SOKANTNE VIJESTI ...

Stranica 20/25 Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 25  Next

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Go down

SOKANTNE VIJESTI ...

Komentar by Dajana on Sun 28 Oct - 20:52

First topic message reminder :

evo dragi moji,nesto sam citala,nisam znala gdje da stavim ovu strahotu,a zelim da cujem i vase misljenje o ovom dogadjaju

Pedofilska 'Sodoma i Gomora' kraj Doboja

Božena M. Majka 13-godišnje žrtve J.M. brani zločince, a kćeri se srami: 'Pa što ako su je skidali i malo pipkali, nisu je

Nenad Tegetlija, 41-godišnjak iz sela Pećnika u dobojskoj regiji, seksualno je zlostavljao svoju 13-godišnju nećakinju. Osuđen je na tri godine zatvora. Mirko Jovanović, 25-godišnjak iz susjednoga sela pipkao je drugu djevojčicu i osuđen je na dvije godine zatvora.

Bećir Hodžić ima 59 godina, Ante Grabovac 72 godine, Miloš Nedić 31, Konstantin Trivučević star je 65, Slobodan Pančić 29, a Petar Bjeličević čak 79 godina. I njih je, kao i Tegetliju i Jovanovića, zbog seksualnoga zlostavljanja djevojčica osudio Okružni sud u Doboju.

A 20-godišnji Srđan Kukić, tri godine stariji Danijel Gunjević, 21-godišnjaci Branislav Đurđević i Sanjim Simić, vršnjaci stari 42 godine Novak Damjanović i Nenad Radojčić te Milivoj Ilišković osuđeni su na istome sudu zbog "običnih" silovanja. Njihove su žrtve bile starije od 14 godina... Sve te presude silovateljima i pedofilima izrečene su u dobojskoj regiji samo ove godine.

I to nije sve. Sudit će se i 74-godišnjem Milenku Vučinoviću, prijavljenom da je dulje vrijeme silovao 17-godišnju Č. Đ. Na optuženičku će klupu i 32-godišnji Dragiša Popović, koji je pak imao odnos sa svojom maloljetnom sestrom pa će mu se uz silovanje suditi i za incest.

Tridesettrogodišnji Suad Ibrahim Kadić odgovarat će za obljubu hendikepirane R. A., za koju nitko ne zna kada je i gdje uopće rođena. Godinu stariji Alija Malkić silovao je maloljetnu T. Lj., Sreto Kuledžić, 28-godišnjak, isto je učinio 21-godišnjoj K. D. Stahinja Đurić, star 24 godine, silovao je šest godina mlađu L. J. Među posljednjima uhićenima u ovome kraju je 70-godišnji Nikola Šego. Njemu će se suditi da je seksualno zlostavljao istu onu djevojčicu zbog koje je već osuđen Nenad Tegetlija.

Što se to događa u dobojskom kraju? Sodoma i Gomora? zapitali smo se dok smo zbrajali žrtve silovanja i napastovanja i slušali, u nevjerici, kako tamošnji suci blago kažnjavaju krivce.
Nekoliko sati kasnije, dok smo po selima siromašne općine Vukosavlje pokraj granice s Hrvatskom u Slavonskom Šamcu tražili obitelji žrtava, postalo nam jasno zašto su kazne tako male. U selu Pećniku, zabiti u kojoj je dvaput napastovana 13-godišnjakinja, na ulici susrećemo njezinu .***** Boženu M.

Ne znam što ću s ćeri. Ni moj brat ni Nikola ju nisu oštetili, a ona sad tako protiv njih govori. Ko da nam nije već dovoljno teško. Posla nema, novaca nema, ovdje sada i bogati plaču požalila nam se.

Ako tako mislite, zašto je vaš brat skidao do gola vašu kćer, upitali smo Boženu.
Pa zato da provjeri jel ju neko drugi oštetio i da men kaže ak nešt nije u redu. A Nikola nam je pomogo da dođemo u ovu kuću i šta ću sad ja od sramote šta mu je mala to napravila? Pito ju i on da se skine, dao joj šest maraka (24 kune, op. a.) i malo gledo. Di bi on i mogo šta radit istrese majka svoju ljutnju na kćer.

Kaže da je njezina obitelj (muž pijanac i petero djece) uvijek bila u dobru s Nenadom. K njima je često navraćao i vremešni Nikola, za kojeg nam je kazala da živi u susjednom selu Gnionici, ali u Zagreb odlazi po penziju. Pomogao im je on, kaže, da uđu u kuću Alojzija Brkića, koji sada živi u Osijeku i koji ih sutra kani izbaciti iz kuće. I dok objeručke grabi cigaretu koju smo joj ponudili, govori kako joj je to ručak i još jednom se istresa na kćer: Eno je sad u kući, nešto kao piše. A ja zbog nje na ulicu ne mogu, sram me. Sad se još bojim da mi i muža ne zatvore i optuže da joj je i on nešto radio rekla je i produljila dalje, gurajući pred sobom dječja kolica koja je natrpala starom odjećom.

I njezin se susjed okomio na nesretnu djevojčicu: Da je moja, ja bi je zavezo lancem za drvo i tako bi joj davo i jest. Pa vidi ti nje, eto već dva čoeka je zatvorila. Kad bi smio, zatvorio bi put pred svojom kućom, da odavle nikada ne prođe ljutito je mahao rukama.

I dok u civiliziranome svijetu ovako traumatizirana djeca odmah dobiju stručnu pomoć, a u Hrvatskoj se kani uvesti javni registar pedofila i Vlada predlaže da se počiniteljima takvih zločina izrečene zatvorske kazne nikako ne smiju umanjiti, upitali smo kakvu je pomoć od institucija dobila 13-godišnjakinja iz Bosne i Hercegovine.

Doznali smo da je dvaput bila na ginekološkom pregledu, nakon svakog napastovanja, a jednom je prenoćila u Sigurnoj kući u Modriči. Obećano joj je da će, tko zna kada, razgovarati i s psihologom kako bi joj pomogao osloboditi se strahova. I to je sve.

Dajana
V.I.P.
V.I.P.

Broj komentara: 4543
Mjesto: U Prijekinom srcu

Na vrh Go down

Re: SOKANTNE VIJESTI ...

Komentar by jaran on Thu 8 Oct - 11:03

Strava u srpskom Trenutku istine: "Otac me silovao do besvijesti i zatim me izbo turpijom"

POTRESNA životna priča 49-godišnje Julke Mitrović iz Velikog Sela šokirala je Srbiju. U sinoćnoj epizodi showa Trenutak istine, emitiranoj na RTV-u Pink, otkrila je kako ju je otac alkoholičar silovao još od kad je bila djevojčica. U razgovoru za Alo! je ispričala i detalje noćne more koju je proživljavala. Čak ni majka, iako je i nju otac zlostavljao te joj je čak jednom pred djecom htio odrubiti glavu sjekirom, nije bila na Julkinoj strani.

"Imala sam 11 godina. Silovao me na podu sobe. Tada sam i izgubila nevinost. Vrištala sam, molila: `Nemoj, tatice! Nemoj, molim te!`. Prijetio je da će mi pobiti braću i sestre budem li se opirala. Kada više nisam mogla izdržati, jednog dana sam sama sa školskom torbom na leđima iz škole otišla u policiju i molila da me spase od oca! Kad sam ga prijavila policiji, smjestili su me u Zvečansku (dom za nezbrinutu djecu, op.a.). Sjećam se majke koja me došla posjetiti sa velikim sladoledom za mene. Molila me da kažem kako sam sve slagala. Govorila je da braća i sestre neće imati što jesti ako ga pošaljem u zatvor... I ja sam pristala", ispričala je Julka, koju je pobješnjeli otac, po povratku kući, odveo u kolibu u šumi, silovao do besvijesti i zatim je izbo turpijom.

"On je bio životinja od čovjeka, monstrum"

"Ponio je sa sobom bocu rakije i rekao mi da ću živjeti dok se boca ne isprazni. Moje vriske slučajno je čuo jedan od susjeda koji je prolazio šumom. Od tog dana, stalno sam bježala, lutala... Išla sam u policiju. Kao mala sam vjerovala da je policija sve, da će me zaštititi. Sjećam se inspektorice Ane. Ništa mi nije vjerovala. Razmišljala sam o tome da skočim kroz prozor i završim sve. Nisu mi ništa vjerovali i vraćali su me ocu. Ljut, vezivao mi je noge i ruke, skinuo bi me golu, ošišao bi me na ćelavo i tukao me za kaznu. Krv bi se slijevala niz mene i to je trajalo, dok u jednom trenutku više nisam osjećala bol. On je bio životinja od čovjeka, monstrum", rekla je Julka. Očevo ime nikad ne izgovara: "On nema ime. Kojim imenom da ga nazovem? Takvi ljudi su bezimeni, ne zaslužuju imati ime. To je neizlječiva bolest. Zatvor je za ljude, ali oni nisu ljudi".

Od oca je uspjela pobjeći kao 14-godišnjakinja. Tad se udala za nasilnog Roma koji ju je nastavio batinati. Rodila mu je troje djece, a abortirala je oko 50 puta, jer nije htjela rađati djecu koju nije mogla uzdržavati. Od Roma je pobjegla 1990. godine i udala se za vozača buldožera na deponiju na kojem je ranije s Romima skupljala stvari. I on ju je tukao.

Vijest o smrti oca je 1997. godine pročitala u novinama: "Nađen je mrtav na željezničkoj postaji. Navodno se ubio pucajući si u glavu. Bilo mi je drago što je mrtav, osjetila sam olakšanje u nekom smislu, ali bila sam zatečena, bilo je prejednostavno. Očekivala sam više. Nadala sam se da će umrijeti najgroznijom smrću, da će se mjesecima raspadati i umrijeti u najgorim mukama. Godinama sam govorila sebi: `Daj Bože da mu se vrati sva moja bol`... Očekivala sam, ali moja bol se izgleda nije vratila".

http://www.index.hr/vijesti/clanak/strava-u-srpskom-trenutku-istine-otac-me-silovao-do-besvijesti-i-zatim-me-izbo-turpijom/454277.aspx

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

Broj komentara: 36662

O meni
Moje pravo ime: jaran

Na vrh Go down

Komentar by Stiv on Thu 8 Oct - 17:13

Pet godina zatvora i 1000 udaraca bičem za javni razgovor o seksu
Mazen Abdul Jawad je u emisiji na javnoj televiziji Saudijske Arabije govorio o svom seksualnom iskustvu. Po dvije godine zatvora dobila su i trojica prijatelja koji su sudjelovali u emisiji.
Jedan je Saudijac osuđen na pet godina zatvora i 1000 udaraca bičem zato što se javno hvalio o svom seksualnom životu na televiziji. Emisija, koja je prikazana 15. lipnja, zaprepastila je konzervativnu Saudijsku Arabiju gdje je nečuveno razgovarati o seksu u javnosti.

Dvjestotinjak ljudi podnijelo je pritužbe protiv Mazena Abdula Jawada, koji radi na nacionalnoj televiziji. Vlada je brzo reagirala te zatvorila urede televizije LBC i uhitila Abdula Jawada.

U emisiji "Bold Red Line" Abdul Jawad, kojeg su mediji nazvali "seksualni hvalisavac" i "Casanova", opisuje svoje prvo seksualno iskustvo koje je doživio s 14 godina. U toj emisiji on gledatelje uvodi i u svoju spavaću sobu, u kojoj je gotovo sve crveno, te pokazuje razne seksualne igračke, ali zamagljene.
U emisiji se pojavljuju i njegova tri prijatelja s kojima on raspravlja što ih uzbuđuje.

Sulaiman al-Jumeii, odvjetnik Abdula Jawada, izjavio je da se namjeravaju žaliti na presudu njegovu klijentu, koja, između ostalog, podrazumijeva da ne smije putovati niti razgovarati s medijima pet godina nakon što bude na slobodi.

Odvjetnik tvrdi da je televizijska kuća prevarila Abdula Jawada jer on, navodno, u nekoliko navrata nije bio svjestan da kamera snima.
Osuđena su i druga tri muškarca koja se pojavljuju na snimci, a svaki je osuđen na dvije godine zatvora i 300 udaraca bičem

Stiv
Profesionalac
Profesionalac

Broj komentara: 743

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Sat 7 Nov - 20:48

Meksiko

Doktori i sestra prodali bebu, majci rekli da je umrla

Meksičke vlasti razotkrile su lanac trgovine novorođenčadi, a kao rezultat njihovog otkrića, jedna je beba vraćena majci.

Foto: Ilustracija

Vanessi Castillo pri porodu su u bolnici, u Mexico Cityju, rekli kako
ne može vidjeti svoju netom rođenu bebu, jer je navodno jako bolesna i
jer treba otići u drugu bolnicu. Osoblje bolnice u kojoj je rodila,
naknadno joj je tek saopćilo kako joj je novorođenče umrlo te da je već
i kremirano, ali kasnije se ispostavilo kako su joj lagali te bebu
prodali.

Castillo, koja se nije htjela pomiriti s činjenicom da joj je beba
umrla, tražila je osmrtnicu, ali liječnik koji ju je porodio odbio je
to učiniti. Kako nije dobila dovoljno pažnje za slučaj od policije, u
istragu je krenula sama, a da bi joj sin direktora bolnice poslao
e-mail, u kojem joj je objasnio da je beba živa i da se nalazi kod
druge obitelji.

S tim dokazima, Castillo je napokon otišla na policiju, koja je
uhapsila tri doktora i jednu medicinsku sestru, zbog sumnje za trgovinu
novorođenčadi.

- Hvala vam svima. Ima pravde. Hvala vam što ste mi vratili život i
sreću. Hvala vam, rekla je pred medijima uplakana i sretna majka, kojoj
je vraćena njezina kći Diana Fernanda. DNA testiranje potvrdilo je kako
je Castillo i njezina biološka majka. Vlasti istražuju je li bilo još
sličnih slučajeva u istoj bolnici.

(FENA)

Tamo gdje prestaje logika, tu pocinje Bosna

‎"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels cheers

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

Mjesto: Brka-Atlanta

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Mon 9 Nov - 10:26

Hladnokrvno ubijao žene

U Makedoniji uhapšen serijski ubica?

Makedonska policija uhapsila je tridesetogodišnjeg muškarca, za koga vjeruje da je serijski ubica.

Foto: TV A1

Dokazni materijal, koji potvrđuje da je osumnjičeni ubio Lidiju
Hristovsku u martu samo je početak njegovih hladnokrvnih napada na
usamljene i nezaštićene žene, saznaje skopska televizija "A-1",
pozivajući se na izvor iz istrage.

Dosadašnja vještačenja potvrđuju da, osim za ubistva, postoje
dokazi i da je izvršio četiri razbojništva u posljednjih nekoliko
mjeseci.

Uhapšeni muškarac od ranije je poznat policiji kao narkoman i delikvent.

Prema izvorima iz istrage, skopski serijski ubica je sve žene ubio
na isti način - pristojno obučen, sa zdravstvenom knjižicom u ruci i
dokumentom tražio je novac za svoju bolesnu majku.

Meta su mu bile usamljene i nezaštićene žene. Napadao ih je
uglavnom u njihovim domovima, ali postoji sumnja da je pokušavao da
ubije i na otvorenom.

(SRNA)

‎"Prijatelj je jedna od najljepših stvari koje možeš imati. I jedna od najboljih stvari koja možeš biti." - Douglas Pagels cheers

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Sat 14 Nov - 20:54

Tri Rusa iskasapila mladića, djelove pojeli, ostalo prodali restoranu s kebabima

Tekst: Z.J.
Foto: Wikipedia

POLICIJA u Rusiji je uhitila trojicu beskućnika koji su osumnjičeni
da su ubili čovjeka, pojeli dijelove njegova tijela, a ostalo prodali
restoranu koji prodaje kebabe. Muškarci su uhićeni 1.400 kilometara
istočno od Moskve. U priopćenju istražitelja, žrtva je 25-godišnji
muškarac.
Zasad nije točno utvrđeno kad se okrutno ubojstvo dogodilo. Ostaci
mladićeva tijela su pronađeni u šumskom predjelu, u blizini autobusne
stanice u gradu Permu.
Prema prvim informacijama, trojica muškaraca su mladića napala
noževima i čekićem. "Nakon napada je muškarčevo tijelo izrezano.
Osumnjičeni su neke dijelove tijela pojeli, a ostatak su prodali
restoranu koji prodasje kebabe.
Ne zna se je li meso mladića završilo u nekom od sendviča, prenosi CNN.

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Mon 16 Nov - 22:13

POKRAJ ceste u Sjevernoj Karolini pronađeno je tijelo nestale
petogodišnjakinje Shaniyje Davies. Njezina majka uhićena je pod sumnjom
da je djevojčicu prodavala za seks. Glasnogovornica policije iz
Fayettevillea Theresa Chance rekla je AP-u kako je tijelo djevojčice
pronađeno jugoistočno od Sanforda u Sjevernoj Karolini.
Policija je već ranije uhitila majku nestale djevojčice Antoinettu
Nicole Davis pod sumnjom trgovanja ljudima, zlostavljanja djeteta,
umiješanost u prostituciju te davanje lažnog iskaza policiji. Sumnja se
da je majka svjesno pristala da joj kćerka bude zatočena u "seksualnom
ropstvu".

Antoinetta je u utorak prijavila policiji da joj je kćer nestala. Istog
dana nadzorna kamera snimila je čovjeka koji je Shaniyu nosio u
hotelsku sobu. Snimkom su utvrdili da se radi o Mariju Andrette
McNeillu, koji je u petak uhićen i optužen za otmicu.
Shaniyin otac Bradley Lockhart godinama je odgajao djevojčicu, no
prošlog mjeseca odlučio ju je poslati majci koja je, po njegovim
riječima, godinama imala problema s financijama no nedavno je dobila
posao i stan pa se je zbog toga odlučio majci dati šansu da odgaja
njihovo dijete.

"Nisam je smio pustiti tamo. Samo želim da se sigurno vrati doma. Jako
je volim i nadam se da joj se ništa nije dogodilo", rekao je Bradley
prije pronalaska djevvojčice. Za svoju vezu sa Shaniyinom majkom rekao
je da je to bila veza za jednu noć i da su se složili da on odgaja
dijete.

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Thu 19 Nov - 22:04

BRUTALAN pokušaj samoubojstva dogodio se na trogirskom području.
Prije dva dana psihički bolestan muškarac razrezao je nožem crijeva i
probo si oko te takav banuo u trgovinu. Ljudi su šokirani prizorom
pozvali Hitnu pomoć.
Muškarac je prebačen u splitski KBC i operiran. Izgubio je oko, liječnici se još bore za njegov

http://www.index.hr/vijesti/clanak/psiho-nozem-probo-oko-i-razrezao-crijeva-pa-se-spustio-u-trgovinu-/460921.aspx

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Tue 24 Nov - 23:34

Britanac ubio trogodišnjeg sina, napao ženu pa pokušao izvršiti samoubojstvo

Tekst: Z.J.
Foto: Wikipedia

U JEDNOME londonskom stanu policija je pronašla ubijeno trogodišnje
dijete i majku s teškim ubodnim ranama. Prema prvim informacijama, otac
trogodišnjeg dječaka, 31-godišnji Paul Otieno je jučer izbo svog
trogodišnjeg sina nožem, a nakon toga je pokušao ubiti i svoju
28-godišnju suprugu Jackline. Nakon toga je pokušao izvršiti i
samoubojstvo.
Policiju je pozvala supruga, prenosi Daily Mail. Policija je u stanu
pronašla neozlijeđenu 17-mjesečnu djevojčicu, ranjene supružnik i
ubijenog trogodišnjaka.
Motiv za ovo ubojstvo i pokušaj ubojstva je u najavi rastave od strane supruge.
Žena je, nakon ukazane liječničke pomoći, otpuštena kući, a muškarac je uhićen.
index

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Thu 26 Nov - 10:15

Na fakultetu u Ljubljani student nožem izbo redatelja

NA LJUBLJANSKOJ Akademiji za kazalište, radio, film i televiziju 24-godišnji student iz Kranja je nožem izbo 36-godišnjeg profesora.

Na sreću, profesor i redatelj Jernej Lorenci iz Ljubljane nakon napada nije u životnoj opasnosti, piše 24ur. Profesor je prevezen u bolnicu u Ljubljani, a još nije poznat motiv napada na njega.

Na ljubljanskoj Akademiji za kazalište, radio, film i televiziju profesor Jernej Lorenci je docent za područje radijske i kazališne režije.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/na-fakultetu-u-ljubljani-student-nozem-izbo-redatelja/461986.aspx

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Sat 12 Dec - 19:49

Stravično

U Tuzli trudna 12-godišnja djevojčica

Nakon
više procesuiranih slučajeva pedofilije, javnost u Tuzli sada je
iznenadila vijest da je u tuzlanskim medicinskim ustanovama
registrirana trudnoća djevojčice koja ima tek nešto više od 12 godina.
Uslijedila je hitna akcija službenika MUP-a i Tužiteljstva Tuzlanskog
kantona radi otkrivanju osobe koja je imala seksualni odnos sa djetetom
nakon čega je izvršitelj pritvoren.

Tužiteljstvo može potvrditi da je u petak od strane MUP-a Tuzlanskog
kantona lišen slobode 20-godišnjak sa inicijalima K.S. iz Tuzle zbog
sumnje da je počinio krivično djelo spolni odnošaj sa djetetom, a
posljedice izvršenja ovog krivičnog djela je trudnoća kod djeteta,
kazala je Danica Kovačević-Arapović, tužiteljica u Kantonalnom
tužiteljstvu, javlja Federalna televizija.

U ovom slučaju, bez obzira na priče u javnosti o dobrovoljnosti
stupanja u seksualni odnos, nesporno je, kažu u Tužiteljstvu u Tuzli,
da je riječ o teškom krivičnom djelu i po domaćem zakonu, a posebno
Konvenciji UN-a o pravima djeteta.

Provest će se određena vještačenja, saslušat će se svjedoci, nakon čega
će Tužiteljstvo donijeti svoju odluku jer se radi o veoma teškom
krivičnom djelu, dodaje tužiteljica.

Ujedinjeni narodi djetetom smatraju osobu do 18 godina života, naši
zakoni četiri godine manje. Sigurno je da nikakva kazna neće moći
izbrisati ožiljke u psihi trudne djevojčice koja pod stravičnom traumom
kreće u život zbog sumanute svijesti i savjesti počinitelja ovog teškog
krivičnog djela.

(Sarajevo-x.com)

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Tue 15 Dec - 9:47

Selo u Somaliji

Militanti snimljeni kako kamenuju muškarca zbog preljube

Surove
scene svojstvene nekom dalekom barbarskom periodu snimljene su u
ponedjeljak u jednom somalskom selu, čiji su stanovnici kamenovali
jednog muškarca jer je počinio preljubu.

Mohamer Abukar Ibrahim (48) zakopan je u zemlju do prsa, nakon čega su
ga seljani kamenovali dok nije umro. Ostali stanovnici sela sve to su
samo pasivno gledali.

Drugi muškarac iz ovog sela upucan je jer su tvrdili da je ubica. Nakon
toga izbila je borba između rivala unutar grupe Hizbul Islam, što je
uzrokovalo smrt tri militanta, kazali su svjedoci, a prenosi Daily Mail.

Egzekucije su se dogodile u Afgoyeu, jugozapadno od glavnog grada Somalije Mogadishua.

Žena koja je priznala blud sa kamenovanim muškarcem osuđena je na 100 udaraca bičem.

"Ovo je dan pravde za njih", rekao je sudija Osman Siidow Hasan okupljenoj masi. "Istražili smo i oni su priznali."

(Sarajevo-x.com)

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Tue 15 Dec - 10:33

Koji primitivci, pravi divljaci

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Fri 18 Dec - 10:24

Florida
Oslobođen nakon što je 35 godina nevin proveo u zatvoru
Amerikanac James Bain, koji je 1974. godine osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog otmice i silovanja devetogodišnjeg dječaka, oslobođen je juče iz zatvora pošto je test DNK potvrdio da je nevino osuđen.
Pedesetčetvorogodišnji Bain je nakon 35 godina robije pušten iz zatvora Bartow na Floridi.

"Ništa ne može zamijeniti godine koje je Jamie izgubio", izjavio je Seth Miller iz organizacije advokata "Projekt Nevinost".

Okružen porodicom i prijateljima Bain se juče pojavio pred sudom gdje je sudija Jay Yancey naredio njegovo oslobađanje.

"Nisam ljut. Stalno mi je u mislima bio Bog. Znao sam da će me on jednoga dana osloboditi", rekao je novinarima Bain koji se prvo telefonom javio svojoj 77-godišnjoj majci.

Bainu, koji je afričkoameričkog porijekla, bilo je 19 godina kad je osuđen na kaznu doživotnog zatvora pod optužbama za otmicu, provalu i silovanje.

Dječak, žrtva silovanja, rekao je tada policiji da je napadač imao bujnu kosu i brkove. Nakon što su mu pokazali pet fotografija potencijalnih osumnjičenih, dječak je izabrao Baina, navedeno je u policijskom izvještaju.

Florida od 2001. ima zakon koji omogućuje ponovno DNK testiranje osuđenih.

Bain je četiri puta podnosio rukom pisane zahtjeve za takvo testiranje, ali je svaki put odbijen.

Tek je peti pokušaj bio uspješan, uz pomoć advokata organizacije "Projekt Nevinost".

(SRNA)

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Sun 20 Dec - 22:59

Bizarno

Mladi Kinezi prodali bebu, pa kupili mobitel

Možda
se pročitali i čuli mnogo uvrnutih priča, ali teško da se ijedna može
porediti sa bizarnom i šokirajućom pričom iz Kine u kojoj su roditelji
svoju bebu zamijenili za mobitel.

Prema pisanju China Dailyja, mladi bračni par prodao je svoju
jednomjesečnu bebu za 366 dolara od kojih su kupili novi mobilni
telefon.

Beba je spašena prošle sedmice od trgovca ljudima koji je htio prodati za 1464 dolara.

Otac bebe, 21-godišnji Li koji radi kao imigrantski radnik, rekao je da
je njegova 19-godišnja djevojka nedavno rodila, ali da nisu imali novca
da podižu dijete, pa su se odlučili za prodaju.

"Kada sam dobio 366 dolara za bebu pomislio sam da bih mogao kupiti
mobitel koji sam oduvijek želio", rekao je neodgovorni roditelj.

Mladi bračni par uhapšen je i pritvoren.

(Sarajevo-x.com)

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Tue 22 Dec - 9:53

Izvor
JERUZALEM
- Izraelska vojska priznala je jučer da su njeni forenzičari do prije
deset godina uzimali organe iz tijela mrtvih Izraelaca, Palestinaca te
stranaca, bez pristanka i znanja njihovih obitelji, prenosi američka
agencija Associated Press.
Izdano priopćenje

Naime,
nakon što je izraelski Channel 2 emitirao priznanje doktora Jehude
Hissa, nekadašnjeg šefa vojnog forenzičkog instituta Abu Kabir o
šokantnoj praksi, vojska je izdala priopćenje u kojem navodi da su
“takve aktivnosti prestale prije deset godina i više se ne događaju”.
Prema izraelskom TV kanalu, uzimana je koža, rožnice, srčane klijetke i
kosti. Rožnica se koristila za transplantaciju u civilne svrhe, a koža
je išla u vojnu banku kože za tretiranje žrtava s opeklinama. Osobe su
umrle zbog bolesti, nesreća, ali i u palestinsko-izraelskim sukobima.
-
Zalijepili bismo im kapke, a žrtvama za koje smo znali da će im
obitelji otvarati oči to nismo radili. Uzimali smo kožu s leđa - kaže
Hiss na snimkama koje je 2000. snimila američka antropologinja i
stručnjakinja za pitanja ilegalne prodaje organa Nancy Scheper-Huges.
Znanstvenica je odlučila snimke objaviti nakon toliko godina zbog
članka u švedskom tabloidu Aftonbladet koji je podigao mnogo prašine i
čak doveo do diplomatskih tenzija između Izraela i Švedske.
Optužbe u medijima

Novinar
Donald Boström u kolovozu je iznio optužbe palestinskih obitelji prema
kojima su izraelski vojnici ubijali Palestince zbog organa. Palestinci,
s kojima je Boström razgovarao na svojem putovanju po Zapadnoj obali,
tvrdili su da su “organi ukradeni iz njihovih mrtvih sinova” te da su
dobivali njihova tijela “ispražnjena i sašivena od trbuha do grla”.
Izrael je te optužbe oštro opovrgnuo i tražio da švedska vlada osudi članak koji su židovske organizacije nazvale antisemitskim.
Antisemitski tabloid

I
neki su mediji u Švedskoj tabloid prozvali zbog antisemitizma, no vlada
ipak nije jer švedski temeljni zakoni zabranjuju osudu novinskih
članaka. Neki su navodili kako bi to bilo uplitanje u slobodu
izražavanja, a Aftonbladet je oslobođen tužbi koje je dobio.
- To
što se događalo na institutu je dovoljno loše, no nije samo obuhvaćalo
Palestince. Simbolika u skidanju kože s neprijatelja i korištenja za
vlastite vojnike - je nešto nad čim se treba zamisliti - kaže, pak,
Nancy Scheper-Huges o razlozima objave snimki. U intervjuu Hiss ističe
da institut nije prodavao organe na crnome tržištu. On je 2004.
smijenjen, no nije optužen.

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Komentar by jaran on Thu 31 Dec - 22:20

Tekst: S.C.H.

POLICIJA je u Nigeriji uhitila liječnika koji je u svojoj klinici u
gradu Enugu na jugoistoku zemlje razvio nevjerojatnu privatnu
liječničku praksu: spavao je sa mladim djevojkama, a kada su one
zatrudnjele čuvao ih je do poroda, pa je potom njihovu djecu prodavao
krjiumčarima, javlja BBC.

Kada je policija ušla na kliniku, otkrila je pet trudnih djevojaka u
dobi od 12 do 17 godina. Liječnik, čiji se identitet ne spominje,
priznao je da je oplodio djevojke, te da je nakon rođenja vlastitu
djecu namjeravao prodati krijumčarima ljudi.

To nije prvi takav slučaj u gradu Enugu. Policija je potvrdila da je
2008. godine također ušla u drugu privatnu kliniku, poznatu po nadimku
"farma beba", na kojoj je tada otkrila sedam trudnih djevojaka, čija su
djeca također trebala završiti kao roba.

Krijumčarenje ljudi, pogotovo male djece, čest je slučaj u Nigeriji.
index.hr

jaran
Admin-Vlasnik
 Admin-Vlasnik

O meni

Na vrh Go down

Stranica 20/25 Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 25  Next

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Na vrh