SOKANTNE VIJESTI ...
Stranica 16/25 • Share •
Stranica 16/25 •
1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 20 ... 25 
SOKANTNE VIJESTI ...
First topic message reminder :
evo dragi moji,nesto sam citala,nisam znala gdje da stavim ovu strahotu,a zelim da cujem i vase misljenje o ovom dogadjaju
Pedofilska 'Sodoma i Gomora' kraj Doboja
Božena M. Majka 13-godišnje žrtve J.M. brani zločince, a kćeri se srami: 'Pa što ako su je skidali i malo pipkali, nisu je
Nenad Tegetlija, 41-godišnjak iz sela Pećnika u dobojskoj regiji, seksualno je zlostavljao svoju 13-godišnju nećakinju. Osuđen je na tri godine zatvora. Mirko Jovanović, 25-godišnjak iz susjednoga sela pipkao je drugu djevojčicu i osuđen je na dvije godine zatvora.
Bećir Hodžić ima 59 godina, Ante Grabovac 72 godine, Miloš Nedić 31, Konstantin Trivučević star je 65, Slobodan Pančić 29, a Petar Bjeličević čak 79 godina. I njih je, kao i Tegetliju i Jovanovića, zbog seksualnoga zlostavljanja djevojčica osudio Okružni sud u Doboju.
A 20-godišnji Srđan Kukić, tri godine stariji Danijel Gunjević, 21-godišnjaci Branislav Đurđević i Sanjim Simić, vršnjaci stari 42 godine Novak Damjanović i Nenad Radojčić te Milivoj Ilišković osuđeni su na istome sudu zbog "običnih" silovanja. Njihove su žrtve bile starije od 14 godina... Sve te presude silovateljima i pedofilima izrečene su u dobojskoj regiji samo ove godine.
I to nije sve. Sudit će se i 74-godišnjem Milenku Vučinoviću, prijavljenom da je dulje vrijeme silovao 17-godišnju Č. Đ. Na optuženičku će klupu i 32-godišnji Dragiša Popović, koji je pak imao odnos sa svojom maloljetnom sestrom pa će mu se uz silovanje suditi i za incest.
Tridesettrogodišnji Suad Ibrahim Kadić odgovarat će za obljubu hendikepirane R. A., za koju nitko ne zna kada je i gdje uopće rođena. Godinu stariji Alija Malkić silovao je maloljetnu T. Lj., Sreto Kuledžić, 28-godišnjak, isto je učinio 21-godišnjoj K. D. Stahinja Đurić, star 24 godine, silovao je šest godina mlađu L. J. Među posljednjima uhićenima u ovome kraju je 70-godišnji Nikola Šego. Njemu će se suditi da je seksualno zlostavljao istu onu djevojčicu zbog koje je već osuđen Nenad Tegetlija.
Što se to događa u dobojskom kraju? Sodoma i Gomora? zapitali smo se dok smo zbrajali žrtve silovanja i napastovanja i slušali, u nevjerici, kako tamošnji suci blago kažnjavaju krivce.
Nekoliko sati kasnije, dok smo po selima siromašne općine Vukosavlje pokraj granice s Hrvatskom u Slavonskom Šamcu tražili obitelji žrtava, postalo nam jasno zašto su kazne tako male. U selu Pećniku, zabiti u kojoj je dvaput napastovana 13-godišnjakinja, na ulici susrećemo njezinu .***** Boženu M.
Ne znam što ću s ćeri. Ni moj brat ni Nikola ju nisu oštetili, a ona sad tako protiv njih govori. Ko da nam nije već dovoljno teško. Posla nema, novaca nema, ovdje sada i bogati plaču požalila nam se.
Ako tako mislite, zašto je vaš brat skidao do gola vašu kćer, upitali smo Boženu.
Pa zato da provjeri jel ju neko drugi oštetio i da men kaže ak nešt nije u redu. A Nikola nam je pomogo da dođemo u ovu kuću i šta ću sad ja od sramote šta mu je mala to napravila? Pito ju i on da se skine, dao joj šest maraka (24 kune, op. a.) i malo gledo. Di bi on i mogo šta radit istrese majka svoju ljutnju na kćer.
Kaže da je njezina obitelj (muž pijanac i petero djece) uvijek bila u dobru s Nenadom. K njima je često navraćao i vremešni Nikola, za kojeg nam je kazala da živi u susjednom selu Gnionici, ali u Zagreb odlazi po penziju. Pomogao im je on, kaže, da uđu u kuću Alojzija Brkića, koji sada živi u Osijeku i koji ih sutra kani izbaciti iz kuće. I dok objeručke grabi cigaretu koju smo joj ponudili, govori kako joj je to ručak i još jednom se istresa na kćer: Eno je sad u kući, nešto kao piše. A ja zbog nje na ulicu ne mogu, sram me. Sad se još bojim da mi i muža ne zatvore i optuže da joj je i on nešto radio rekla je i produljila dalje, gurajući pred sobom dječja kolica koja je natrpala starom odjećom.
I njezin se susjed okomio na nesretnu djevojčicu: Da je moja, ja bi je zavezo lancem za drvo i tako bi joj davo i jest. Pa vidi ti nje, eto već dva čoeka je zatvorila. Kad bi smio, zatvorio bi put pred svojom kućom, da odavle nikada ne prođe ljutito je mahao rukama.
I dok u civiliziranome svijetu ovako traumatizirana djeca odmah dobiju stručnu pomoć, a u Hrvatskoj se kani uvesti javni registar pedofila i Vlada predlaže da se počiniteljima takvih zločina izrečene zatvorske kazne nikako ne smiju umanjiti, upitali smo kakvu je pomoć od institucija dobila 13-godišnjakinja iz Bosne i Hercegovine.
Doznali smo da je dvaput bila na ginekološkom pregledu, nakon svakog napastovanja, a jednom je prenoćila u Sigurnoj kući u Modriči. Obećano joj je da će, tko zna kada, razgovarati i s psihologom kako bi joj pomogao osloboditi se strahova. I to je sve.
evo dragi moji,nesto sam citala,nisam znala gdje da stavim ovu strahotu,a zelim da cujem i vase misljenje o ovom dogadjaju
Pedofilska 'Sodoma i Gomora' kraj Doboja
Božena M. Majka 13-godišnje žrtve J.M. brani zločince, a kćeri se srami: 'Pa što ako su je skidali i malo pipkali, nisu je
Nenad Tegetlija, 41-godišnjak iz sela Pećnika u dobojskoj regiji, seksualno je zlostavljao svoju 13-godišnju nećakinju. Osuđen je na tri godine zatvora. Mirko Jovanović, 25-godišnjak iz susjednoga sela pipkao je drugu djevojčicu i osuđen je na dvije godine zatvora.
Bećir Hodžić ima 59 godina, Ante Grabovac 72 godine, Miloš Nedić 31, Konstantin Trivučević star je 65, Slobodan Pančić 29, a Petar Bjeličević čak 79 godina. I njih je, kao i Tegetliju i Jovanovića, zbog seksualnoga zlostavljanja djevojčica osudio Okružni sud u Doboju.
A 20-godišnji Srđan Kukić, tri godine stariji Danijel Gunjević, 21-godišnjaci Branislav Đurđević i Sanjim Simić, vršnjaci stari 42 godine Novak Damjanović i Nenad Radojčić te Milivoj Ilišković osuđeni su na istome sudu zbog "običnih" silovanja. Njihove su žrtve bile starije od 14 godina... Sve te presude silovateljima i pedofilima izrečene su u dobojskoj regiji samo ove godine.
I to nije sve. Sudit će se i 74-godišnjem Milenku Vučinoviću, prijavljenom da je dulje vrijeme silovao 17-godišnju Č. Đ. Na optuženičku će klupu i 32-godišnji Dragiša Popović, koji je pak imao odnos sa svojom maloljetnom sestrom pa će mu se uz silovanje suditi i za incest.
Tridesettrogodišnji Suad Ibrahim Kadić odgovarat će za obljubu hendikepirane R. A., za koju nitko ne zna kada je i gdje uopće rođena. Godinu stariji Alija Malkić silovao je maloljetnu T. Lj., Sreto Kuledžić, 28-godišnjak, isto je učinio 21-godišnjoj K. D. Stahinja Đurić, star 24 godine, silovao je šest godina mlađu L. J. Među posljednjima uhićenima u ovome kraju je 70-godišnji Nikola Šego. Njemu će se suditi da je seksualno zlostavljao istu onu djevojčicu zbog koje je već osuđen Nenad Tegetlija.
Što se to događa u dobojskom kraju? Sodoma i Gomora? zapitali smo se dok smo zbrajali žrtve silovanja i napastovanja i slušali, u nevjerici, kako tamošnji suci blago kažnjavaju krivce.
Nekoliko sati kasnije, dok smo po selima siromašne općine Vukosavlje pokraj granice s Hrvatskom u Slavonskom Šamcu tražili obitelji žrtava, postalo nam jasno zašto su kazne tako male. U selu Pećniku, zabiti u kojoj je dvaput napastovana 13-godišnjakinja, na ulici susrećemo njezinu .***** Boženu M.
Ne znam što ću s ćeri. Ni moj brat ni Nikola ju nisu oštetili, a ona sad tako protiv njih govori. Ko da nam nije već dovoljno teško. Posla nema, novaca nema, ovdje sada i bogati plaču požalila nam se.
Ako tako mislite, zašto je vaš brat skidao do gola vašu kćer, upitali smo Boženu.
Pa zato da provjeri jel ju neko drugi oštetio i da men kaže ak nešt nije u redu. A Nikola nam je pomogo da dođemo u ovu kuću i šta ću sad ja od sramote šta mu je mala to napravila? Pito ju i on da se skine, dao joj šest maraka (24 kune, op. a.) i malo gledo. Di bi on i mogo šta radit istrese majka svoju ljutnju na kćer.
Kaže da je njezina obitelj (muž pijanac i petero djece) uvijek bila u dobru s Nenadom. K njima je često navraćao i vremešni Nikola, za kojeg nam je kazala da živi u susjednom selu Gnionici, ali u Zagreb odlazi po penziju. Pomogao im je on, kaže, da uđu u kuću Alojzija Brkića, koji sada živi u Osijeku i koji ih sutra kani izbaciti iz kuće. I dok objeručke grabi cigaretu koju smo joj ponudili, govori kako joj je to ručak i još jednom se istresa na kćer: Eno je sad u kući, nešto kao piše. A ja zbog nje na ulicu ne mogu, sram me. Sad se još bojim da mi i muža ne zatvore i optuže da joj je i on nešto radio rekla je i produljila dalje, gurajući pred sobom dječja kolica koja je natrpala starom odjećom.
I njezin se susjed okomio na nesretnu djevojčicu: Da je moja, ja bi je zavezo lancem za drvo i tako bi joj davo i jest. Pa vidi ti nje, eto već dva čoeka je zatvorila. Kad bi smio, zatvorio bi put pred svojom kućom, da odavle nikada ne prođe ljutito je mahao rukama.
I dok u civiliziranome svijetu ovako traumatizirana djeca odmah dobiju stručnu pomoć, a u Hrvatskoj se kani uvesti javni registar pedofila i Vlada predlaže da se počiniteljima takvih zločina izrečene zatvorske kazne nikako ne smiju umanjiti, upitali smo kakvu je pomoć od institucija dobila 13-godišnjakinja iz Bosne i Hercegovine.
Doznali smo da je dvaput bila na ginekološkom pregledu, nakon svakog napastovanja, a jednom je prenoćila u Sigurnoj kući u Modriči. Obećano joj je da će, tko zna kada, razgovarati i s psihologom kako bi joj pomogao osloboditi se strahova. I to je sve.

Dajana- V.I.P.

- Broj komentara: 4543
Mjesto: U Prijekinom srcu
Re: SOKANTNE VIJESTI ...
Haha neliči mi ni na talibana a isto kao da je vjetnamac.

Beba- Top poster

- Broj komentara: 10846
O meni
Moje pravo ime:
Da vidimo šta je u USA :
SAD: Otac ubio petero djece i sebe
Jedan 35-godišnjak ustrijelio je i ubio petoro svoje malodobne djece prije nego je počinio samoubojstvo u naselju mobilnih kuća kod mjesta Graham, u američkoj saveznoj državi Washington.
Djeca su bila u dobi od sedam do 16 godina, četiri djevojčice i jedan sedmogodišnji dječak. Istražitelji vjeruju da je djecu ubio njihov otac, a ubojstva opisuju kao slučaj kućnog nasilja.
Vlasti su navele da je pronađena majka, koja se u trenutku ubojstva nije nalazila u kući. Susjedi iz naselja izjavili su da se tragično stradala obitelj inače držala dosta "po strani", te da je otac bio strog s djecom.
Ovo je četvrto masovno ubojstvo u zapadnom dijelu države Washington u posljednje tri godine.
U SAD-u to je peto masovno ubojstvo sa samoubojstvom u posljednjih mjesec dana, s više od 45 žrtava. Gospodarska kriza, koja mnoge Amerikance izlaže opasnosti gubitka radnih mjesta, ušteđevina, kuća, zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, i pojačava pritisak na većinu građana, povezuje se s učestalošću masovnih ubojstava sa samoubojstvom u posljednje vrijeme.
Sve to piše na linku http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=34633&cHash=4e03a2a019
SAD: Otac ubio petero djece i sebe
Jedan 35-godišnjak ustrijelio je i ubio petoro svoje malodobne djece prije nego je počinio samoubojstvo u naselju mobilnih kuća kod mjesta Graham, u američkoj saveznoj državi Washington.
Djeca su bila u dobi od sedam do 16 godina, četiri djevojčice i jedan sedmogodišnji dječak. Istražitelji vjeruju da je djecu ubio njihov otac, a ubojstva opisuju kao slučaj kućnog nasilja.
Vlasti su navele da je pronađena majka, koja se u trenutku ubojstva nije nalazila u kući. Susjedi iz naselja izjavili su da se tragično stradala obitelj inače držala dosta "po strani", te da je otac bio strog s djecom.
Ovo je četvrto masovno ubojstvo u zapadnom dijelu države Washington u posljednje tri godine.
U SAD-u to je peto masovno ubojstvo sa samoubojstvom u posljednjih mjesec dana, s više od 45 žrtava. Gospodarska kriza, koja mnoge Amerikance izlaže opasnosti gubitka radnih mjesta, ušteđevina, kuća, zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, i pojačava pritisak na većinu građana, povezuje se s učestalošću masovnih ubojstava sa samoubojstvom u posljednje vrijeme.
Sve to piše na linku http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=34633&cHash=4e03a2a019
Gost- Gost
Izbačen iz škole zbog postavljanja bombe
DOBOJ - Učenik Prometne i elektroškole iz Doboja A. A. (16), koji je 24. ožujka postavio bombu u školski toalet, isključen je iz škole.
Nastavničko vijeće ove škole jednoglasno je odlučilo da je A. A., koji živi u prigradskom naselju Miljkovac, počinio težu povredu ponašanja u školi.
- Učenik, odnosno roditelj ili staratelj ima pravo žalbe Školskom odboru čija je odluka u postupku, kao drugostepena konačna - rekao je Spasoje Vasiljević, direktor Prometne i elektroškole.
Do konačne odluke Školskog odbora A. A. ima pravo da pohađa nastavu, a tijekom ove školske godine nema pravo upisa ni u jednu srednju školu, ni kao redovan ni kao izvanredan učenik.
- Naša odluka mora biti vrlo ozbiljna, jer to je signal svim ostalim učenicima da ovakvi oblici ponašanja ne bi trebali da budu model za ostale učenike - naveo je Spasojević.
16.4.2009.
DOBOJ - Učenik Prometne i elektroškole iz Doboja A. A. (16), koji je 24. ožujka postavio bombu u školski toalet, isključen je iz škole.
Nastavničko vijeće ove škole jednoglasno je odlučilo da je A. A., koji živi u prigradskom naselju Miljkovac, počinio težu povredu ponašanja u školi.
- Učenik, odnosno roditelj ili staratelj ima pravo žalbe Školskom odboru čija je odluka u postupku, kao drugostepena konačna - rekao je Spasoje Vasiljević, direktor Prometne i elektroškole.
Do konačne odluke Školskog odbora A. A. ima pravo da pohađa nastavu, a tijekom ove školske godine nema pravo upisa ni u jednu srednju školu, ni kao redovan ni kao izvanredan učenik.
- Naša odluka mora biti vrlo ozbiljna, jer to je signal svim ostalim učenicima da ovakvi oblici ponašanja ne bi trebali da budu model za ostale učenike - naveo je Spasojević.
16.4.2009.

Beba- Top poster

Starost: 40
Mjesto: Ni na nebu ni na zemlji
O meni
Moje pravo ime:
DANAS je oko 12.45 sati na Lubinskom poratu neposredno uz splitsko kupalište Bene, duševni bolesnik zgrabio bebu iz kolica i potom je bacio na pod. Šokirani očevidac je Indexu ispričao kako je muškarac bebu staru svega dva do tri mjeseca udarao i pokušavao skočiti na nju.
Beba se trenutno nalazi na dječjem odjelu splitske bolnice. Zadobila je teške tjelesne ozljede te je životno ugrožena, doznajemo od glasnogovornice PU splitsko-dalmatinske, Marine Kraljević Gudelj.
Kako nam je rekla, beba se nalazila u kolicima, a uz nju su u šetnji bili majka te majčin brat i nećak. U jednom trenutku im je prišao već evidentirani duševni bolesnik koji je, nakon što je silovito odgurnuo majku i njenog brata, zgrabio bebu iz kolica i bacio je na pod.
Na mjesto događaja su ubrzo stigli policija i Hitna pomoć. Duševni bolesnik je uhićen i odveden na Odjel psihijatrije KBC-a Split. Motiv poremećenog napadača još nije poznat.
Beba se trenutno nalazi na dječjem odjelu splitske bolnice. Zadobila je teške tjelesne ozljede te je životno ugrožena, doznajemo od glasnogovornice PU splitsko-dalmatinske, Marine Kraljević Gudelj.
Kako nam je rekla, beba se nalazila u kolicima, a uz nju su u šetnji bili majka te majčin brat i nećak. U jednom trenutku im je prišao već evidentirani duševni bolesnik koji je, nakon što je silovito odgurnuo majku i njenog brata, zgrabio bebu iz kolica i bacio je na pod.
Na mjesto događaja su ubrzo stigli policija i Hitna pomoć. Duševni bolesnik je uhićen i odveden na Odjel psihijatrije KBC-a Split. Motiv poremećenog napadača još nije poznat.

Beba- Top poster

O meni
Moje pravo ime:
MAJANSKI kalendar, svjetska ekonomska kriza, "sunčeva superoluja", pretraživač Google, vjerska i druga proročanstva... Svi ti "znakovi" upućuju da će kraj čovječanstva biti 2012. godine, a kao najizgledniji datum spominje se 21. prosinca te godine.
Nancy Flinn zainteresirala se kada je čula da će se "smak svijeta" dogoditi za tri godine i tada je krenula u svoje osobno istraživanje. "Kada sam vidjela da toliko dokaza upućuje na isto vremensko razdoblje, zaključila sam da je to nešto što moramo uzeti kao ozbiljno", rekla je Nancy te dodala kako vjeruje da je financijska kriza prvi znak raspada. "Govori se da će posljednjih dana zavladati ekonomski kaos. Mislim da to upravo gledamo", zaključila je Flinn, piše cbs.
> Smak svijeta 2012. godine: "Sunčeva superoluja" izbrisat će civilizaciju kakvu poznajemo
Po "majanskom kalendaru" 21. prosinca 2012. godine označava kraj 500-godišnjeg razdoblja. Stručnjak za stare američke narode dr. Gary Feinman kaže kako mnogi taj datum smatraju "krajem svijeta", no za Maje on označava samo završetak ciklusa. I pretraživanje na Googleu vodi nas do zaključka da će se nešto dogoditi 2012. godine, jer upisivanjem "2012 Disaster" (2012. Katastrofa) ta internetska tražilica izbacuje više od dva milijuna stranica.
Kako bi dojam o kraju svijeta baš u toj godini i na datum 21. prosinca bio pojačan, to je dan kada pada "zimski solsticij", a Sunce će se nalaziti u samom centru Mliječnog Puta. No, prema ovom dokazu je skeptičan astronom Mark Hammergren iz zvjezdarnice u Adleru koji kaže kako se to događa svake godine i da nema znanstvenih saznanja o nečem neuobičajenom u 2012. godini.
Izbor Baracka Obame za američkog predsjednika dokazuje da je "smak svijeta" blizu
U SAD-u se približavanje "smaka svijeta" povezuje i s izborom Baracka Obame za predsjednika te neki krugovi bliski Evangelistima najavljuju kraj naše ere. Teolog i profesor religijskih znanosti na sveučilištu u North Parku Scott McKnight tvrdi kako ga ne bi začudilo ako Evangelisti misle da se "kraj bliži" baš zbog tih "povijesnih" izbora.
I neke stare civilizacije i "proroci" kao Nostradamus uperili su svoj prst prema 2012. godini kao kraju našeg doba. Sumnjičavi tvrde kako su ti "dokazi" samo istrgnuti dijelovi šireg konteksta te se ne mogu uzeti ozbiljno. No, dokazi postoje i ima ih jako puno te bi ljudi trebali početi razmišljati o korisnosti svoga života u naredne tri godine, jer možda su nam i posljednje. Ostaje nam pričekati 21. prosinca 2012. godine kako bi vidjeli jesu li "zloguki proroci" imali pravo.
Nancy Flinn zainteresirala se kada je čula da će se "smak svijeta" dogoditi za tri godine i tada je krenula u svoje osobno istraživanje. "Kada sam vidjela da toliko dokaza upućuje na isto vremensko razdoblje, zaključila sam da je to nešto što moramo uzeti kao ozbiljno", rekla je Nancy te dodala kako vjeruje da je financijska kriza prvi znak raspada. "Govori se da će posljednjih dana zavladati ekonomski kaos. Mislim da to upravo gledamo", zaključila je Flinn, piše cbs.
> Smak svijeta 2012. godine: "Sunčeva superoluja" izbrisat će civilizaciju kakvu poznajemo
Po "majanskom kalendaru" 21. prosinca 2012. godine označava kraj 500-godišnjeg razdoblja. Stručnjak za stare američke narode dr. Gary Feinman kaže kako mnogi taj datum smatraju "krajem svijeta", no za Maje on označava samo završetak ciklusa. I pretraživanje na Googleu vodi nas do zaključka da će se nešto dogoditi 2012. godine, jer upisivanjem "2012 Disaster" (2012. Katastrofa) ta internetska tražilica izbacuje više od dva milijuna stranica.
Kako bi dojam o kraju svijeta baš u toj godini i na datum 21. prosinca bio pojačan, to je dan kada pada "zimski solsticij", a Sunce će se nalaziti u samom centru Mliječnog Puta. No, prema ovom dokazu je skeptičan astronom Mark Hammergren iz zvjezdarnice u Adleru koji kaže kako se to događa svake godine i da nema znanstvenih saznanja o nečem neuobičajenom u 2012. godini.
Izbor Baracka Obame za američkog predsjednika dokazuje da je "smak svijeta" blizu
U SAD-u se približavanje "smaka svijeta" povezuje i s izborom Baracka Obame za predsjednika te neki krugovi bliski Evangelistima najavljuju kraj naše ere. Teolog i profesor religijskih znanosti na sveučilištu u North Parku Scott McKnight tvrdi kako ga ne bi začudilo ako Evangelisti misle da se "kraj bliži" baš zbog tih "povijesnih" izbora.
I neke stare civilizacije i "proroci" kao Nostradamus uperili su svoj prst prema 2012. godini kao kraju našeg doba. Sumnjičavi tvrde kako su ti "dokazi" samo istrgnuti dijelovi šireg konteksta te se ne mogu uzeti ozbiljno. No, dokazi postoje i ima ih jako puno te bi ljudi trebali početi razmišljati o korisnosti svoga života u naredne tri godine, jer možda su nam i posljednje. Ostaje nam pričekati 21. prosinca 2012. godine kako bi vidjeli jesu li "zloguki proroci" imali pravo.
I.Kri.
Foto: Pattay Daily News
Foto: Pattay Daily News

Beba- Top poster

O meni
Moje pravo ime:
Ma svako povezivanje smaka svijeta sa nekom godinom je bezveze. U dokumentarnom filmu Zeitgeist objasnjen je pojam Ere (vremensko razdoblje od 2150 godina. U Bibiliji se spominje kraj naseg doba (ere), ali to ustvari nije smak svijeta nego zavrsetak jedne ere. Ere su dobile imena po Horoskopskim znacima. Tj sazvijezdjima, tako da se sadasnja era zove era (Fische) Ribe. Sljedeca era je era Wassermann (Vodenjak). Posto je Isus rodjen u prvoj kodini nove ere (Fische) cesto se kao simbol Isusa moze vidjeti Riba (vjerovatno ste to vidjeli kao naljepnicu). Zato se uvijek i u bibliji navjestava ponovni dolazak Boga na zemlju, odnosno pocetak nove ere, a to je ustvari astroloski istinit prelaz u novu eru (eru Vodenjaka), sto ce se desiti 2150 godine. Tu se ocigledno ne radi o smaku svijeta sto je neko vjerovatno pogresno preveo kao smak svijeta. Pogledajte film postoji i na Engleskom jeziku a jako je zanimljiv jer obradjuje i druge zanimljive teme kao sto su 11.09. Ratove, svetske krize i mnogo toga zanimljivog. Evo vam link za Njemacku verziju.
http://video.google.com/videoplay?docid=1338572241371195960
http://video.google.com/videoplay?docid=1338572241371195960

Stiv- Profesionalac

- Broj komentara: 743
evo i Engleska verzija
http://video.google.com/videoplay?docid=-1817848131611744924&ei=P-7tSc72G8-a-AaLh7HqDg&q=zeitgeist+english
http://video.google.com/videoplay?docid=-1817848131611744924&ei=P-7tSc72G8-a-AaLh7HqDg&q=zeitgeist+english

Stiv- Profesionalac

- Broj komentara: 743
ZVJERSKO ubojstvo dogodilo su u Sydneyju u Australiji, u kojem je 27-godišnji Chen Anthony Liu, izrešetan sa 34 čavla ispucanih iz pištolja za čavle i s utezima bačen u rijeku Georges.
Tamošnja policija apelira na građane za pomoć u rješavanju tog, kako su naveli, najbrutalnijeg ubojstva kojeg su dosad zabilježili, prenose australski mediji. Tijelo nesretnog Kineza pronađeno je 1. studenog prošle godine, a pronašlo ga je dvoje djece koja su se nalazila na izletu u južnom dijelu grada.
Policija tvrdi kako je Liu ubijen 12 dana prije nego li su ga djeca pronašla na obali spomenute rijeke. Policija je u javnost pustila i uznemirujuću sliku na kojoj vidljivo kako je Liuova glava izrešetana brojnim čavlima.
"Osobito brutalno ubojstvo"
"Radim u policiji 36 godina i nikad dosad nisam vidio ovako okrutno ubojstvo. Budući da je počinjeno na osobito brutalan i zločest način, tražimo pomoć i od javnosti", kazao je za portal theage.com.au šef Odjela za ubojstva Geoff Beresford.
Liu je u Melbourne u Australiji došao putem studentske vize iz Kine, početkom 2000. godine te se ubrzo preselio u Sydney, gdje je nakratko bio i oženjen. Policija je u istragu uključila i sve koji su ga poznavali, no ništa u vezi njegovih poznanika ne upućuje na povezanost s kriminalnim skupinama.
Tamošnja policija apelira na građane za pomoć u rješavanju tog, kako su naveli, najbrutalnijeg ubojstva kojeg su dosad zabilježili, prenose australski mediji. Tijelo nesretnog Kineza pronađeno je 1. studenog prošle godine, a pronašlo ga je dvoje djece koja su se nalazila na izletu u južnom dijelu grada.
Policija tvrdi kako je Liu ubijen 12 dana prije nego li su ga djeca pronašla na obali spomenute rijeke. Policija je u javnost pustila i uznemirujuću sliku na kojoj vidljivo kako je Liuova glava izrešetana brojnim čavlima.
"Osobito brutalno ubojstvo""Radim u policiji 36 godina i nikad dosad nisam vidio ovako okrutno ubojstvo. Budući da je počinjeno na osobito brutalan i zločest način, tražimo pomoć i od javnosti", kazao je za portal theage.com.au šef Odjela za ubojstva Geoff Beresford.
Liu je u Melbourne u Australiji došao putem studentske vize iz Kine, početkom 2000. godine te se ubrzo preselio u Sydney, gdje je nakratko bio i oženjen. Policija je u istragu uključila i sve koji su ga poznavali, no ništa u vezi njegovih poznanika ne upućuje na povezanost s kriminalnim skupinama.
B.V.
Foto: AFP/smh.com.au
Foto: AFP/smh.com.au

Beba- Top poster

O meni
Moje pravo ime:
Svijet u strahu od epidemije svinjske gripe
Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: U Meksiku zatvorene sve javne ustanove
Više od 80 mrtvih u Meksiku, oko 1300 zaraženih. Virus svinjske gripe ima potencijal da izazove epidemiju svjetskih razmjera, sličnu "španskoj groznici" poslije prvog svjetskog rata. Tada je umrlo 25 miliona ljudi.
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Ministar zdravlja Cordova upozorava da se radi o opasnom virusu
U Meksiku još nema panike, ali je prisutna velika uznemirenost. Svuda se mogu vidjeti ljudi sa zaštitinim maskama preko usta. Ministar zdravlja Jose Angel Cordova (Hoze Angel Kordova) tvrdi da je epidemija pod kontrolom, ali istovremeno upozorava.
"Najviše slučajeva smo zabilježili u glavnom gradu i okolini. Zbog toga će iz mjera predostrožnosti biti zatvorene sve škole, obdaništa i univerziteti u gradu Meksiku."
Meksiko City u "samoizolaciji"
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Policija dijeli zaštitne maske prolaznicima
Meksiko City doživljava neuobičajeno miran vikend. Na ulicama je manje automobila i prolaznika nego inače. U podzemnoj željeznici se besplatno dijele zaštitne maske. Zatvoreni su i muzeji, biblioteke i pozorišta. Restorani i kina imaju vrlo malo posjetilaca. Sve kulturne manifestacije su otkazane. Meksikanci radije ostaju u svojim kućama.
Ministar Cordova ne štedi na savjetima: "Ne približavajte osobama koji imaju oboljenja respiratornih organa. Često perite ruke. Prilikom pozdravljanja nemojte se rukovati, niti razmjenjivati poljupce u obraz. Ne dijelite ni s kim namirnice ili tanjir. Stalno zračite prostorije u kojima boravite, čistite redovno kvake na vratima, rukohvate na stepenicama, igračke, telefone i druge predmete koje dodiruje niz osoba!"
Redovi za vakcinaciju
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: U podzemnu željeznicu samo sa zaštitom
Liste za vakcinaciju protiv gripe su postale vrlo duge. Već vlada nestašica vakcina. Prednost imaju radnici zdravstvenih ustanova. Lijekova za one koji su već oboljeli za sada ima dovoljno. U rezervi se nalazi milion injekcija, do sada je oboljelo preko 1300 ljudi.
U dalekoj Ženevi su u toku krizne sjednice u sjedištu Svjetske zdravstvene organizacije. Oformljen je krizni štab. Raspravlja se o mjerama koje bi sprječile da se virus proširi u cijelom svijetu, koje bi spriječile pandemiju. Za sada ne postoje razlozi da se Meksiko na bilo koji način izoluje. Još uvijek nije izdata naredba o zabrani putovanja u tu zemlju.
Virus mutirao i postao vrlo opasan
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Virus je očito mutirao i sada se, osim sa svinja, prenosi i sa čovjeka na čovjekaUznemiruje činjenica da se virus očito ne širi samo sa svinja na ljude, nego i sa čovjeka na čovjeka. To su ustanovili naučnici u SAD. Novi virus se najvjerovatnije prvo pojavio u Kaliforniji i Teksasu, odakle se mogao proširiti i na Meksiko. Ovaj mutirani virus očito ima genetski kod koji se sastoji od mješavine ljudskih, svinjskih i ptičijih virusa.
Oni koji se zaraze prvo imaju visoku temperaturu, žale se na glavobolju, otežano disanje, bol u očima i ekstremni osjećaj umora. Na veliko iznenađenje većina oboljelih su mlađi ljudi, obično su na ove vrste infekcije najosjetljiviji starci i djeca.
Svake godine u svijetu od gripe umire oko 500.000 ljudi. Dvije posljednje pandemije (zaraze svjetskih razmjera) gripe su zabilježene 1957. i 1968. godine. U te dvije pandemije je umrlo oko tri miliona ljudi. Izbijanje svinjske gripe u Sjevernoj Americi je još uvijek daleko od toga da se nazove epidemijom tih razmjera, ali je sigurno da strah da bi se to moglo desiti postaje sve veći.
Autor: Michael Castritius
Odg. urednik: Azer Slanjankić
Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: U Meksiku zatvorene sve javne ustanoveViše od 80 mrtvih u Meksiku, oko 1300 zaraženih. Virus svinjske gripe ima potencijal da izazove epidemiju svjetskih razmjera, sličnu "španskoj groznici" poslije prvog svjetskog rata. Tada je umrlo 25 miliona ljudi.
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Ministar zdravlja Cordova upozorava da se radi o opasnom virusuU Meksiku još nema panike, ali je prisutna velika uznemirenost. Svuda se mogu vidjeti ljudi sa zaštitinim maskama preko usta. Ministar zdravlja Jose Angel Cordova (Hoze Angel Kordova) tvrdi da je epidemija pod kontrolom, ali istovremeno upozorava.
"Najviše slučajeva smo zabilježili u glavnom gradu i okolini. Zbog toga će iz mjera predostrožnosti biti zatvorene sve škole, obdaništa i univerziteti u gradu Meksiku."
Meksiko City u "samoizolaciji"
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Policija dijeli zaštitne maske prolaznicimaMeksiko City doživljava neuobičajeno miran vikend. Na ulicama je manje automobila i prolaznika nego inače. U podzemnoj željeznici se besplatno dijele zaštitne maske. Zatvoreni su i muzeji, biblioteke i pozorišta. Restorani i kina imaju vrlo malo posjetilaca. Sve kulturne manifestacije su otkazane. Meksikanci radije ostaju u svojim kućama.
Ministar Cordova ne štedi na savjetima: "Ne približavajte osobama koji imaju oboljenja respiratornih organa. Često perite ruke. Prilikom pozdravljanja nemojte se rukovati, niti razmjenjivati poljupce u obraz. Ne dijelite ni s kim namirnice ili tanjir. Stalno zračite prostorije u kojima boravite, čistite redovno kvake na vratima, rukohvate na stepenicama, igračke, telefone i druge predmete koje dodiruje niz osoba!"
Redovi za vakcinaciju
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: U podzemnu željeznicu samo sa zaštitomListe za vakcinaciju protiv gripe su postale vrlo duge. Već vlada nestašica vakcina. Prednost imaju radnici zdravstvenih ustanova. Lijekova za one koji su već oboljeli za sada ima dovoljno. U rezervi se nalazi milion injekcija, do sada je oboljelo preko 1300 ljudi.
U dalekoj Ženevi su u toku krizne sjednice u sjedištu Svjetske zdravstvene organizacije. Oformljen je krizni štab. Raspravlja se o mjerama koje bi sprječile da se virus proširi u cijelom svijetu, koje bi spriječile pandemiju. Za sada ne postoje razlozi da se Meksiko na bilo koji način izoluje. Još uvijek nije izdata naredba o zabrani putovanja u tu zemlju.
Virus mutirao i postao vrlo opasan
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Virus je očito mutirao i sada se, osim sa svinja, prenosi i sa čovjeka na čovjekaUznemiruje činjenica da se virus očito ne širi samo sa svinja na ljude, nego i sa čovjeka na čovjeka. To su ustanovili naučnici u SAD. Novi virus se najvjerovatnije prvo pojavio u Kaliforniji i Teksasu, odakle se mogao proširiti i na Meksiko. Ovaj mutirani virus očito ima genetski kod koji se sastoji od mješavine ljudskih, svinjskih i ptičijih virusa.Oni koji se zaraze prvo imaju visoku temperaturu, žale se na glavobolju, otežano disanje, bol u očima i ekstremni osjećaj umora. Na veliko iznenađenje većina oboljelih su mlađi ljudi, obično su na ove vrste infekcije najosjetljiviji starci i djeca.
Svake godine u svijetu od gripe umire oko 500.000 ljudi. Dvije posljednje pandemije (zaraze svjetskih razmjera) gripe su zabilježene 1957. i 1968. godine. U te dvije pandemije je umrlo oko tri miliona ljudi. Izbijanje svinjske gripe u Sjevernoj Americi je još uvijek daleko od toga da se nazove epidemijom tih razmjera, ali je sigurno da strah da bi se to moglo desiti postaje sve veći.
Autor: Michael Castritius
Odg. urednik: Azer Slanjankić

Beba- Top poster

O meni
Moje pravo ime:
Šta virus čini tako opasnim?
Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Najugroženija kategorija nisu stari i nemoćni i djeca, već osobe starosne dobi između 20 i 40 godina.
Epidemiolozi upozoravaju da bi novi smrtonosni virus mogao izazvati pandemiju. U pandemiji Španske gripe umrlo je najmanje 25 miliona ljudi. Tada je uzročnik bio ptičji virus, a sada probleme stvara svinja.
I svinje mogu dobiti pravu gripu - influencu. Vrsta uzročnika sa svinje lako može preći na čovjeka. To je sasvim drugačije nego kod ptičije gripe. U određenim dijelovima Amerike, odakle dolazi svinjska gripa, skoro svaka druga svinja ima antitijela, što znači da je već bila zaražena ovim virusom.
Ova bolest je raširena i u Evropi. No, do sada nije bilo obavezno prijavljivati je, tako da ne postoje tačni podaci o svinjskoj gripi. Ali, postoje dvije stvari, koje uznemiravaju epidemiologe. Jedna je velika pandemija takozvane španske gripe 1918, s kojom je izbio i veliki talas zaraza svinjskom gripom. S druge strane svinja je poznata kao neka vrsta genetskog laboratorija, kao najopasniji prenosnik virusa. U svinji se miješaju različite grupe virusa, koji napadaju, ptice, čovjeka i svinje i mutiraju kao u jednoj vrsti genetske laboratorije.
Svinja - najopasniji prenosnik
Naučnici polaze od pretpostavke da je to bio slučaj 1918, potom 1957. kada je izbila azijska gripa i 1968. prilikom izbijanja gripe u Hong Kongu. Svinje su bile istovremeno zaražene uzročnikom ptičije gripe, potom bezazlenim virusima, koji napadaju čovjeka i uzrokuju gripu i tako je nastao novi opasni virus. Aktuelni uzročnik svinjske gripe, koja je najprije izbila u Meksiku, je nova varijanta virusa H1N1 koji se pojavljuje i kod ljudi, i kod svinja i kod ptica.
Bildunterschrift: Svinja kao jedna vrsta genetske laboratorije.
Spoznaja da su u najnovijem talasu svinjske gripe u Meksiku najčešće oboljeli ljudi starosne dobi između 20 i 40 godina, podsjeća na pandemiju gripe iz 1918. U normalnim slučajevima od gripe najčešće obolijevaju stari i nemoćni ljudi i djeca. Uzročnik svinjske gripe međutim proizvodi u organizmu snažnu reakciju ili bolje reći hiper-reakciju odbrambenog sistema, koja je najveća kod mladih i snažnih ljudi upravo između 20 i 40 godina, i zato oni najviše umiru od ove gripe. Sve u svemu eksperti računaju sa pandemijom ove gripe. Ovaj put se ne računa sa ogromnim brojem mrtvih kao nekada. Španska gripa je 1918. najmanje 25 miliona ljudi koštala života. Tada su, međutim, ljudi ionako bili iznureni ratom i glađu.
Autor: Werner Eckert/ Jasmina Rose
Odg. urednik: Svetozar Savić
Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Najugroženija kategorija nisu stari i nemoćni i djeca, već osobe starosne dobi između 20 i 40 godina.Epidemiolozi upozoravaju da bi novi smrtonosni virus mogao izazvati pandemiju. U pandemiji Španske gripe umrlo je najmanje 25 miliona ljudi. Tada je uzročnik bio ptičji virus, a sada probleme stvara svinja.
I svinje mogu dobiti pravu gripu - influencu. Vrsta uzročnika sa svinje lako može preći na čovjeka. To je sasvim drugačije nego kod ptičije gripe. U određenim dijelovima Amerike, odakle dolazi svinjska gripa, skoro svaka druga svinja ima antitijela, što znači da je već bila zaražena ovim virusom.
Ova bolest je raširena i u Evropi. No, do sada nije bilo obavezno prijavljivati je, tako da ne postoje tačni podaci o svinjskoj gripi. Ali, postoje dvije stvari, koje uznemiravaju epidemiologe. Jedna je velika pandemija takozvane španske gripe 1918, s kojom je izbio i veliki talas zaraza svinjskom gripom. S druge strane svinja je poznata kao neka vrsta genetskog laboratorija, kao najopasniji prenosnik virusa. U svinji se miješaju različite grupe virusa, koji napadaju, ptice, čovjeka i svinje i mutiraju kao u jednoj vrsti genetske laboratorije.
Svinja - najopasniji prenosnik
Naučnici polaze od pretpostavke da je to bio slučaj 1918, potom 1957. kada je izbila azijska gripa i 1968. prilikom izbijanja gripe u Hong Kongu. Svinje su bile istovremeno zaražene uzročnikom ptičije gripe, potom bezazlenim virusima, koji napadaju čovjeka i uzrokuju gripu i tako je nastao novi opasni virus. Aktuelni uzročnik svinjske gripe, koja je najprije izbila u Meksiku, je nova varijanta virusa H1N1 koji se pojavljuje i kod ljudi, i kod svinja i kod ptica.
Bildunterschrift: Svinja kao jedna vrsta genetske laboratorije.Spoznaja da su u najnovijem talasu svinjske gripe u Meksiku najčešće oboljeli ljudi starosne dobi između 20 i 40 godina, podsjeća na pandemiju gripe iz 1918. U normalnim slučajevima od gripe najčešće obolijevaju stari i nemoćni ljudi i djeca. Uzročnik svinjske gripe međutim proizvodi u organizmu snažnu reakciju ili bolje reći hiper-reakciju odbrambenog sistema, koja je najveća kod mladih i snažnih ljudi upravo između 20 i 40 godina, i zato oni najviše umiru od ove gripe. Sve u svemu eksperti računaju sa pandemijom ove gripe. Ovaj put se ne računa sa ogromnim brojem mrtvih kao nekada. Španska gripa je 1918. najmanje 25 miliona ljudi koštala života. Tada su, međutim, ljudi ionako bili iznureni ratom i glađu.
Autor: Werner Eckert/ Jasmina Rose
Odg. urednik: Svetozar Savić

Beba- Top poster

O meni
Moje pravo ime:
Stravičan zločin u Tanzaniji
13-godišnju djevojčicu natjerali na seks s psom
Dva
muškarca i jedna žena u srijedu su u gradu Dar Es Salaam u Tanzaniji
osuđeni na po 20 godina zatvora jer su natjerali djevojčicu da spolno
opći s psom, prenosi AFP.
Foto: Ilustracija
Vijest o izricanju kazne monstrumima koji su 13-godišnjakinju natjerali
na seks s psom AFP-ju je dojavila služba za odnose s javnošću
tanzanijske policije.
Troje ljudi, Job Mlama (30), Anicet Edward, (30) i Shija Madata (18)
koji su počinili stravični zločin bili su zaposleni u kanadskoj
kompaniji Barrick Exploration Africa Limited (BEAL) koja se bavi
raščišćavanjem tla od mina.
U vrijeme kad se zločin desio, osuđena trojka radila je u gradu Mwanzi,
800 kilometara udaljenom od glavnog grada Dar Es Salaama.
U presudi piše da su osuđeni u noći zločina djevojčicu zatvorili u
jednu od prostorija kampa kompanije Beal te je primorali na seks s psom
tokom noći.
Grupe za zaštitu ljudi ogorčene su presudom jer im se čini preblagom za takav zločin.
'Ovaj čin zaslužuje smrtnu kaznu ili doživotni zatvor. Neka ovaj slučaj
bude primjer svima koji su u životu učinili ili pomislili sličnu
stvar', izjavila je jedna aktivistica za prava ljudi.
(Sarajevo-x.com)
13-godišnju djevojčicu natjerali na seks s psom
Dva
muškarca i jedna žena u srijedu su u gradu Dar Es Salaam u Tanzaniji
osuđeni na po 20 godina zatvora jer su natjerali djevojčicu da spolno
opći s psom, prenosi AFP.
Foto: IlustracijaVijest o izricanju kazne monstrumima koji su 13-godišnjakinju natjerali
na seks s psom AFP-ju je dojavila služba za odnose s javnošću
tanzanijske policije.
Troje ljudi, Job Mlama (30), Anicet Edward, (30) i Shija Madata (18)
koji su počinili stravični zločin bili su zaposleni u kanadskoj
kompaniji Barrick Exploration Africa Limited (BEAL) koja se bavi
raščišćavanjem tla od mina.
U vrijeme kad se zločin desio, osuđena trojka radila je u gradu Mwanzi,
800 kilometara udaljenom od glavnog grada Dar Es Salaama.
U presudi piše da su osuđeni u noći zločina djevojčicu zatvorili u
jednu od prostorija kampa kompanije Beal te je primorali na seks s psom
tokom noći.
Grupe za zaštitu ljudi ogorčene su presudom jer im se čini preblagom za takav zločin.
'Ovaj čin zaslužuje smrtnu kaznu ili doživotni zatvor. Neka ovaj slučaj
bude primjer svima koji su u životu učinili ili pomislili sličnu
stvar', izjavila je jedna aktivistica za prava ljudi.
(Sarajevo-x.com)

Tamo gdje prestaje logika, tu pocinje Bosna
"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels

jaran- Admin-Vlasnik

- Broj komentara: 36827
Mjesto: Brka-Atlanta
O meni
Moje pravo ime: jaran
Buenos Aires
Uhapšen zbog sumnje da ima 7 djece s kćerkom
Argentinska
policija provodi ispitivanja DNK kako bi utvrdili je li 65-godišnji
osumnjičeni silovao jednu od svojih kćeri tokom 20 godina i ima li s
njom sedmero djece.

Osumnjičeni je uhapšen u petak u zapadnoj pokrajini Mendoza nakon što
ga je tužilo jedno od njegove djece, ima ih najmanje 14, a u
ponedjeljak je odbio dati iskaz. On je imao osmero djece s prvom
suprugom, koja kaže da je spolno zlostavljao njihove kćeri, i šest sa
sadašnjom suprugom.
Osim toga je osumnjičen da ima sedmero djece s jednom od kćeri iz
drugog braka koja sada ima 35 godina, prenose u utorak agencije.
Pokrajinski ministar sigurnosti Carlos Ciurca je rekao da je muškarac
osumnjičen da je zlostavljao svoju kćer od njene osme godine života.
Ona je prvo dijete rodila kada joj je bilo 17 godina. Osumnjičeni će
biti zadržan u zatvoru najviše sigurnosti.
(FENA)
Uhapšen zbog sumnje da ima 7 djece s kćerkom
Argentinska
policija provodi ispitivanja DNK kako bi utvrdili je li 65-godišnji
osumnjičeni silovao jednu od svojih kćeri tokom 20 godina i ima li s
njom sedmero djece.

Osumnjičeni je uhapšen u petak u zapadnoj pokrajini Mendoza nakon što
ga je tužilo jedno od njegove djece, ima ih najmanje 14, a u
ponedjeljak je odbio dati iskaz. On je imao osmero djece s prvom
suprugom, koja kaže da je spolno zlostavljao njihove kćeri, i šest sa
sadašnjom suprugom.
Osim toga je osumnjičen da ima sedmero djece s jednom od kćeri iz
drugog braka koja sada ima 35 godina, prenose u utorak agencije.
Pokrajinski ministar sigurnosti Carlos Ciurca je rekao da je muškarac
osumnjičen da je zlostavljao svoju kćer od njene osme godine života.
Ona je prvo dijete rodila kada joj je bilo 17 godina. Osumnjičeni će
biti zadržan u zatvoru najviše sigurnosti.
(FENA)

"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels

jaran- Admin-Vlasnik

O meni

PROTIV
39-godišnjeg I.P. podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela
silovanja koje je počinio više puta i to na štetu vlastite majke,
priopćeno je danas u Državnom odvjetništvu.
I.P. je osuđeni ubojica koji je već dobio osmogodišnju kaznu zatvora
zbog ubojstva prijatelja. Iz zatvora je pušten 2004. godine, a prema
prijavi Županijskog državnog odvjetništva, od 2007. godine do 13.
svibnja ove godine više puta je silovao vlastitu majku.
Za stravičan slučaj se doznalo nakon što je nesretna žena završila
na psihijatriji Županijske bolnice u Čakovcu gdje je izbezumljena
ispričala o strahotama koje je podnosila tijekom protekle dvije godine.
Prema informacijama Jutarnjeg lista, majka i sin su se često
opijali. Otac I.P. ubio se prošle godine, nakon čega je I.P. živio s
majkom u obiteljskoj kući u jednom mjestu kraj Čakovca.
R.I.
Foto: Ilustracija
index

jaran- Admin-Vlasnik

O meni
Rasim Husić otet, ubijen pa zabetoniran u bunaru
Tijelo pronađeno u okolini Subotice - Tražili 150 hiljada eura otkupnine - U istrazi sarađivale policije iz FBiH i Srbije
Bijeljinska policija, u saradnji s policijom FBiH i policijom Srbije, na tragu je rasvjetljavanja slučaja Bijeljinca Rasima Husića, koji je nestao 21. aprila ove godine. Cijela romska zajednica u Bijeljini bila je uznemirena nestankom svog uglednog i imućnog člana, a porodica je nestanak policiji prijavila 22. aprila.
Nakon toga, dobili su telefonski poziv otmičara koji su tražili 150.000 eura za otkup. Do jučer, oteti Rasim nije se javio porodici i nisu znali da li je živ. "Dnevni avaz" saznaje da je njegovo tijelo pronađeno zabetonirano u bunaru u okolini Subotice u Vojvodini, ali DNK analiza tek treba da potvrdi identitet pronađenog tijela. U vezi s otmicom i ubistvom Rasima Husića spominje se ime Osmana Velagića Ojleta, građevinskog preduzimača iz Janje, s kojim je Husić posljednji put viđen.
Osam privedenih
Nakon policijske istrage, u velikoj akciji provedenoj prekjučer na području Tuzle i Janje u općini Bijeljina, privedeno je osam osoba, među kojima i Janjani Osman Velagić Ojle, njegov sin Đulaga i jedan njihov radnik. Akcija u Janji bila je posebno organizirana, a specijalci s dugim cijevima bukvalno su okupirali ovo mjesto.
Svi privedeni su uz izvještaj predati Okružnom tužilaštvu u Bijeljini, a tužilac Marko Zekić jučer je uzeo izjave od privedenih. Ove navode potvrdio je i Izudin Šarić, portparol policije TK, koji je rekao da su na području Tuzlanskog kantona četiri osobe uhapšene i predate MUP-u RS.
"Dnevni avaz" saznaje iz krugova bliskih bijeljinskoj policiji da je Osman Velagić, koji je i prije rata bio kažnjavan za krivična djela pljačke i razbojništva, navodno, priznao krivicu za djelo za koje se tereti te da je inače u velikim poslovnim problemima i dugovima. No, o njegovom priznanju tužilac se još uvijek nije izjasnio.
Kupovali mermer
Za sada nepotvrđena verzija priče o otmici i ubistvu Rasima Husića kaže da su Velagić i Husić krenuli u Suboticu kako bi nabavili mermer za Husićevu novu kuću koju je trebala renovirati Velagićeva firma.
Prema toj verziji, Husić je otet i odveden negdje u okolinu Subotice, gdje je pretučen i vrlo brzo nakon toga podlegao od zadobivenih povreda. Otmičari su ipak tražili novac za otkup, a kada bude završena istraga i otkriven identitet pronađenog tijela, bit će poznata osnova za eventualno podizanje optužnice.
Policija pratila pozive ucjenjivača
Direktor policije RS Uroš Pena i direktor policije MUP-a Srbije Milorad Veljović jučer su na konferenciji za novinare u Banjoj Luci naglasili da su zajedničkom saradnjom s Kantonom Tuzla te policijom i Tužilaštvom u Bijeljini uhapsili četiri osobe iz Bijeljine, tri iz Tuzle i jednu iz Subotice.
Nakon što su oteli Husića, sedam dana su zvali njegovog brata i sina, koji inače rade u Njemačkoj, i tražili od njih 150 hiljada eura za život Husića, inače iz Janje kod Bijeljine. Pena je naglasio da je, prema saznanjima policije, Husić već tada bio mrtav. Policija je pratila pozive ucjenjivača prema Njemačkoj, a potom došla do njih. Leš Husića pronađen je na privatnom imanju jednog od ubica u Subotici.
Direktor MUP-a Srbije je rekao da je ovaj primjer kooperacije kriminalaca iz RS, Srbije i FBiH pokazatelj da kriminal ima mnogo šire razmjere nego što se to čini i da su kriminalci ponekad mnogo bolje uvezani nego i sama policija.
Tijelo pronađeno u okolini Subotice - Tražili 150 hiljada eura otkupnine - U istrazi sarađivale policije iz FBiH i Srbije
Bijeljinska policija, u saradnji s policijom FBiH i policijom Srbije, na tragu je rasvjetljavanja slučaja Bijeljinca Rasima Husića, koji je nestao 21. aprila ove godine. Cijela romska zajednica u Bijeljini bila je uznemirena nestankom svog uglednog i imućnog člana, a porodica je nestanak policiji prijavila 22. aprila.
Nakon toga, dobili su telefonski poziv otmičara koji su tražili 150.000 eura za otkup. Do jučer, oteti Rasim nije se javio porodici i nisu znali da li je živ. "Dnevni avaz" saznaje da je njegovo tijelo pronađeno zabetonirano u bunaru u okolini Subotice u Vojvodini, ali DNK analiza tek treba da potvrdi identitet pronađenog tijela. U vezi s otmicom i ubistvom Rasima Husića spominje se ime Osmana Velagića Ojleta, građevinskog preduzimača iz Janje, s kojim je Husić posljednji put viđen.
Osam privedenih
Nakon policijske istrage, u velikoj akciji provedenoj prekjučer na području Tuzle i Janje u općini Bijeljina, privedeno je osam osoba, među kojima i Janjani Osman Velagić Ojle, njegov sin Đulaga i jedan njihov radnik. Akcija u Janji bila je posebno organizirana, a specijalci s dugim cijevima bukvalno su okupirali ovo mjesto.
Svi privedeni su uz izvještaj predati Okružnom tužilaštvu u Bijeljini, a tužilac Marko Zekić jučer je uzeo izjave od privedenih. Ove navode potvrdio je i Izudin Šarić, portparol policije TK, koji je rekao da su na području Tuzlanskog kantona četiri osobe uhapšene i predate MUP-u RS.
"Dnevni avaz" saznaje iz krugova bliskih bijeljinskoj policiji da je Osman Velagić, koji je i prije rata bio kažnjavan za krivična djela pljačke i razbojništva, navodno, priznao krivicu za djelo za koje se tereti te da je inače u velikim poslovnim problemima i dugovima. No, o njegovom priznanju tužilac se još uvijek nije izjasnio.
Kupovali mermer
Za sada nepotvrđena verzija priče o otmici i ubistvu Rasima Husića kaže da su Velagić i Husić krenuli u Suboticu kako bi nabavili mermer za Husićevu novu kuću koju je trebala renovirati Velagićeva firma.
Prema toj verziji, Husić je otet i odveden negdje u okolinu Subotice, gdje je pretučen i vrlo brzo nakon toga podlegao od zadobivenih povreda. Otmičari su ipak tražili novac za otkup, a kada bude završena istraga i otkriven identitet pronađenog tijela, bit će poznata osnova za eventualno podizanje optužnice.
Policija pratila pozive ucjenjivača
Direktor policije RS Uroš Pena i direktor policije MUP-a Srbije Milorad Veljović jučer su na konferenciji za novinare u Banjoj Luci naglasili da su zajedničkom saradnjom s Kantonom Tuzla te policijom i Tužilaštvom u Bijeljini uhapsili četiri osobe iz Bijeljine, tri iz Tuzle i jednu iz Subotice.
Nakon što su oteli Husića, sedam dana su zvali njegovog brata i sina, koji inače rade u Njemačkoj, i tražili od njih 150 hiljada eura za život Husića, inače iz Janje kod Bijeljine. Pena je naglasio da je, prema saznanjima policije, Husić već tada bio mrtav. Policija je pratila pozive ucjenjivača prema Njemačkoj, a potom došla do njih. Leš Husića pronađen je na privatnom imanju jednog od ubica u Subotici.
Direktor MUP-a Srbije je rekao da je ovaj primjer kooperacije kriminalaca iz RS, Srbije i FBiH pokazatelj da kriminal ima mnogo šire razmjere nego što se to čini i da su kriminalci ponekad mnogo bolje uvezani nego i sama policija.

Beba- Top poster

O meni
Moje pravo ime:

SRPSKA
policija uhitila je 55-godišnjeg Dragoljuba Š. iz sela Striža kod
Paraćina, zbog sumnje da je višestruko i kroz duži vremenski period
silovao svoju 16-godišnju kćer.
Otac ju je navodno prvi put silovao kad je nesretna djevojčica imala
samo šest godina, u trenutku kad ju je majka ostavila, piše Blic. Na
nagovor prijateljice, ona je prije nekoliko dana napokon prekinula
šutnju i dugogodišnju patnju te oca prijavila policiji.
Nastrani incestuozni otac u kući je živio s kćerkom i starijim sinom
Miloradom, iz ranijeg braka. "Nije imala ni šest godina kada ju je
ostavila majka, Dragoljubova druga žena. Dok je baka bila živa, ona je
nekako vodila računa o njoj, mada je i ona znala da se nešto događa",
ispričao je za Blic Milorad te dodao kako mu je otac kronični
alkoholičar.
"Tukao nas je i ucjenjivao"
"Jednom sam ušao u sobu i vidio kako se on odmiče od nje. Učinilo mi
se da je zakopčao šlic, ali ništa nisam vidio što bi me potpuno
uvjerilo da se nešto monstruozno događa. To se događalo dok je bila
mlađa. Pokušao sam ga pitati što to radi, ali odmah bi me napao i
prijetio. Tukao nas je i ucjenjivao. Kad je postala starija pitao sam
je što se događa, ali ona je samo šutjela", nastavio je Milorad, koji
je i sam htio oca prijaviti, ali se bojao da će ga otac ubiti.
Aleksandar Jovanović, učitelj djevojčice, kroz suze je pričao o njoj
kao o gladnom djetetu. "Šokirala me je vest o seksualnom zlostavljanju
jer koliko god da je strašno, čovjek ipak to ne očekuje", kazao je
uznemireni Jovanović. Djevojčica se trenutno nalazi u Centru za
socijalnu skrb u Paraćinu, a monstrum od oca nalazi se u pritvoru i
čeka privođenje istražnom sucu.
K.S.
Foto: Blic

jaran- Admin-Vlasnik

O meni
Divlji 7-godišnji Srbin težak 60 kilograma pretukao 17-godišnju Njemicu zbog mobitela
NJEMAČKE novine su mu dale alias "Goran". Taj je 7-godišnji Srbin koji živi u glavnom njemačkog gradu Berlinu u nedjelju počinio neobičan zločin pretukavši 10 godina stariju Njemicu da bi joj ukrao mobitel.
Sa 130 centimetara visine i 60 kilograma tjelesne mase "Goran" je puno jači i korpulentniji od svojih vršnjaka iz prvog razreda osnovne škole. 17-godišnja srednjoškolka Natali sa svojih 150 centimetara visine i samo 36 kilograma tjelesne mase nije imala šanse parirati mu kad ju je napao.
Jedan od najmlađih pljačkaša u berlinskoj povijesti
Motiv za napad je pljačka, što "Gorana" čini jednim od najmlađih pljačkaša u berlinskoj povijesti. On je napao nesretnu Natali dok je trčala, srušio ju udarcem šake u glavu i na podu ju nastavio tući nogama, vičući "daj mi svoj mobitel". Istrgnuo joj je mobitel iz ruke, i pokušao pobjeći, ali Natali je potrčala za njim i vukla ga, pri čemu je mladi Srbin vikao kako će ju ubiti ako ga ne pusti.
U međuvremenu su prolaznici pozvali policiju, koja je "Gorana" odvela kući u Wedding, jednu od azilantskih berlinskih četvrti, naseljenu isključivo Turcima, Rusima i ljudima iz istočne Europe. Policajci nisu mogli učiniti ništa osim usmeno upozoriti majku, budući da nitko mlađi od 14 godina ne može snositi nikakve kaznene posljedice.
Recept za katastrofu
"Goran" kao da je predodređen za opasan život. Ne samo da živi u problematičnoj četvrti, nego tamo živi u malom stanu s majkom i šestero braće i sestara. Obitelj živi od 1400 eura socijalne pomoći. Tipični recept za propast. Omiljena aktivnost mu je treniranje s utezima, želi se baviti boksom i ponosan je na to što je najjači u razredu.
Njegova majka, 27-godišnja Srpkinja koja trenutno očekuje osmo dijete, kaže kako je "Goran" drzak, kako se ne slaže dobro s braćom i sestrama, kako ne zna što radi kad nije kod kuće, te kako se boji što će od njega postati kad odraste.
No, nije sve isključivo crno. Jučer, jedan dan nakon napada, "Goran" se ispričao djevojci koju je napao. Čak joj je kupio i ružu. Doduše, budući a je cijeli slučaj ovjekovječen u medijima, pitanje je je li se tu radilo o iskrenoj gesti ili o prilici pokazati se cijelom svijetu.
NJEMAČKE novine su mu dale alias "Goran". Taj je 7-godišnji Srbin koji živi u glavnom njemačkog gradu Berlinu u nedjelju počinio neobičan zločin pretukavši 10 godina stariju Njemicu da bi joj ukrao mobitel. Sa 130 centimetara visine i 60 kilograma tjelesne mase "Goran" je puno jači i korpulentniji od svojih vršnjaka iz prvog razreda osnovne škole. 17-godišnja srednjoškolka Natali sa svojih 150 centimetara visine i samo 36 kilograma tjelesne mase nije imala šanse parirati mu kad ju je napao.
Jedan od najmlađih pljačkaša u berlinskoj povijesti
Motiv za napad je pljačka, što "Gorana" čini jednim od najmlađih pljačkaša u berlinskoj povijesti. On je napao nesretnu Natali dok je trčala, srušio ju udarcem šake u glavu i na podu ju nastavio tući nogama, vičući "daj mi svoj mobitel". Istrgnuo joj je mobitel iz ruke, i pokušao pobjeći, ali Natali je potrčala za njim i vukla ga, pri čemu je mladi Srbin vikao kako će ju ubiti ako ga ne pusti.
U međuvremenu su prolaznici pozvali policiju, koja je "Gorana" odvela kući u Wedding, jednu od azilantskih berlinskih četvrti, naseljenu isključivo Turcima, Rusima i ljudima iz istočne Europe. Policajci nisu mogli učiniti ništa osim usmeno upozoriti majku, budući da nitko mlađi od 14 godina ne može snositi nikakve kaznene posljedice.
Recept za katastrofu
"Goran" kao da je predodređen za opasan život. Ne samo da živi u problematičnoj četvrti, nego tamo živi u malom stanu s majkom i šestero braće i sestara. Obitelj živi od 1400 eura socijalne pomoći. Tipični recept za propast. Omiljena aktivnost mu je treniranje s utezima, želi se baviti boksom i ponosan je na to što je najjači u razredu.
Njegova majka, 27-godišnja Srpkinja koja trenutno očekuje osmo dijete, kaže kako je "Goran" drzak, kako se ne slaže dobro s braćom i sestrama, kako ne zna što radi kad nije kod kuće, te kako se boji što će od njega postati kad odraste.
No, nije sve isključivo crno. Jučer, jedan dan nakon napada, "Goran" se ispričao djevojci koju je napao. Čak joj je kupio i ružu. Doduše, budući a je cijeli slučaj ovjekovječen u medijima, pitanje je je li se tu radilo o iskrenoj gesti ili o prilici pokazati se cijelom svijetu.

Beba- Top poster

O meni
Moje pravo ime:
Stranica 16/25 •
1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 20 ... 25 
Stranica 16/25