pokušao je osvijestiti predsjednik SUBNOR-a u ovome gradu Ilija Pajić, inače otac aktuelnog gradonačelnika Dragana, ali bezuspješno.

Naime, ovaj čovjek je ponudio fantastičnu ideju: Spomenik srpskoj vojsci izmjestiti na Partizansko groblje, a tu i graditi spomenike za Armiju i HVO, no maloumnici koji žive i vladaju da bi druge nasekirali to nisu ni razmatrali.

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by aborre on Tue 18 Jan - 9:13

Jedanaest mjeseci mastam i razmislajm o Gradu.
Onda dodje odmor i pravac Sarajevo pa u Bc.
Da mogu vratio bih se nazad dvije minute prije nego sto stignem tamo. Onda udahnem....... king

aborre
Profesionalac
Profesionalac

Broj komentara: 660

Na vrh Go down

Komentar by Semir_Ahmetović on Mon 31 Jan - 4:47

citam temu i ne bih zelio da otvaram novu pa cu ovdje staviti svoje utiske...
u Brcko idem cesto znalo se desit da i ostanem po mjesec-dva ali sam se razocarao dosta u grad. Kad odem tamo ne znam nikog a kad sam upozno nekolicinu njih iz nanine ulice tek sam tad uvidio koliko nacionalizma ima medju mlađim generacijama... pa tako da sad rijetko kad i idem...

Semir_Ahmetović
Clan
Clan

Broj komentara: 111
Starost: 21
Mjesto: Slavonski Brod

O meni
Moje pravo ime: Semir

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Mon 7 Feb - 13:11

Semir_Ahmetović (citat):citam temu i ne bih zelio da otvaram novu pa cu ovdje staviti svoje utiske...
u Brcko idem cesto znalo se desit da i ostanem po mjesec-dva ali sam se razocarao dosta u grad. Kad odem tamo ne znam nikog a kad sam upozno nekolicinu njih iz nanine ulice tek sam tad uvidio koliko nacionalizma ima medju mlađim generacijama... pa tako da sad rijetko kad i idem...

Nacionalizam, rasizam, predrasude su svuda prisutne u svijetu
Toliko je mrznje medju ljudima da je to neobjasnjivo
desavanja 90-tih su definitivno zabetonirala mrznju medju narodima a moze se to stanje popraviti ako budemo vise komunicirali jedni sa drugima i pokusati da se vise upoznamo pa ce sigurno biti manje tog nacionalizma i mrznje
Na zalost mediji su puni "otrova" a to puno utice na ljude posebno na mladju generaciju
Ima jos nesto, nezaposlenost i neimastina pogoduje tome

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Tue 14 Jun - 13:48

Utisak nakon dva dana je da je u nasem kraju losije nego prije tri godine

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Sun 26 Jun - 23:06

Nikako ne volim kada me u mom mjestu ili ostalim gradovima BiH vuku za rukav i traze 10 ili ne znam koliko maraka jer me to zaista izvodi iz "ravnoteze" Twisted Evil

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Wed 13 Jul - 21:51

Sta li ono bjese saobracajna kultura?
Eto to u nasoj BiH ne znaju
15 puta na dan mozes poginuti a pjesaci ne jebu ni 2 % nista vec idu kao muhe bez glave
Koliko puta sam morao kociti i bjezati u stranu da neki krkan moze uletiti u prazan prostor i da spasim svoj zivot a on je preticao na punoj liniji

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by legenda-x on Thu 14 Jul - 18:10

jaran (citat):Sta li ono bjese saobracajna kultura?
Eto to u nasoj BiH ne znaju
15 puta na dan mozes poginuti a pjesaci ne jebu ni 2 % nista vec idu kao muhe bez glave
Koliko puta sam morao kociti i bjezati u stranu da neki krkan moze uletiti u prazan prostor i da spasim svoj zivot a on je preticao na punoj liniji

Ee jaro znači moraš se prilagodit prema našoj raji Very Happy nemoj previše očekivat od raje i bit ćeš okej.
Ja vjerujem da si ti vrlodobar, svjestan i odgovoran vozač te da se znaš prilagodit i prema cesti i prema stanju svoga vozila i prema svojoj sposobnosti i znanju
ali i prema našim krkanima (žao mi je što moram reći da kod nas nema ni ovako previše kulture pa onda nema ni saobraćajne hebiga štaš mu...?????
Daklem jaro moj čuvajući našu raju čuvamo i sebe. Znam to vrlo dobro jerbo i ja sam prešao preko dva miljuna Km.
Mogu ti reći da se osjećam puno sigurnije u autobusu kao vozač nego kao pješak ne daj bože. Very Happy

Pozdrav tebi jarane i i kad voziš drži stalno oči na cesti ?????? Rolling Eyes

legenda-x
Clan
Clan

Broj komentara: 216
Mjesto: Zagreb

O meni
Moje pravo ime: Vozač Profesionalac

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Fri 19 Aug - 16:57

Sjecanja na Brcko polako blijede jer problemi koji nadolaze treba rjesavati a to oduzima vrijeme
Ipak dobra stvar za mene je sto sve do sada uspjesno radim

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Mon 5 Sep - 15:28

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Stranica 2/2 Previous  1, 2

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Na vrh